Wednesday, September 29, 2010

Gempar:Kertas siasatan BPR sahkan Adun Kulim ditawar RM5 juta

KUALA LUMPUR, 29 Sept: Raja Petra Kamarudin melalui blognya Malaysia Today hari ini mendedahkan satu kertas siasatan oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR), kini Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang mengesahkan dakwaan Adun Kulim beliau ditawar RM5 juta untuk lompat parti adalah benar.

Dalam postingnya hari ini, Raja Petra menyiarkan 'Laporan Siasatan Awal' BPR (kini SPRM) cawangan Seberang Perai Aduan no 11/2008 yang dibuat oleh YB Lim Soo Nee , Adun Kulim dari PKR yang dinamakan sebagai A1.

Laporan itu mendedahkan sasaran siasatan mereka adalah bekas Menteri Besar Kedah, Mahazir bin Khalid yang dinamakan sebagai B1 dan dan orang tengah Tan Yak Siew yang dinamakan B2.

Di akhir laporan ini, siasatan itu mengesahkan, pada 9.9.2008 satu perjumpaan telah diadakan di Hotel Sunway, Seberang Jaya, Perai.

"Bahagian Perisikan Ibu Pejabat telah membuat satu rakaman audio dan video di bilik hotel tersebut.

"YB Mahazir Khalid yang datang berjumpa dengan A1 (Lim Soo Nee) dan mengesahkan penawaran wang itu sebanyak RM5 juta dan sekiranya A1 hendak lebih lagi, boleh berbincang dengan Datuk Seri Najib.

"A1 juga dimaklumkan, sekiranya beliau lompat parti ke BN, beliau akan mendapat beberapa projek," tulis laporan itu.

Laporan siasatan yang ditandatangani oleh Mahani binti Din, Penolong Kanan Penguasa, Badan Pencegah Rasuah Cawangan Seberang Perai itu melaporkan, Ibu Pejabat BPR (kini SPRM) akan menguruskan kes ini seterusnya.
Sumber

Tuesday, September 28, 2010

Kerajaan Kedekut Ada Berani Ker Sahut Cabaran Nurul Izzah, Tukar Pinjaman PTPTN Kepada Biasiswa?????

Ahli parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar mempersoalkan kenapa pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) kepada mahasiswa universiti tidak ditukarkan kepada biasiswa penuh, sebagai memenuhi semangat Fasal 153 Perlembagaan Persekutuan.

Mengulas cabaran Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) yang dilaporkan menolak jemputan debatnya berhubung kedudukan istimewa orang Melayu, Nurul Izzah berkata, NGO itu tentu setuju sekiranya pendapatan Petronas disalurkan kepada dana pendidikan untuk tujuan itu.

"Perkara ini tidak mustahil kalau akaun Petronas didedahkan kepada umum melalui Parlimen. Usaha melaksanakan tadbir urus yang cekap ini semestinya selaras dengan perjuangan mempertahankan hak-hak orang Melayu," katanya.

Menulis dalam blognya, anak sulung Datuk Seri Anwar Ibrahim itu memperli PERKASA dengan berkata, tindakan itu lebih bermanfaat daripada laungan meminta orang Melayu mendapat lebih banyak biasiswa daripada kaum lain.

"Dalam bahasa mudah, apa gunanya orang Melayu mendapat tujuh biasiswa, dan kumpulan lain mendapat tiga tempat sahaja. Apa yang saya perjuangkan ialah banyakkan biasiswa kepada 100 tempat (contohnya) sudah pasti ramai orang Melayu mendapat manfaat," jelasnya.

Beliau juga menimbulkan kembali tentang kuota universiti yang diubah pada zaman pentadbiran Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri supaya lebih bersemangat meritokrasi.

"Bukankah ini mencabuli hak keistimewaan orang Melayu, kalau mengikut apa yang telah dilaung-laungkan PERKASA?" katanya mempersoalkan tindakan penasihat PERKASA itu.

Dalam tulisan bagi menjelaskan kegusarannya tentang perjuangan PERKASA dan kedudukan istimewa orang Melayu itu, Nurul Izzah mengambil peluang membela dirinya setelah digelar "pengkhianat", "tidak matang" dan "buta sejarah" dalam isu peruntukan kedudukan istimewa Melayu.

'Saya hanya mahu bincang pelaksanaan'

"Saya sudah jelaskan, bukan niat untuk meminda peruntukan Perlembagaan Persekutuan tentang kedudukan orang Melayu, tetapi sekadar mencari penjelasan tentang apa yang dilaung-laungkan oleh PERKASA tentang perjuangan mereka untuk melindungi orang Melayu.

"Apa saya hujahkan dalam tulisan sebelum ini, bukan mempersoal kedudukan istimewa orang Melayu, tetapi pelaksanaan dasar-dasar yang hanya menguntungkan segelintir orang Melayu dipersoalkan," kata puteri sulung ketua pembangkang itu.

nurul izzah sedition at dang wangi ipd 220910 02 "Sayangnya, jemputan saya itu ditolak mentah-mentah oleh pimpinan PERKASA dengan alasan soal kedudukan orang Melayu tidak boleh didebatkan, sedangkan yang saya mahu bincang hanyalah pelaksanaan dasar-dasar yang dikatakan dibuat atas peruntukan perlembagaan," kata Nurul Izzah.

Dalam tulisan itu juga, Nurul Izzah turut membangkitkan beberapa perkara, antaranya:

(1) Bagaimana dasar kuota dalam perkhidmatan awam selaras dengan keperluan untuk menunjukkan kepelbagaian dalam sektor awam?

(2) Adakah ini liberalisasi 27 sub-sektor ekonomi bertentangan dengan perlembagaan dan memberi kesan kepada "hak Melayu"?

(3) Kenapa soal perlembagaan tidak dibangkitkan ketika Dr Mahathir pada tahun 2003 memperkenalkan dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Ingggeris (PPSMI), yang kini sudah dihapuskan?

