Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, April 20, 2012

BUDAK BARU 13 TAHUN SUDAH PANDAI MEROGOL, MUNGKIN INILAH BALA YANG ALLAH HANTAR KPD KITA KERANA TIDAK TEGAKKAN HUDUD.

BALA ALLAH : BARU 13 TAHUN DAH ROGOL ORANG

Negara kita ditimpa bala apabila kejadian jenayah bukan sahaja melibatkan orang dewasa malah dilakukan oleh remaja berumur 13 tahun. Apa hendak jadi dengan negara kita. Inilah bala Allah apabila undang-undang Islam diketepikan malah dihina pula.

Bayangkan remaja Tingkatan 1 yang baru masuk sekolah menengah berani melakukan kesalahan jenayah rogol yang biasanya melibatkan orang dewasa dan warga emas. Ini semua adalah disebabkan pihak berwajib tidak berusaha untuk memadamkan punca-punca maksiat dan pada masa yang sama tidak mendaulatkan undang-undang Islam yang dijamin oleh Allah dapat mencegah kemungkaran kerana keberkatan hukum Allah itu sendiri.


Media semalam melaporkan bahawa seorang remaja berusia 13 tahun, sudah berani merogol seorang budak perempuan berusia lapan tahun yang juga jirannya dalam sebuah tandas dewan orang ramai di Padang Besar, Selasa lalu.

Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu, budak lelaki berkenaan yang tinggal berdekatan rumah mangsa di Kampung Tersusun Padang Besar, di sini, memanggil budak perempuan itu datang ke kawasan dewan berkenaan, kononnya ada urusan.

Budak lelaki itu kemudian membawa membawa kanak-kanak perempuan malang itu ke dalam sebuah tandas di situ sebelum merogolnya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Perlis, Superintendan Nashir Ya berkata, mangsa yang takut selepas kejadian itu, pulang ke rumahnya tergesa-gesa sebelum memberitahu kakaknya yang berada di rumah sebelum membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Padang Besar, kelmarin,” katanya.

Menurutnya, kakak mangsa kemudian membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Padang Besar kira-kira jam 12 tengah malam kelmarin.

Budak lelaki itu ditahan polis di rumahnya dan kini ditahan bagi siasatan selanjutnya.

Sehingga sekarang kerajaan Umno/BN masih berdegil tidak mahu kembali kepada undang-undang Islam. Malah mereka juga tidak menunjukkan kesungguhan untuk menghapuskan punca-punca maksiat seperti rancangan TV yang separa lucah, pusat-pusat hiburan maksiat, penghapusan video-video lucah, majalah-majalah dan buku-buku lucah dan sebagainya.

SUMBER

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)