Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, April 14, 2015

SENANG BETUL JADI MENTERI (GAMBAR)


4 comments:

Anonymous said...

Jika hendak makan bayam, semai benih di tepi sinki pukul 6:00pg nantilah 5 jam bila tiba pukul 11:00pg dah boleh dipungut untuk buat sayur. Tidak perlu kawasan, masa yg panjang, baja, racun dan penyiraman. Kenalah simpan pelbagai jenis benih sayuran, prosesnya sama shj.

Begitu juga ikan, beli anak ikan banyak2 simpan dlm freezer. Sama spt sayur, sebaik shj terbit fajar ambil beberapa ekor anak ikan itu dan rendam dlm besen selama 5 jam untuk ia membesar. Selepas itu dah boleh dimasak sebagai lauk pula. Bela lembu dlm kondo lagikan boleh, fuhhh beres!!!

Anonymous said...

Jom ramai2 tanam padi kat padang golf nak...

Anonymous said...

Budak Bahalol !

Sendiri sudah kaya mentedarah harta rakyat boleh lah nak aksyen.

abuamir said...

Org yg duduk kat flat & kondo tanam dlm tandas tak gitu, menteri tonggong. Rumah pun sempit nak hidup anak beranak lagi disuruh cucuk tanam. Syarat utama utk jadi menteri kat mesia ni mestilah bodoh, pendek akal, cakap merapu & muka sposen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)