(4) Adakah memperuntukkan pegangan minimum 30 peratus ekuiti bumiputrea akan mengayakan seluruh orang Melayu dan nenaikkan taraf hidup orang Melayu; sekali gus menyelesaikan masalah kemiskinan bandar?

Sumber

Friday, September 24, 2010

Bukti Slogan 1 Malaysia Hanya RETORIK: Pengetua rasis, Muhyiddin kata menteri tiada kuasa

Kementerian Pelajaran tidak boleh menentukan tindakan ke atas pengetua rasis Bukit Selambau kerana ia dibidang kuasa Jabatan Perkhidmatan Awam, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, yang juga adalah menteri pelajaran.
"Menteri tidak boleh membuat sebarang keputusan berhubung pegawai kerajaan yang berada pada tangga gaji gred 48 dan ke atas, saya percaya gred pengetua itu adalah 52.

"Bagi pegawai bergred seumpama itu hanya lembaga disiplin Jabatan Perkhidmatan Awam yang diketuai oleh ketua pengarah boleh bertindak,” katanya.

Muhyiddin berkata kementerian pelajaran telah menjalankan siasatannya sendiri dan menyerahkan hasil siasatan kepada suruhanjaya perkhidmatan awam bagi membuat keputusan.

"Ia bidang kuasa mereka. Saya telah mengumumkannya, jadi kita tunggu apa keputusan yang mereka akan ambil,” katanya.

Pada 4 September lalu, Star melaporkan JPA telah menerima laporan setebal enam inci daripada kementerian itu tetapi masih membisu berhubung keputusannya.

Dua hari lau, MCA melahirkan rasa tidak berpuas hatinya dengan pengetua yang tidak dikenakan sebarang hukuman kerana mengeluarkan kata-kata berbaur perkauman terhadap peljar bukan Melayu pada bulan Ramadan yang lalu.

Ketua MCA Kedah, Chong Itt Chew berkata jika pengetua itu - Ungku Aznan Ungku Ismail, tidak dipindahkan ke sekolah lain, parti itu mungkin menganjurkan protes di depan sekolah berkenaan.

Chong berkata ibu bapa murid-murid terbabit juga telah memohon kepada jabatan pelajaran agar pengetua SMK Bukit Selambau (SMKBS), Sungai Petani, itu dipindahkan secepat mungkin.

Sumber

Rahsia Siapa Abdul Rahim Terbongkar????

PAGI ini saya menerima satu e mail dari seorang penjenguk yang menamakan dirinya Hero yang memberi alamat sebuah blog yang dibangunkan oleh syarikat I'DA WorldGroup Sdn Berhad syarikat dimana orang bernama Abdul Rahim Abdul Wahab menjadi pengerusi eksukutifnya.

Apa yang tertera dalam blog ini ialah beberapa keping gambar Abdul Wahab dalam majlis perlancanran Misi Perdana de Everest - Tibet 2011 yang berlangsung di Dewan Felda, Jalan Gurney yang dilancarkan Perdana Menteri, Najib Razak pada 25 April lalu.

Gambar beliau dalam majlis berkenaan mungkin boleh menyingkap misteri pemberian replika cek bernilai RM4 billion atas nama Pas Malaysia yang kini menjadi buah mulut di Kelantan. Jika diperhatikan juga gambar lelaki bertongkat dan juga sebelah kakinya tertutup dengan kaki seluar yang meleret ke lantai. Semacam rahsia besar di sebalik kaki seluar labuh sebelah itu.

Tafsirkanlah dengan mata kepala kita sendiri apakah yang berlaku itu (penyerahan replica chek RM4 B) sebuah realiti atau pun satu ilusi semata-mata dan jangan mudah mempercayai laporan media penghasut. Kata orang gambar mempunyai seribu makna dan tidak dapat diterjemahkan dengan kata-kata. Hanya jauhari yang mengenali maknikam seperti mana juga hanya Mat Maslan mengenali Felda! [wm.kl.7:00 am 23/09/10]

http://2.bp.blogspot.com/_hi0nllTBV5U/TJqMu0JyAwI/AAAAAAAAIOc/KotnY6YEykk/s1600/Wahab+4+copy.jpg

Orang berkenaan sedang bersalam dengan Shabery Chik, Menteri Belia dan Sukan, perhatikan kaki kanan lelaki berkenaan.


http://3.bp.blogspot.com/_hi0nllTBV5U/TJqMuDzG87I/AAAAAAAAIOU/SzNwVEzw54s/s1600/Wahab+Rahman+2.jpg

Orang berkenaan bersalam pula dengan Khalid Yunus, Presiden Pendaki Malaysia, perhatikan kaki seluar sebelah kanan orang berkenaan.


http://4.bp.blogspot.com/_hi0nllTBV5U/TJqMtCxzn3I/AAAAAAAAIOE/4qgT6yxcJGY/s1600/Wahab+Rahman.jpg

Orang berkenaan bergambar ramai, den gan diapit oleh seorang perempuan bertudung dan seorang yang lowos.


http://msomelayu.blogspot.com

Thursday, September 23, 2010

FOTO UMNO TERDESAK TAHAP GABAN!!!!!!!

Kehebatan PM Kita:Ekonomi Malaysia Bakal Kalah Kepada Filipina

SHAH ALAM 23 Sept - Antara punca utama kemerosotan berterusan daya saing negara serta kejatuhan pelaburan langsung asing (FDI) yang menempatkan Malaysia di kedudukan tercorot di rantau ini adalah disebabkan penghijrahan modal ke Filipina yang kini dilihat sebagai destinasi pelaburan yang lebih menarik.

Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan Ismail berkata tekad pentadbiran baru Presiden Nonoy Aquino melawan gejala rasuah dan penyelewengan di negara itu secara serius telah meyakinkan golongan pemodal untuk berbondong-bondong membuat pelaburan di Filipina.

