Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, January 23, 2012

DENGAN PENUH RASA BANGGA DAN RIAKNYA DIUMUMKAN BAHWA UMNO/BN ADALAH JUARA RASUAH.

http://4.bp.blogspot.com/-kM4GWwcMI0U/Ts7kcYGravI/AAAAAAAAFWU/iebSuEo-00s/s1600/umno+rasuah+1.jpg

1) Pada 23 Disember 2011, Mahkamah menjatuhkan hukuman 12 bulan penjara kerana kesalahan rasuah berkuatkuasa serta merta dan memerintahkan

2) Skandal komisen Kapal Selam membabitkan Menteri Pertahanan dengan Abdul Razak Baginda - komisen scorpene ini berjumlah RM500 juta

3) Skandal PKFZ membabitkan bekas Menteri Pengangkutan, Dr Ling Liong Sik yang juga bekas Presiden MCA.

4) Skandal melibatkan Ketua Menteri Sarawak, yang didakwa memiliki harta sebanyak RM3 trillion.

5) Skandal NFC membabitkan Ketua Wanita Umno, berjumlah RM250 juta

6) Skandal bekas Menteri Besar Selangor. Dalam perbicaraan kes Mohamad Muhd Taib diberitahu bahawa harta Mat Taib bernilai RM30,811,306 melebihi kemampuan beliau sebagai Menteri Besar dan Menteri Kabinet.

7) Menteri Besar Negeri Sembilan, Dato Seri Mohamad Hassan didakwa mengirimkan wang secara haram ke luar negeri membabitkan RM10 juta ke London pada tahun 2008

8) Skandal penggunaan wang zakat membabitkan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri untuk kos guaman.

9) Skandal melibatkan Setiausaha Politik bekas Menteri Kewangan II, Hasbie Satar ditahan SPRM berikutan penemuan wang tunai berjumlah RM2juta di Pangsapurinya.

10) Kes rasuah membabitkan Ketua Menteri Melaka dan Bekas Ketua Menteri Negeri Sembilan yang dijatuhkan lembaga disiplin Umno.

1 comment:

robertocarlos said...

Ketahuilah walai manusia, setiap harta yang dimiliki dari hasil yang tidak bersih akan dihisab di akhirat kelak. kelak menjadi penghalang diri kita dari ke Syurga Allah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)