Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, October 12, 2012

JAIP HALANG MUALAF GUNA NAMA 'ANWAR'?, POLITIK SEMPIT APAKAH INI?

http://1.bp.blogspot.com/-CxsIadDmNXQ/UHcyWTt-PgI/AAAAAAAADBg/s-54Pe2tmjk/s1600/Fariz%2BMusa.png


Difahamkan saudara baru itu telah memeluk Islam di Jabatan Agama Islam Pahang, JAIP. Apabila diminta untuk memilih nama barunya setelah memeluk Islam, beliau telah memilih nama Anwar.

Bagaimanapun, Pihak Jabatan Agama Islam Pahang dikatakan tidak membenarkan beliau menggunakan nama Anwar, sebaliknya memberikan beliau nama Adnan dan nama itulah yang beliau gunakan sehingga ke hari ini sejak memeluk Islam.

Difahamkan juga, saudara baru ini memberitahu bahawa beliau mulai tertarik dengan Islam apabila sering mengunjungi rumah Anwar Ibrahim dan melihat Penasihat Umum Pakatan Rakyat itu menunaikan solat berjamaah. sumber

N'N: Aku tak tahu sejauh mana kebenarannya cerita ini, tapi kalau ianya betul2 berlaku aku sangat kecewa ada orang bangang yang buat kerja yang memalukan Islam ni.......

1 comment:

Anonymous said...

cakap pd staf2 JAIP yg terbabit...letak jawatan lg baik drpd buat kerja mcm haram jadahhhhhhhhh....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)