Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, May 10, 2012

SULTAN MANA YANG BAWA KERETA SENDIRI NI ( 1 GAMBAR )

https://m.ak.fbcdn.net/a3.sphotos.ak/hphotos-ak-ash3/582032_431121210234092_100000086506684_1732854_871656005_n.jpg

Disaat Sultan2 lain hanya memberi arahan kepada pemandu, Sultan yang ditarbiyah Tuan Guru ini membawa keretanya sendiri..Takbir!!!

N'N: Dah lama aku cemburu dengan orang kelantan...MB zuhud....Sultan zuhud...Memang terbaik..........

4 comments:

Anonymous said...

respek tgk sultan muda pakai kopiah n jubah gini...sultan negeri2 lain? semoga Allah pelihara dia melakasanakn Islam di Kelantan..

penangmai said...

cemburu betul aku dengan rakyat kelantan dapat sultan berjiwa rakyat...semoga kat negeri aku tak dapat sultan berjiwa umno.....takbir!!!!

saimin said...

Janji Allah tetap benar, ..... jika rakyat suatu negeri taat perintah Allah, ... maka Allah akan turunkan rahmat ke atas negeri berkenaan. Raja / pemerintah yg baik / adil adalah rahmat Allah ....

tinta da'ie said...

alhamdulillah atas nikmat iman dan islam.. Allah memberiku peluang bernaung di bawah negeri yg subur Islam di dalamnya.. Sultan yang soleh dan zuhud, Menteri Besar seorg ulama' yg zuhud..insyaallah apabila pemimpinnya baik akhlaknya, pasti rakyat akan turut sama baik..
المرء على دين خليله

moga iman terus menyuburi kita..

takbir! Allah memberkati DYMM sultan Muhammad V..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)