Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Al-Hujurat -13)

Monday, March 20, 2017

INILAH RUPA BAPA PENYAYANG PALING TERKENAL DI ALAM MAYA SEKARANG...

Inilah kasih sayang seorang insan bergelar ayah. Sebenarnya sebuah kerajaan yng mentadbir negara juga boleh diibaratkan seperti seorang ayah, apabila rakyatnya susah seorang pemimpin sanggup mengetepikan kepentingan peribadi demi kepentingan rakyat jelata.

Seperti yng dilakukan Saidina Umar Al-Khattab yng tidak menjamah makan makanan mewah selagi ada rakyat dibawah pentadbirannya kelaparan.

Berbeza dgn kepimpinan sekarang yng membebankan rakyat dgn kos sara hidup yng tinggi dan gst tp pada masa yng sama dia bermegah dgn percutian menaiki jet peribadi yng ditanggung rakyat... Siapa pemimpin itu?

1 comment:

Anonymous said...

Tak sama Ayah , dan Lanun mana nak sama....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang