Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, January 9, 2012

INI YANG ANDA TEMPAH JIKA LANGGAR LAMPU ISYARAT DI CHINA:Cakap banyak tak guna, apek ini akan terus memecahkan lampu kereta anda secara spontan...Rasakan bagi orang yang tak tahu berdisplin diatas jalan raya...Ini kerana di China, seorang warga emas sudah bersiap sedia memegang seketul bata. Bukan nak cari gaduh tetapi cuma nak mengajar erti penyesalan kepada pemandu yang pentingkan diri sendiri. Apek ni dengan selamba merosakkan kereta pesalah trafik yang melanggar lampu isyarat merah dengan seketul bata yang dipegangnya.

sumber:nasihangit.blogspot

N'N: Mungkin apek ni pernah kemalangan atau ahli keluarganya pernah terlibat atau meninggal dalam kemalangan...Caranya salah namun baik untuk memberi pengajaran kepada pemandu kurang ajar.....

1 comment:

ijoks2009 said...

Alamak,akupun pernah langgar lampu merah jugak,nasib baik apek ni xde kat malaysia,haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)