Saturday, June 12, 2021

WAHAI PEMIMPIN JANGAN HANYA TAHU UPLOAD GAMBAR MAKAN MEE SEGERA, SILA TURUN JUMPA RAKYAT.


 Sumber- tiktok

Jangan jadi manusia hipokrit, sila turun kelapangan dan lihat sendiri kesusahan rakyat. Mereka tidak malas tapi mereka terhimpit dan tersepit akibat lockdown.

Janganlah hanya tahu terima elaun dan upload gambar makan mee segera kononnya anda susah dan senang bersama rakyat.

Carilah rakyat yang terhimpit dan tersepit diseluruh pelusuk negara.

4 comments:

Abd Halim said...

Kalau pun nak hentam kerajaan, tak perlulah guna iklan di atas. Rakyat Malaysia terkenal dengan suka membantu orang yang memerlukan. Banyak pusat-pusat sumbangan makanan kepada golongan yang terkesan. Boleh berhubung dengan NGO-NGO, YB, Jabatan kebajikan masyarakat, Pihak AJK Masjid dll.TAk ada rakyat Malaysia yang kebuluran walaupun yang ada masalah mental.

Anonymous said...

Dunia cyber memang cam ni. mana boleh halang.

Anonymous said...

rba... mana ada akai.. main balun jee

Anonymous said...

KERJA AMAL VS KERJA SI BATU API

Kerja amal EBIT LEW sepatutnya disokong, bukan di bubuh racun

Jangan layan sangat budak budak baru nak up..!!

Sebarang kata berkaitan isu yang muncul kebelakangan ini melibatkan pendakwah budiman, Ustaz Ebit Lew.

Bagi saya, sama ada apa yang dibangkitkan oleh Caprice atau Nadir Al Nuri tentang misi bantuan Ebit Lew ke Gaza, ia tidak lebih “gelagat budak-budak baru nak up” cuba menumpang publisiti daripada populariti pendakwah tersebut.

Isu-isu yang mereka bangkitkan terlalu remeh berbanding pengorbanan masa, tenaga dan wang ringgit yang sanggup Ebit Lew lakukan selama ini.

BATU API SUDAH MARI

Batu api sudah mari. Bukan mudah nak masuk Gaza, saya pun tak lepas – Mahathir

Bukan mudah nak masuk Gaza, saya pun tak lepas. Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengakui bahawa tidak mudah bagi rakyat Malaysia untuk memasuki Gaza, Palestin dalam pelbagai misi bantuan terutama dari kalangan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO).

Menurutnya, ini termasuklah dirinya yang masih belum berkesempatan untuk menjejakkan kaki ke Gaza atas pelbagai sebab terutamanya berkaitan soal keselamatan meskipun ketika tempoh beliau memegang jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia sebanyak dua kali. Di sebalik misi bantuan ostat mesti ada sang batu api. Awas sang fitnah jijik sedang membatu api.