Tambah beliau, lambang perjuangan menentang rasuah oleh pimpinan baru Filipina berjaya memberi harapan baru serta meningkatkan keyakinan pelabur.
"Secara tidak langsung mereka lebih tertarik untuk melabur ke Filipina," kata Azan kepada Suara Keadilan.

Ini amat berbeza dengan keadaan aman dan selesa di Malaysia tetapi masih tetap gagal menarik perhatian pelabur ke negara ini.
"Beberapa syarikat yang telah membuat pelaburan di Malaysia sejak bertahun-tahun lamanya akhirnya memutuskan untuk mengalih dan memindahkan operasi dan pelaburan mereka di negara ini ke Filipina," ujar beliau.

Kata Azan, kemerosotan pelaburan luar yang amat membimbangkan akan menyebabkan tahap ekonomi Malaysia menjadi lebih teruk berbanding Filipina.
Laporan terbaru bank pelaburan Merill Lynch pada 16 September lepas menyatakan Malaysia merupakan pasaran yang paling tidak menarik bagi pelaburan.
Sebelum ini laporan Forum Ekonomi Dunia 2009 menyatakan kedudukan tahap daya saing negara jatuh dua lagi anak tangga ke 26.

Malahan, kebelakanghan ini kadar pelaburan FDI ke Filipina adalah lebih tinggi daripada Malaysia sekaligus menunjukkan negara tersebut mempunyai ekonomi yang lebih mantap.
Keadaan yang menyedihkan ini meletakkan Malaysia sebaris dengan tahap daya saing negara kurang maju seperti Burma, Laos dan Timur Leste.
Azan berkata keadaan telah dijangka akan berlaku sebaik sahaja Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan rancangan dasar liberalisasi sebelum ini.

"Saya merasa kecewa walaupun saya sudah menjangkakan pada penghujung tahun lepas ataupun awal tahun ini pemimpin negara secara tergesa-gesa mengumumkan polisi ini.
"Saya bimbang kerana mungkin menerusi dasar ini, negara kita menggunakannya untuk menarik pelabur asing ke dalam negara walhal pada hakikatnya dasar ini membuatkan Malaysia terdedah kepada ancaman ekonomi secara global," jelas Azan.

Tambah Azan, penyelewengan dan rasuah yang berlaku dalam pentadbiran di bawah Umno-Barisan Nasional sejak lebih 50 tahun disamping sanggup melakukan apa sahaja demi mengekalkan kuasa, akhirnya membawa padah kepada padah kepada negara dan rakyat.
Beliau juga menjelaskan Laporan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) bagi bulan September mengunjurkan, kedudukan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) bagi Malaysia didapati menurun dan merosot.

"Hasil eksport kita (Malaysia) jatuh ke tahap negatif apabila ditolak dengan hasil import. Ini bermakna jualan kita jauh lebih rendah dan ini adalah satu perkara yang serius.
"Saya berpendapat jika kerajaan memberitahu kepada rakyat tentang perkara ini pasti ia akan memberikan kesan patriotik.

"Akan timbul naluri semulajadi dalam diri rakyat untuk berganding bahu dengan kerajaan memulihkan kembali ekonomi negara tetapi malangnya ini tidak dilakukan.
"Kerajaan memilih untuk tidak pernah menyampaikan cerita sebenar kepada rakyat tentang kedudukan ekonomi negara, apa sebenarnya yang berlaku.
"Kita juga tidak tahu selama mana lagi BN ingin menyembunyikan kedudukan sebenar ekonomi Malaysia sekarang," jelas Azan lagi.

Sehubungan itu menyeru Umno-BN menerangkan keadaan sebenar ekonomi negara sebelum ianya terlambat.
"Saya yakin jika Pakatan Rakyat mengambil alih tampuk pemerintahan negara, inilah antara perkara utama yang kami akan lakukan," katanya.

Sumber

Wednesday, September 22, 2010

Kenyataan Tidak Masuk Akal Pengarah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Pulau Pinang, Morat Pora 'Pemilih Baru Tak Layak Mengundi'

PETALING JAYA, 22 Sept: Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail menganggap kenyataan Pengarah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Pulau Pinang, Morat Pora, semalam tidak masuk akal.

Anggapan itu berhubung ketetapan terbaru SPR, iaitu pengundi yang baru mendaftar tahun ini tidak layak mengundi sekiranya Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU) diadakan pada tahun depan.

"Kenyataan itu adalah tidak masuk akal memandangkan proses pendaftaran pemilih baru oleh SPR itu memerlukan empat fasa dalam setahun," ujarnya pagi tadi ketika dihubungi Harakahdaily.

Menurut bekas Ketua Strategik PKR itu; suku pertama adalah dari bulan Januari hingga Mac; suku kedua (April hingga Jun); suku ketiga (Julai hingga September); dan suku tahun keempat (Oktober hingga Disember).

"Ertinya, yang mendaftar pada bulan Januari hingga Mac tahun ini, nama mereka itu telah dipamerkan pada suku kedua tahun ini.

"Apabila dipamerkan, diteliti serta melalui proses bantahan dan sebagainya, maka sepatutnya pada suku ketiga patut nama mereka sudah ada dalam daftar pemilih induk, maknanya mereka boleh ambil bahagian sebagai pengundi baru," ujarnya.

Disebabkan itu, beliau menyuarakan rasa curiga dengan ketetapan terbaru yang dibuat Morat itu kononnya proses pengesahan satu-satu daftar pemilih memakan masa lebih empat hingga lima bulan.

Katanya lagi, masalah mengemaskini daftar pemilih adalah masalah pengurusan SPR disebabkan tidak mengikut jadual memproses daftar pemilih baru seperti yang dimaklumkan sebelum ini.

