Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, April 15, 2012

GAMBAR PEMIMPIN PAS BERMEWAH-MEWAH JADI TOPIK TERHANGAT DI FACEBOOK & TWITTER HARAKAHDAILY.

KUALA LUMPUR, 15 April: Gambar perbandingan antara cara bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dan isterinya dengan Menteri Besar sekarang, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isterinya ketika melawat rakyat menjadi artikel terhangat Facebook dan Twitter Harakahdaily bagi minggu ke 15.

Perbandingan itu dibuat oleh naimnikmat.blogspot.com untuk membolehkan para pembaca Harakahdaily berfikir sejenak siapa yang perlu berpura-pura ketika melawat rakyat biasa kerana tidak biasa dengan kehidupan rakyat biasa.

Pada tangga kedua juga ialah tulisan blog karatijau.blogspot.com yang menyuruh pembaca meneka siapa anak mufti Umno dalam menyertai ceramah PAS di satu ceramah di Perak.

Pendedahan menggemparkan oleh bapa kepada Altantuya Shariibuu, Setev Shariibuu bahawa anak gadisnya pernah menunjukkan sekeping gambar bersama beliau, Datuk Seri Najib Razak dan Abdul Razak Baginda sebelum pergi ke Kuala Lumpur menjelang pembunuhannya menduduki tangga ketiga.

Di tangga keempat pula ialah sebuah ulasan mengenai kehidupan mewah Mohamad Nedim, anak kepada menteri dalam jabatan perdana menteri Datuk Seri Nazri Aziz.

Berita mengenai kerisauan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang terhadap cara isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor memakai bag berjenama mahal pula menduduki tangga ke 5.

"Kita tidaklah perlu serang peribadi dia kerana orang ramai pun tak suka.


"Tetapi gila suka pakai bag mahal ini kita bimbang sikit, kerana bimbang wang negara digunakan," kata Abdul Hadi ketika ditemuramah Harakahdaily minggu lalu.

Berikut ialah 10 artikel terhangat Facebook dan Twitter Harakahdaily bagi minggu, 8 hingga 14 April, 2012.

1 Gambar pemimpin PAS yang bermewah-mewah
2 Siapakah Anak Mufti Umno Bersama Ceramah Pas Ini..??
3 Altantuya tunjuk gambar Najib sebelum mati, dakwa ayahnya
4 Nedim, anak menteri yang tidak peduli publisiti negatif
5 Beg berjenama dan isteri pemimpin
6 Apabila artis dan sasterawan sertai PAS
7 Hanya 1 meter ombak landa Pantai Aceh
8 Jangan persulitkan beri tauliah untuk Ustaz Azhar
9 Gambar Rosmah tersipu malu popular minggu ke-14
10N'N: Yang baik itu daripada Allah S.W.T dan yang buruk itu daripada saya sendiri.......

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/576697_389081434455633_100000613380318_1225476_303379643_n.jpg

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)