Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, June 30, 2012

FITNAH TERBARU TERHADAP PAS (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/523992_372807932786865_1275743749_n.jpg

Setelah tumpas dengan fitnah "UNDI PAS MASUK SYURGA" Kali ini fitnah disedapkan pula dengan ditambah "UNDI DAP & PR MASUK SYURGA"

Gambar banner ini sedang hangat dijaja Facebookers pro UMNO/BN. Tetapi bagi orang2 yang beriman sudah tentu mereka tidak akan menerima bulat2 fitnah itu kerana berpegang dengan ini,

Firman Allah bermaksud:
“Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.”
(Surah al-Hujurat, ayat 6)

1 comment:

XUMNO said...

Bab masuk syurga dan neraka ni jangan ambil port lah.Benda ni dah tak dipedulikan orang. Semua tahu yang sibuk buat nyanyi meroyan tu ialah puak2 UMNO. Diaorang ni sahih bengap dan tolol. Kalau nak jual isu lapok ni pakailah warna sendiri; kok2 ada juga ahli2 sendiri beli.Duit buat poster bodoh tu kalau dermakan kepada anak yatim dapat ye pahala, taklah masuk neraka (kan sendiri yang kata).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)