Maka, masalah SPR itu, menurut beliau tidak wajar sehingga menghalang hak pengundi baru, khususnya di kalangan pengundi muda untuk menentukan kepemimpinan negara terbaik pada tahun depan.

"Kenyataan terbaru ini sudah tentu tidak mampu memadam persepsi rakyat, pertama SPR dilihat sebagai sebuah badan yang berpihak pada Umno BN.

"Kedua, SPR nampaknya mengukuhkan apa yang kita percaya selama ini bahawa pengundi baru, khususnya pengundi muda nampak seakan tidak berpihak kepada parti-parti pemerintah pada pilihan raya nanti."

Lanjutan itu, beliau menggesa SPR supaya tidak mengulangi kesilapan sebagaimana yang pernah berlaku pada PRU10.

"Pada pilihan raya Umum (tahun) 1999 dulu, perkara ini pernah berlaku di mana lebih 700 ribu pengundi baru tidak dapat mengambil bahagian pada zaman reformasi ketika itu akibat kelembaban pengurusan SPR dalam menguruskan pendaftaran pemilih baru," beliau menambah.

Tegasnya lagi, jangan disebabkan mahu memuaskan kepentingan politik parti-parti pemerintah, SPR sanggup bersikap tidak adil dan demokratik.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Machang mencadangkan kepada ahli parlimen pembangkang dan Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat supaya segera mengatur pertemuan dengan Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof untuk mendapatkan maklum balas lanjut berhubung ketetapan terbaru itu.

sumber

Rakyat Malaysia Sudah Menyampah:Jualan Surat Akhbar Utusan Dan Berita Harian Jatuh Mendadak Sejak Tahun 2004


Menurut Blogger uppercaise, jualan Utusan dan Berita Harian telah jatuh mendadak bermula dari tahun 2004 sehingga sekarang dan kini tempatnya telah diambil alih oleh Metro dan Kosmo...

Menurut Blogger uppercaise, jualan Utusan dan Berita Harian telah jatuh mendadak bermula dari tahun 2004 sehingga sekarang dan kini tempatnya telah diambil alih oleh Metro dan Kosmo.

Metro adalah surat akhbra yang dilancarkan pada bulan March 1991. Pada tahun 2004, jualan Metro telah melebihi jumlah gabungan jualan surat akhbar Utusan dan Berita Harian dan terus menambah.

Manakala Kosmo yang dilancarkan pada tahun 2004 juga mengambil alih tempat Utusan dan Berita Harian pada tahun 2009.Maklumat ini diperolehi dari http://uppercaise.wordpress.com/2010/09/20/tabloids-overtake-bm-papers/

Projek RM2.4 Billion untuk Kroni Taib Mahmud ditentang MP BN Sabah....

KUALA LUMPUR, 22 Sept — Projek mega RM2.4 bilion untuk membina terminal minyak di Kimanis telah mencetuskan rasa tidak senang mendalam di Kota Kinabalu dengan ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) dari negeri itu dijangka secara terbuka membawa isu berkenaan ke Dewan Rakyat bulan depan.

Mereka dijangka membangkitkan keputusan memberi kontrak kepada sebuah syarikat yang dikaitkan dengan keluarga Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Taib Mahmud.

Pada 1 September lalu, Naim Holdings Bhd mengumumkan bahawa Samsung-Naim JV, syarikat usaha sama antara subsidiarinya NCSB

Engineering Sdn Bhd dan Samsung Engineering Co Ltd, telah mempeorleh kontrak bernilai AS$766.39 juta (RM2.4 bilion) daripada Petronas Carigali Sdn Bhd untuk menyediakan perkhidmatan projek Sabah Oil and Gas Terminal, salah satu projek infrastruktur terbesar negara ini.


“Tiada sebab mengapa bidaan dari Sabah tidak diberi peluang kerja ini. Mengapa sebuah syarikat dari Sarawak diberikan projek di Sabah?Abdullah dikatakan pernah menjamin bahawa sumber gas Sabah
tidak akan disalurkan ke Sarawak. — Foto Reuters

“Ini bermakna lebih banyak hasil kekayaan akan beralih keluar dari Sabah,” kata seorang MP Umno dari Sabah.

Wakil rakyat itu menegaskan, beliau dan rakan-rakannya bercadang untuk membawa isu berkenaan ke Parlimen apabila ia mula bersidang bulan depan.

Beberapa wakil rakyat juga mengesahkan bahawa mereka tidak gembira dengan perkembangan itu selain mendapati sukar untuk mempertahankan BN daripada serangan dan kritikan Pakatan Rakyat.

Pentadbiran Najib mahu mengelakkan suasana tidak senang seperti itu daripada negeri tersebut yang dianggap sebagai “simpanan tetap” BN dalam usaha perikatan tersebut kekal di Putrajaya.

Dalam pilihan raya 2008 BN menang kurang undi berbanding parti-parti PR BN di Semenanjung tetapi mengekalkan penguasaan di Parlimen ekoran sokongan daripada Sabah dan Sarawak.

Aspek simpanan tetap itu juga ditekankan oleh Datuk Seri Najib Razak ketika berada di Sabah sempena sambutan Hari Malaysia Khamis lalu.

Perdana Menteri diipercayai sedang mempertimbangkan kemungkinan memanggil pilihan raya awal tahun depan.

Difahamkan firma usaha sama Sabah telah menjalin kerjasama dengan sebuah syarikat dari China untuk membida projek berkenaan.

Sumber-sumber memberitahu harga bidaan syarikat Sabah-China itu kurang AS$50 juta berbanding dengan syor Naim Cendera.

Rasa tidak puas hati di Sabah juga muncul di sebalik spekulasi bahawa kos akhir kemungkinan RM4 bilion.

Syarikat minyak negara mengeluarkan bidaan awal tahun ini selepas terhenti tiga tahun bagi kerja-kerja kejuruteraan, pemerolehan, pembinaan dan penugasian.

