yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, December 9, 2016

BEZA JEPUN DENGAN MALAYSIA MACAM LANGIT DENGAN BUMI (GAMBAR)


8 comments:

Anonymous said...

kalau berlaku sinking hole mcm kat jepun tu kat jalan utama malaysia ni xde laa sampai bertahun nak repair admin oii..

Anonymous said...

hahahahhahahahahaa lawakkkk giler.... mesia punya pentadbiran mcm muzium
suka simpan benda lama sbg bahan sejarah.. tu jalan tu contohnya laaa

Na'im Nikmat said...

Lubang kat Malaysia ni nampak kecil tp mampu meragut nyawa penunggang motosikal dah byk kes penunggang motosikal terkorban...

Alias Bin Hasan 02 said...

Betul2
Dia tak paham erti perli...
P tanya lando pasal jln lubang & kemalangan, puas dia mengadap..

Anonymous said...

cerita aku lagi sedih.

Masa buat report ke PBT, aku call jer. Disuruhnya aku datang opis isi borang segala.
aku cakap, takkan kena gi, ini khidmat sosial. rumah agak jauh.

ok
dia cuma ambik nama dan ic dan alamat. tetiba, wallah, ni bukan bidang kuasa dia. ni bidang kuasa jkr. terpaksalah aku call jkr. jkr pulak kata, ni jalan bawah urutadbir satu kontraktor. last-last, aku minta tolong dia sampaikan jerlah.

Nasiblah kalau ada motor terjerumus dan penunggangnya mampos.
aku dah selesai tanggungjawab.

penghabisan cerita.....
takder pun ucapan terima kasih atau surat penghargaan datang atas maklumat yang aku berikan.

serik aku nak call mana-mana agensi atau PBT.

ni ada satu lubang tengah melebar kat simpang rumah aku. Lantaklah siapa jadi mangsa. lebih-lebih pun aku tolong callkan ambulan ikut 999 - free of charge.

selamat maulidur rasul

Anonymous said...

entahlah......kalau lubang KECIL ambil bertahun-tahun untuk repair ....inikan lubang BESAR pula......tapi ramai yang berharap ia berlaku di malaysia....kalau kos 1 juta, boleh up jadi 100 juta.....boleh share ramai-ramai sikit...takkan sorang je nak tibai.........

mazmad said...

Kalau wakil rakyat BN/UMNO nak lalu baru dia orang baiki ...

shameel Iskandar said...

Inilah nasib malang yang menimpa negara kita. Tahun 1970-an kita setaraf dgn Korea selatan tapi kini kita jauh ketinggalan. Malah, kemboja mungkin akan mengatasi kita csatu masa nanti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)