Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, March 7, 2012

ZAMAN 'BAYAR DAN SOKONG' YANG DIAMALKAN NAJIB SUDAH BERLALU, KETAHUI LEBIH LANJUT APA CERITA MENGENAINYA:

Pendedahan Wajah Sebenar Najib

http://3.bp.blogspot.com/-L0H_EtB-11s/TvJSmaavuHI/AAAAAAAACtA/uOI5iqra1Yo/s400/najib.jpg

Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pulau Manis, Datuk Mohd Ariff Sabri Abdul Aziz berkata, beliau sedia mendedahkan tembelang sebenar sikap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam mentadbir negara. Menurutnya, pendedahan tentang Najib yang menguasai parlimen Pekan sejak Allahyarham bapanya Tun Abdul Razak Hussein meninggal dunia itu akan dibuat dalam satu ceramahnya bersama Timbalan Presiden PAS, Mohammad Sabu pada 15 Mac ini di Pekan, Pahang.

Mohd Ariff berkata demikian ketika ditemui dalam sesi Cakap-cakap Bersama Harakah di Pejabat Editorial Harakah dekat sini baru-baru ini.

Mohd Ariff yang juga bekas Ketua Penerangan Umno Bahagian Pekan berkata, beliau sangat mengenali Najib dan peribadi Perdana Menteri itu dalam berpolitik serta pentadbiran.

Ini kerana beliau pernah menjadi orang penting Umno selaku Ketua Penerangan Umno Bahagian Pekan dalam mengembalikan sokongan ke atas Najib selepas hampir tewas pada Pilihan Raya Umum ke-10 (tahun 1999).

Mohd Ariff yang terkenal dengan blog Sakmongkol berkata, Najib bukanlah seorang yang tegas dalam kepimpinannya, sebaliknya hanya menggunakan taktik 'membayar' untuk mendapatkan sokongan.

Beliau yang sangat arif dengan sikap politik Najib berkata, "Perdana Menteri itu hanya mahu dengar yang 'indah-indah sahaja' termasuklah apa yang berlaku di Pekan semasa hampir tewas di tangan PAS pada pilihan raya umum ke-10 tahun 1999."

Saya ada sebutkan dalam blog saya, penerima subsidi terbesar di Malaysia ini ialah Najib, kerana beliau dapat Parlimen Pekan kerana subsidi daripada kawasan Allahrayham Tun Razak, jadi Timbalan Perdana Menteri (TPM) sebab bapa saudaranya Perdana Menteri, dia jadi Naib ketau Pemida Umno sebab dia ikut Dato' Seri Anwar Ibrahim,

Dia (Najib) tidak pernah berlawan, gaya dan kepimpinan itu dia tidak ada, dan bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin sendiri mengakui bahawa keburukan Najib ini tidak tahu mentadboir negara ini dan hilang punca.

"Najib ini tiada wawasan, dia ini mentadbir dan urus negara macam urus Umno Bahagian Pekan, dia baik dengan sana sini bukannya untuk menyatukan, dia ini juga tidak berani, dia ini macam lalang," ujarnya lagi.

Beliau juga memaklumkan, sewaktu bekas Menteri Kewangan, Tengku Razaleigh Hamzah menetang Tun Dr Mahathir, Najib menyokong Ku Li pada awalnya.

Namun, pada saat-saat akhir mengalih sokongan kepada Mahathir kerana Mahathir mempunyai rahsia besar mengenai Najib.

"Najib ini tak bersih sangat, saya tahu sebab saya sangat kenal dia, keduanya dia ini tidak boleh buat keputusan yang tegas. Dia boleh berubah atas tekanan. Dia ini ingin semua sokong dia, dan dia akan mendapatkan kesetiaan semua orang dengan cara bayar orang sana sini," katanya lagi.

"Satu cara Najib menyelesaikan masalah hanya dengan membayar dan menyogok pihak yang dikehendaki." katanya.

Disebabkan itulah, Najib terbawa-bawa kaedah itu dalam dasar belanjawan yang dibentangkannya sebelum ini, ujarnya.

"Dalam belanjawan, rakyat dapat melihat Najib memberikan bantuan 'one off' sejumlah RM500 dan RM100, yang kesemuanya hanya untuk mendapatkan sokongan bersifat sementara," katanya.

"Ini bukan duit UMNO atau dia (Najib), tetapi ini duit kerajaan, yang dia mahu lihat bahawa dia ini nampak pemurah," katanya.

Beliau yakin, zaman 'bayar dan sokong' yang diamalkan Najib ini sudah berlalu kerana rakyat kini semakin sedar akan masa depan mereka.

"UMNO berada dalam kepayahan, saya tidak merasa yakin jika mereka mendapat sokongan rakyat dengan bayaran ini."

"Najib ini dia rasuah semua orang, dia pergi ke Haji pun Tuhan dia nak rasuah. Bayar Dam ini hanya dalam kes tertentu sahaja seperti Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya kata, " katanya sinis.

Bercakap mengenai peribadi Najib, Mohd Ariff berkata, Najib hanya menjadi 'Melayu' pada tahun 1976 selepas pulang daripada luar negara setelah ketiadaan Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein (bekas Perdana Menteri yang juga ayahnya).

"Selepas Ayahnya meninggal, barulah dia berjinak dengan Melayu, masa dia balik pelat (loghat) dia itu masih pelat Inggeris, perangainya yang saya tahulah," katanya sinis.

Mohd Ariff juga memaklumkan, Najib sangat tidak rapat dengan keluarganya di Pekan, malah isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor juga sangat tidak disukai masyarakat di Pekan.SUMBER

1 comment:

Anonymous said...

Aku dapat Baucer Buku RM200 sebab aku seorang pelajar IPTA, dah habis dah pun... tapi sorrylah UMNO aku takkan undi kamu sebab aku tergolong dari orang-orang yang bijaksana. PRU13 aku nak undi Pakatan Rakyat... Pakatan Rakyat Geng Anak Muda.

Bantuan Pelajar RM100, Baucer Bantuan 1 Malaysia, Baucer Buku 1 Malaysia dan semuanya itu adalah umpama syurga di tangan kiri Dajjal, rembat sahaja, namun jangan sekali-kali masuk ke syurganya kerana itulah hakikat neraka segala kesengsaraan, jadi PRU13 nanti pilihlah neraka di tangan kanan Dajjal itu. Kerana itulah syurga yang sebenar. Apa yang diberikan oleh Najib adalah semata-mata pinjaman, UMNO/BN akan menuntut pinjaman ini dengan berlipat kali ganda.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)