Undangan bidaan pada 2007 ditarik balik ekoran “sebab-sebab teknikal.”

Difahamkan Ahli Parlimen Kimanis Datuk Anifah Aman, yang juga Menteri Luar dan seoranga anggota utama dalam Kabinet Najib berhadapan dengan tekanan politik ekoran pemberian projek berkenaan kepada Naim.

Anifah merupakan antara wakil rakyat yang menjadi tumpuan dalam kontroversi membangkitkan sikap tidak ambil berat kerajaan pusat terhadap Sabah — isu yang timbul selepas pilihan raya umum ke-12 pada Mac 2008.

Pada 15 Ogos lalu, Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Tan Sri Bernard Dompok berkata terpeluang kepada kerajaan negeri Sabah untuk memastikan sumber gas kekal di negeri itu dan tidak disalurkan ke Sarawak menerusi projek pembinaan saluran gas dari Kimanis-Bintulu.

Beliau mengulangi bahawa di bawah kepimpinan bekas perdana menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi, kerajaan pusat bersetuju supaya projek itu diteruskan dengan Sabah diberi keutamaan jika negeri itu memerlukan bekalan gas.

“Ada jaminan bahawa bekalan gas tidak disalurkan ke Bintulu di Sarawak menerusi saluran gas itu jika terdapat keperluan bekalan itu di Sabah. Abdullah cakap jaminan ini dari Petronas sendiri.

“Jadi ini bukanlah sama ada Petronas enggan menjalankan apa yang diwajibkan kerajaan, tetapi kerajaan negeri sendiri perlu pastikan bekalan gas ini dapat digunakan di Sabah,” katanya.

Pandangan itu diberikan ekoran Ahli Dewan Undangan Negeri Luyang, Melaine Chia berkata kerajaan negeri tidak harus bersetuju atau membenarkan Petronas menyalurkan gas asli dar luar persisiran Sabah ke Bintulu jika ia benar-benar serius untuk membangunkan industri gas dan minyak tempatan.

Menteri Pembangunan Perindustrian Negeri Datuk Raymond Tan Shu Kiah pernah berkata Petronas akan hanya setuju untuk membenarkan Sabah menyimpan sebahagian daripada gas yang dilsaurkan ke Terminal Minyak dan Gas Sabah (SOGT) di Kimanis, jika ia mampu membina infrastruktur dan tenaga kerja bagi menyokong industri minyak dan gas di Sabah.

Chia mendesak Tan, yang juga Naib Presiden Gerakan, untuk memujuk presiden partinya yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Dr Koh Tsu Koon supaya meminta Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengarahkan Petronas menghentikan projek pembinaan saluran gas Kimanis-Bintulu.

Malah, pada akhir bulan lalu beberapa ahli politik dan industri dari Sabah memberitahu The Malaysian Insider bahawa Petronas Carigali bertindak tidak adil kepada Sabah jika betul ia memenganugerahkan projek mega SOGT di Kimanis kepada sebuah syarikat Sarawak.

Ahli politik dan industri berkata tindakan itu seolah-olah membelakangkan kepentingan kontraktor tempatan dan penduduk Sabah secara keseluruhannya yang berharap untuk turut meraih manfaat daripada projek yang dibuat di atas tanah mereka sendiri.


The Malaysian Insider

Tuesday, September 21, 2010

PEMBUNUH SOSILAWATI DAPAT ILHAM DARI KES ALTANTUYA ?

Jika kita perhatikan ada ciri-ciri persamaan antara kes pembunuhan Altantuya dengan kes pembunuhan Sosilawati.

Apa yang jelas persamaan pertama bagi kedua-dua kes tersebut adalah kedua-dua mangsa adalah wanita. Kedua-duanya dari negara 2M- Mongolia dan Malaysia. Kekejaman penjenayah ke atas golongan wanita di negara ini boleh dilihat dari kes pembunuhan kanak-kanak dan remaja perempuan sehingglah ke wanita dewasa sama ada wanita Malaysia atau wanita Monggolia.

Persamaan kedua adalah melibatkan isu motif pembunuhan. Berdasarkan laporan media massa nampaknya pembunuhan Sosilawati , sepertimana kes Altantuya, juga melibatkan unsur kewangan. Dalam kes Altantuya , kita dikhabarkan wanita dari Negara Genghis Khan itu sanggup datang ke Malaysia bagi mendapatkan duit komisyen penjualan kapal selam. Di dalam kes Sosilawati pula dikhabarkan ianya melibatkan urusan penjualan dan pembelian hartanah yang dikatakan bernilai jutaan ringgit. Pokoknya kedua-dua kes pembunuhan itu melibatkan soal wang. Wang adalah simbol kuasa. Kerana kuasa orang sanggup membunuh .

Persamaan ketiga adalah modes operandi pembunuhan tersebut. Kita tertanya-tanya adakah mereka yang terlibat dalam pembunuhan Sosilawati dan tiga yang lain tersebut mendapat ilham dari kes pembunuhan Altantuya ?Mungkin tidak keterlaluan jika kita katakan mereka yang membunuh Sosilawati mendapat ilham dari kes pembunuhan Altantayu Sharibu

Bagi mendakwa seorang pembunuh, pendakwa perlu buktikan wujudnya mangsa yang dibunuh. Bagi membuktikan mangsa dibunuh, perlu dibuktikan kewujudan mayat yang yang dikatakan menjadi mangsa pembunuhan tersebut.

Modes operandi pembunuhan Altantuya adalah pertamanya melenyapkan segala bukti yang membolehkan mayat mangsa ditemui atau dikenalpasti. Oleh itu sekadar menembak Altantuya tidak mencukupi. Mayatnya perlu di”ghaib”kan dengan meletupkan tubuh badannya dan membakarnya sehingga menjadi abu. Dengan itu harapan untuk mengenalpasti mangsa akan menjadi terlalu sukar jika pun tidak mustahil.

