Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, September 17, 2010

Kes Bunuh Sosilawati:BALASUBRAMANIAM Lebih Kehadapan Menyokong HUDUD Berbanding UMNGOK.........

Kes Bunuh Sosilawati : Ulasan Terbaik Setakat Ini Dari Bukan IslamJIKA HUKUM HUDUD DI PRAKTIKAN MUNGKIN PEMBUNUH SOSILAWATI TAKUT UNTUK MELAKUKAN PEMBUNUHAN DAN PERBUATAN KEJAM YANG LAIN...

Begitulah antara ulasan dari seorang bukan islam tentang hukum hudud.Ini adalah hasil dari hubungan dan tarbiyah dari Pas.Balasubramaniam adalah antara pimpinan Dewan Himpunan Penyokong Pas yang baru dilancarkan baru baru ini...
Adakah pemimpin bukan islam dalam BN yang berani mengeluarkan kenyataan sedemikian. Lebih 50 tahun Umno bersama mereka usahkan hendak mendekatkan bukan islam supaya memahami islam bahkan mereka sering ditakutkan contohnya isu Ahli Parlimen Serdang yang melawat surau baru2 ini...FACEBOOK BALASUBRAMANIAM DISINI

Sumber

Pembunuhan kejam Sosilawati: Tiga dakwa nyaris jadi mangsa bunuh & bakar......

Peguam mahu jumpa ahli perniagaan, dua rakan di Banting Isnin lalu

KUALA LUMPUR: Pembongkaran kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain serta kejayaan polis menahan sembilan orang berhubungnya berjaya menyelamatkan sekurang-kurangnya tiga ahli perniagaan bergelar Datuk dari Selangor daripada menjadi mangsa suspek kes itu.

Ketiga-tiga ahli perniagaan itu sebelum ini dikatakan diminta peguam bergelar Datuk yang juga suspek utama kes pembunuhan Sosilawati menemuinya di Banting, Isnin lalu, untuk mendapatkan semula wang pendahuluan bagi urusan jual beli tanah.

Salah seorang ahli perniagaan terbabit yang enggan dikenali berkata, beliau dihubungi peguam itu sehari sebelum Aidilfitri dan me-mintanya ke Banting, Isnin lalu kerana mahu memulangkan wang pendahuluan RM1 juta bagi pembelian tanah seluas enam hektar di Butterworth, Pulau Pinang.

Katanya, beliau terkejut apabila mendapat tahu peguam itu ditahan polis Sabtu lalu selepas disyaki menjadi dalang kes pembunuhan Sosilawati dan tiga individu lain di Ladang Gadong, Tanjung Sepat, Banting.

“Dia (suspek) menghubungi saya dan bertanya di mana saya berada dan memberitahunya saya di Johor untuk menyambut Aidilfitri bersama keluarga dan dia minta berjumpanya pada hari raya keempat di Banting.

“Saya bersyukur kerana belum berjumpanya. Jika tidak, saya juga mungkin menjadi mangsanya,” katanya ketika ditemui, semalam.
Katanya, suspek pada mulanya memberitahu tanah di Pulau Pinang itu milik seorang lelaki berbangsa India, tetapi pemeriksaannya mendapati ia didaftar atas nama seorang lelaki Cina.

“Saya kemudian tidak berminat membeli tanah itu dan meminta suspek memulangkan bayaran pendahuluan RM1 juta yang diserahkan kepadanya. Dia berjanji memulangkannya apabila bertemu di Banting, Isnin lalu,” katanya.

Ahli perniagaan itu mendakwa dua lagi rakannya yang juga ahli perniagaan turut berurusan dengan suspek bagi pembelian tanah turut diminta ke Banting, Isnin lalu bagi menyelesaikan urus niaga mereka.

Berikutan itu, beliau bersama seorang rakannya membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Langat, Selasa lalu.

Sumber

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)