Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, March 4, 2012

GEMPAR!!! BUKTI PAS SUDAH BERUBAH......

Ramai pencacai UMNO kata PAS telah berubah..Memang PAS telah berubah....Berubah menjadi Parti Politik yang diterima pelbagai kaum & Agama.

Manakala UMNO masih ditakuk lama dengan mengamalkan Politik Suku Kaum (Asobiyah)....

Pencacai UMNO tak panas ker dengan kata2 bekas Pemimpin BN non-muslim ini:

"jangan ada lagi perbincangan mengenai perpaduan orang Melayu atas dasar bangsa. Itu hanya politik ASOBIYAH. Hari ini rakyat mencari pemimpin yang lebih adil dan berpandukan Al-Quran & Hadis. Itu yang dapat menarik undi orang Melayu.

Sejak saya bersama pembangkang, saya begitu terkesan dengan didikan PAS antaranya mereka memberi yang beri & terima rasuah akan masuk neraka. Selama 40 tahun bersama BN saya tak pernah diajar begitu."

Dato' Chua Jui Meng.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)