Bukankah modes operandi yang sama juga kini diaplikasikan di dalam kes Sosilawati. Apa yang jelas sepertimana pembunuh Altantuya, pembunuh Sosilawati, siapa pun dia, memang berniat mahukan segala bukti yang membolehkan mayat Sosialawati dikenalpasti dilenyapkan . Maka atas dasar itu dikatakan oleh pihak polis, mayat Sosilawati telah dibakar dan abunya dibuang ke dalam sungai. Dengan membuang abu ke dalam sungai nampaknya pembunuh Sosilawati menambahbaik teknik pembunuhan yang dilakukan ke atas Altantuya. Jika nak kenalpasti Altantuya agak sukar kerana mayatnya sudah menjadi abu, maka usaha mengenalpasti mangsa dalam kes Sosilawati kini bertambah-tambah sukar kerana bukan sahaja mayat telah menjadi abu, abu mayat pun turut dibuang ke sungai.

Persamaan berikutnya adalah suspek yang dilibatkan dengan pembunuhan Altantuya dan Sosilawati juga melibatkan mereka yang mempunyai sumber kewangan yang agak lumayan. Dengan kata lain mereka adalah orang kaya. Dilaporkan di dalam akhbar antara suspek yang dikaitkan dengan pembunuhan Sosilawati adalah mereka yang bergelar Datuk dan mempunyai harta yang agak banyak. Harta dan kewangan adalah simbul kekuasaan. Kuasa boleh membeli pengaruh. Pengaruh pula, jika tidak dikawal, boleh membunuh.

Persamaan berikut mungkin ramai yang tidak perasan. Di dalam kes Altantuya, semasa Razak Baginda membuat permohonan bagi mendapatkan jaminan, beliau menyatakan di dalam afidavitnya bahawa beliau telah mendapatkan bantuan dari salah seorang anggota pasukan keselamatan yang dituduh bersama-sama beliau iaitu C/Inspektor Azilah Hadri yang diperkenalkan kepada Razak oleh DSP Musa Safri. Di dalam afidavitnya Razak menyatakan C/Inspektor memberitahunya bahawa beliau bertanggungjawab ke atas pembunuhan enam orang atau lebih dan beliau boleh menolong Razak.

Kini di dalam kes Sosilawati kita juga dikhabarkan suspek yang terlibat juga dikatakan pernah terlibat dengan kematian beberapa orang lain sebelum ini.

Persoalannya kenapa hanya selepas kes Altantuya timbul, barulah timbul berita kes pembunuhan enam orang yang dikatakan di bawah tanggungjawab Azilah .Siapakah enam orang tersebut yang dikatakan dibunuh oleh Azilah sehingga kini menjadi misteri.

Misteri yang sama juga timbul di dalam kes Sosilawati. Jika Sosilawati tidak dibunuh apakah terbongkar kisah kematian jutawan India dan beberapa individu yang lain yang dikaitkan juga dengan suspek di dalam kes Sosilawati. Jika kes Sosilawati tidak menjadi berita hangat di media massa adakah kes-kes lain itu akan juga disiasat atau disiasat secara terperinci dan didedahkan hasil penyiasatan kepada orang ramai ?

Persamaan yang terakhir antara kes Altantuya dan kes Sosilawati adalah kedua-dua kes tersebut berjaya merosakkan imej negara Malaysia. Dalam hal ini kita perlu ucapkan tahniah kepada Kerjaaan BN ! Ia menunjukkan betapa tidak selamatnya negara ini di pandangan negara dan orang luar. Jika Lee Kuan Yew pernah mengatakan suatu ketika dahulu negara ini tidak selamat kerana kadar jenayah yang tinggi bolehkah kita salahkan beliau ?

Oleh : Mohamed Hanipa Maidin

Semua Website Sedang Di Attack!!!!!


Website di merata-rata tempat kena Attack?
Apa sudah terjadi?

Website yang masih muncul "Attack Page" adalah:

http://www1.malaysiakini.com/
http://www.btimes.com.my/
http://www.chinapress.com.my/
http://www.kwongwah.com.my/
http://www.sinchew.com.my/
http://www.sinchew-i.com/


Sumber

Friday, September 17, 2010

Kes Bunuh Sosilawati:BALASUBRAMANIAM Lebih Kehadapan Menyokong HUDUD Berbanding UMNGOK.........

Kes Bunuh Sosilawati : Ulasan Terbaik Setakat Ini Dari Bukan IslamJIKA HUKUM HUDUD DI PRAKTIKAN MUNGKIN PEMBUNUH SOSILAWATI TAKUT UNTUK MELAKUKAN PEMBUNUHAN DAN PERBUATAN KEJAM YANG LAIN...

Begitulah antara ulasan dari seorang bukan islam tentang hukum hudud.Ini adalah hasil dari hubungan dan tarbiyah dari Pas.Balasubramaniam adalah antara pimpinan Dewan Himpunan Penyokong Pas yang baru dilancarkan baru baru ini...
Adakah pemimpin bukan islam dalam BN yang berani mengeluarkan kenyataan sedemikian. Lebih 50 tahun Umno bersama mereka usahkan hendak mendekatkan bukan islam supaya memahami islam bahkan mereka sering ditakutkan contohnya isu Ahli Parlimen Serdang yang melawat surau baru2 ini...FACEBOOK BALASUBRAMANIAM DISINI

Sumber

Pembunuhan kejam Sosilawati: Tiga dakwa nyaris jadi mangsa bunuh & bakar......

Peguam mahu jumpa ahli perniagaan, dua rakan di Banting Isnin lalu

KUALA LUMPUR: Pembongkaran kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain serta kejayaan polis menahan sembilan orang berhubungnya berjaya menyelamatkan sekurang-kurangnya tiga ahli perniagaan bergelar Datuk dari Selangor daripada menjadi mangsa suspek kes itu.

