Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, June 19, 2012

BAPA ALTANTUYA TANYA SOALAN KEPADA KITA RAKYAT MALAYSIA, JOM BACA APA SOALANNYA:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/306134_437271392959219_1179627451_n.jpg


'Wahai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang-orang yang menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran; dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum itu mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa jua) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada taqwa. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan.'
(Al-Maaidah :8)

1 comment:

Anonymous said...

hamba turut persimpati pada steve serta keluarganya,salam takziah.terpancar diwajahnya kasih seorang ayah bangun melawan arus untok sekubit keadilan bagi anak yang telah diletupkan.berdosakah anaknya meminta haknya didalam perjanjian komysen itu?.komysen yang diminta merupakan sebutir nasi yang telah jatuh kelantai.adakah kerana sebutir nasi ini diwajib dia dihapuskan sedemikian rupa?.kemungkinan tragedi ini adalah biar pecah diperut jangan pecah dimulut.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)