Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, January 26, 2012

KORANG TAK NAMPAKKAH LAWAK YANG UMNO/BN BUAT NI,UMNO KATA 'PAS DIPERKUDAKAN DAP' KEMUDIAN MCA KATA 'DAP DIPERKUDAKAN PAS'

Sebenarnya kedua-duanya tidak benar yang benar ialah PR diperkudakan dengan perjuangan menegakkan keadilan kepada Rakyat.

BIASA kita dengar propaganda pemimpin-pemimpin Umno bahawa jika Melayu sokong PAS, maka DAP akan berkuasa dan memerintah negara ini.

Media-media propaganda seperti Utusan dan TV3 Al-Musyrikin selalu menyebarkan dakyah kononnya PAS diperkudakan oleh DAP, PAS tunduk kepada DAP, PAS jadi alat DAP dan sebagainya.

Tujuan propaganda ini dicipta sangat mudah dibaca. Mereka memainkan sentimen perkauman dan agama agar orang-orang Melayu tidak akan mengundi Pakatan Rakyat, yang terdiri daripada PAS, KEADILAN dan DAP.

Bagi Presiden MCA, Chua Soi Lek, lain pula nadanya beliau terpaksa menarik sokongan kaum cina dengan propaganda yang begitu jelas bercanggah dengan propaganda Umno.

Chua Soi Lek yang juga merupakan pelakon video lucah terkenal itu mendakwa jika cina menyokong DAP, PAS pula akan berkuasa dan memerintah. Jelas sekali propaganda Barisan Nasional terkantoi di situ.
Ini semua muka-muka pemimpin lidah bercabang, buat propaganda yang bukan-bukan untuk menipu orang-orang kampung, ayam itek, lembu dan kambeng.

Mereka ingat rakyat Malaysia semuanya tak mampu gunakan otak untuk berfikir. Strategi politik terdesak untuk meraih sokongan ini akhirnya memakan diri.sumber

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)