Ketiga-tiga ahli perniagaan itu sebelum ini dikatakan diminta peguam bergelar Datuk yang juga suspek utama kes pembunuhan Sosilawati menemuinya di Banting, Isnin lalu, untuk mendapatkan semula wang pendahuluan bagi urusan jual beli tanah.

Salah seorang ahli perniagaan terbabit yang enggan dikenali berkata, beliau dihubungi peguam itu sehari sebelum Aidilfitri dan me-mintanya ke Banting, Isnin lalu kerana mahu memulangkan wang pendahuluan RM1 juta bagi pembelian tanah seluas enam hektar di Butterworth, Pulau Pinang.

Katanya, beliau terkejut apabila mendapat tahu peguam itu ditahan polis Sabtu lalu selepas disyaki menjadi dalang kes pembunuhan Sosilawati dan tiga individu lain di Ladang Gadong, Tanjung Sepat, Banting.

“Dia (suspek) menghubungi saya dan bertanya di mana saya berada dan memberitahunya saya di Johor untuk menyambut Aidilfitri bersama keluarga dan dia minta berjumpanya pada hari raya keempat di Banting.

“Saya bersyukur kerana belum berjumpanya. Jika tidak, saya juga mungkin menjadi mangsanya,” katanya ketika ditemui, semalam.
Katanya, suspek pada mulanya memberitahu tanah di Pulau Pinang itu milik seorang lelaki berbangsa India, tetapi pemeriksaannya mendapati ia didaftar atas nama seorang lelaki Cina.

“Saya kemudian tidak berminat membeli tanah itu dan meminta suspek memulangkan bayaran pendahuluan RM1 juta yang diserahkan kepadanya. Dia berjanji memulangkannya apabila bertemu di Banting, Isnin lalu,” katanya.

Ahli perniagaan itu mendakwa dua lagi rakannya yang juga ahli perniagaan turut berurusan dengan suspek bagi pembelian tanah turut diminta ke Banting, Isnin lalu bagi menyelesaikan urus niaga mereka.

Berikutan itu, beliau bersama seorang rakannya membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Langat, Selasa lalu.

Sumber

Thursday, September 16, 2010

Sambutan Hari Malaysia 16 September Dan Cuti Umum:UMNO Umpama Meludah Dimuka Sendiri...........

1- ARKIB UTUSAN: 02/09/2008 - Cuti 16 September tidak wajar dipolitikkan.

Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Noraini Ahmad ketika dihubungi berkata, cadangan pemberian cuti umum pada 16 September tidak sesuai kerana negara ini sudah pun mempunyai cuti kemerdekaan iaitu pada 31 Ogos. ”Lagi pun negara ini sudah mempunyai terlalu banyak cuti umum, bagi saya memadai dengan cuti 31 Ogos,” katanya. Jelas beliau, pemberian cuti umum yang terlalu banyak tidak elok untuk produktiviti pekerja dan ia sudah memadai dengan cuti umum yang sedia ada.

2- ARKIB: 04/09/2008 – Cuti 16 September hanya muslihat Anwar.

KUALA LUMPUR 3 Sept. – Langkah Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim menggembar-gemburkan bahawa tarikh 16 September wajar diisytiharkan sebagai cuti umum merupakan satu bentuk muslihat untuk membeli ‘perasaan’ rakyat Sabah dan Sarawak.

Presiden Parti Liberal Demokratik (LDP), Datuk Liew Vui Keong berkata, Anwar cuba menarik perhatian masyarakat di kedua-dua negeri itu dengan sengaja menjadikan tarikh kemasukan Sabah dan Sarawak ke dalam Persekutuan sebagai agenda perjuangannya.

Beliau bagaimanapun yakin rakyat Sabah dan Sarawak matang untuk menilai perilaku Anwar yang disifatkannya sebagai semakin terdesak dalam usahanya menarik Ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) menyertai pembangkang.

3-ARKIB: 03/09/2008 – Anwar ‘terlalu teruja’ tarikh 16 September (oleh lidah pengarang Utusan)

Apabila pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh berakhir pada 26 Ogos lalu dan disusuli dengan majlis angkat sumpah oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Ahli Parlimen kawasan itu dua hari kemudian, ramai yang berpendapat maka redalah sedikit arena politik negara.

Mereka ingin melupakan seketika soal politik, tetapi malang sekali, ketika kita berada dalam bulan penuh keberkatan ini masih ada pemimpin politik yang terus berpolitik 24 jam.

Ini jelas apabila Anwar secara tiba-tiba mencadangkan supaya lima negeri yang kini dikuasai pembangkang menjadikan 16 September sebagai cuti umum – kononnya atas alasan, ia hari bersejarah memandangkan hari penubuhan Malaysia. Sebenarnya, Anwar dan 16 September tidak boleh dipisahkan.

Oleh itu sempena Ramadan, Anwar tidak mahu rakyat lupa tarikh tersebut, beliau mahu rakyat sentiasa ingat bahawa 16 September ada impian pembangkang yang harus dilunaskan. Anwar benar-benar teruja dengan 16 September, beliau sudah tidak sabar lagi untuk ke Putrajaya biar apa cara politik sekalipun


4 - ARKIB : 03/09/2008 – Shabery anggap Pas hipokrit.

KUALA LUMPUR 2 Sept. – Kerajaan Pas Kelantan tidak seharusnya bersikap hipokrit apabila hendak menjadikan 16 September sebagai cuti umum, kata Menteri Penerangan Datuk Ahmad Shabery Cheek.

Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini menyatakan Kelantan setuju dengan cadangan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadikan 16 September iaitu tarikh ulang tahun penubuhan Malaysia sebagai cuti umum.

Ahmad Shabery berkata, adakah dengan sekadar mempertikaikan tarikh tersebut sebagai cuti umum, kesilapan masa lampau Pas Kelantan yang menentang usaha Perdana Menteri pertama, Tunku Abdul Rahman dan pemimpin terdahulu dapat dilupakan begitu sahaja.

