Thursday, November 14, 2019

PENUNGGANG MOTOR KAPCAI INI DISAMAN SEMATA-MATA KERANA NO. PLAT KOTOR?Berikut adalah perkongsian daripada Hannan Najmi dalam laman facebook Taiping D Av@ngers:

Hati2 shbt2 tda semua...no.plate kotoq kena saman...apa punya undang2 da...xmsuk akai betoi...klau no.plate racing atau kecik dan yg xikut spec,wajibla kena saman....Disaman hanya kerana no. plat motor kotor?

Aku harap sangat cerita ini tidak benar.
Kita mungkin boleh terima jika saman dikeluarkan kerana no. plat tidak mengikut spesifikasi tapi alasan disaman kerana no. plat kotor adalah sangat mengarut dan sangat zalim.

Motor pula bukanlah motor superbike tapi anda lihatlah sendiri:Tiadakah budi bicara terhadap rakyat marhaen begini?

Harap pihak yang berkaitan dapat memberi penjelasan mengenainya.

4 comments:

Anonymous said...

Betulke atau nombor plet itu dibasuh sesudah terima saman.
Apa pun kita tunggu penjelasan pihak berkenaan.

I said...

Kalau kotor pun perlu ada budi bicara.. mungkin anggota yang menyaman tu memang tak ada budi bicara atauvtak tahan dibalas dengan kata2 provokasi kot... kerja dgn orang awam ni kena sabar dan sentiasa cool.Banyak kes jenayah... cuma kes saman no plat kotor... aduh...
.jgn ikut hati panas... Kan lebih mulia suruh dia bersihkan plat nombor tu... atau tolong bersihkan...

Anonymous said...

Aiyaa ili las copral boloh punya cab cai wang lies kasi sulat cinta wha inat ilni latok kaki batu lia sula tihat lombor antu lhu langan nangiz sabtu ahad ala results kasi hantam kuda 2lingit kuda 2 lingit toto 20lingit magnum malam moleh mimpi amoy

dingdong said...

Xyah bayar, lawan kat court le..