Katanya adakah orang seperti Tunku Abdul Rahman tidak cukup semangat Malaysianya hanya kerana tidak mengisytiharkan cuti pada masa tersebut.

Sumber

Aku Berdoa Moga Negeriku Diberi kurnia Seperti Ini................

Syabas Rakyat Darul Na'im Dikurniakan Tuanku Faris Petra Sultan Yang Berjiwa Agama Dan Berjiwa Rakyat (Gambar Menarik)
Pembunuhan kejam Sosilawati: Pemuda Tukang Kerat Mayat Mangsa Bunuh Kini Diburu......

BANTING: Polis kini sedang memburu seorang pemuda berusia 19 tahun yang dikatakan bertanggungjawab mengerat mayat Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga yang lain sebelum mereka dibakar.

Sumber berkata, suspek itu juga dikatakan terbabit dalam pembunuhan seorang wanita bernama T Selvi, 44, yang juga isteri kepada pemilik bengkel di hadapan rumahnya, tahun lalu.
Mangsa dikatakan dibunuh selepas berselisih faham berhubung pinjaman sejumlah wang dengan suspek utama, seorang peguam bergelar Datuk.

Dalam perkembangan berkaitan, polis berjaya menahan seorang lagi suspek, dipercayai bekas pengawal peribadi kepada Datuk berkenaan.

Lelaki itu ditahan tidak jauh dari lokasi semua mangsa dibunuh dan dibakar di Ladang Gadong, Tanjung Sepat dekat sini, kira-kira jam 11 pagi, kelmarin.

Penahanan lelaki itu menjadikan setakat ini sembilan orang ditahan untuk membantu siasatan kes bunuh Sosilawati dan tiga individu lain, sejak Khamis minggu lalu.
Berikutan penahanan terbaru itu, polis kini memburu beberapa lagi suspek termasuk seorang lelaki berusia 45 tahun yang juga pekerja kepada Datuk berkenaan.

Setakat ini, selain suspek utama yang juga seorang ahli perniagaan berusia 41 tahun, polis turut menahan adiknya, juga seorang peguam berusia 38 tahun dan enam individu lain, termasuk dua wanita.

Sementara itu, kira-kira jam 5.30 petang semalam, Unit Forensik Polis yang meneruskan operasi mencari bahan bukti di Sungai Panchau di sini, menemui beberapa lagi sisa tulang.

Mereka terpaksa menggunakan teknik mendulang berikutan dasar sungai itu yang dikatakan berlumpur

Sumber

Thursday, September 9, 2010

Komander utama tentera Amerika Syarikat di Afghanistan beri amaran 'Bakar Al-Quran , Nyawa Tentera Galang Gantinya'

Seorang komander utama tentera Amerika Syarikat di Afghanistan telah memberi amaran bahawa nyawa askar Amerika dalam bahaya jika sebuah gereja di Florida meneruskan rancangannya untuk membakar naskhah-naskhah Al-Quran pada ulang tahun kesembilan peristiwa serangan 11 September 2001 (9/11) di New York dan Washington.

Jeneral David Petraeus berkata rancangan membakar kitab suci penganut Islam akan menjadi satu propaganda bagi kumpulan Taleban di Afghanistan dan mencetuskan sentimen anti-Amerika di seluruh Dunia Islam.

Pusat Dove World Outreach di Gainesville, Florida, berkata ia akan membakar salinan Al-Quran pada ulang tahun kesembilan peristiwa serangan 9/11, minggu ini, untuk memprotes apa yang dikatakannya sebagai 'kejahatan Islam'.

Dalam satu wawancara dengan akhbar Wall Street Journal semalam, Jeneral Petraeus menyifatkan acara itu 'boleh membahayakan askar dan ia boleh membahayakan keseluruhan usaha mereka'.

'Tindakan seperti itu yang benar-benar boleh digunakan pihak Taleban, dan boleh mengakibatkan masalah besar. Bukan sahaja di sini, tetapi di mana mana sahaja di seluruh dunia, di mana saja kami mempunyai hubungan dengan masyarakat Islam,' jelasnya.

Rancangan memprotes oleh sekumpulan 50 anggota gereja di Florida itu, yang memiliki muka laman Facebook yang memuatkan moto 'Islam dihasilkan Syaitan', telah mencetuskan kemarahan di Indonesia, negara dengan penduduk majoriti Islam paling ramai di dunia.

Bulan lalu, kira-kira 100 warga Indonesia membantah di luar kedutaan Amerika di Jakarta dan mengancam untuk 'berjihad' jika kumpulan Kristian di Amerika itu meneruskan acara itu. -- AFP.

Wednesday, September 8, 2010

TV Israel Macam TV Kat Malaysia?????


"adsrayatv3Di Jordan, siaran TV negara haram Israel boleh didapati. Channel 1, 2nya jelas. Rekabentuk, set pentas untuk siaran berita, latarbelakang bilik berita, juga pentas bercahaya untuk program forum dan diskusi dan bebrapa aspek penyiaran banyak persamaan dengan sebuah stesen tv swasta yang paling awal beroperasi di Malaysia. Ketika itu RTM sudah lama ketinggalan. Saya tak tahu samada itu semua secara kebetulan atau yang uruskan di belakang tabir TV Israel dan TV swasta itu dari spesis yang sama.

TV swasta inipun sudah bertahun saya tinggalkan. Tidak ada apa sangat yang nak ditonton, termasuk buletin utamanya (ini tak masuk musim pilihanraya lagi ni). Kalau boleh ditumpang sedikit ialah Jejak Rasul dan sekerat dua program yang sepertinya. Yang lain hampeh! Hinggalah muncul iklan raya yang menjadi kontroversi baru-baru ni. Saya tak rasa ia kebetulan. Kreativiti dan imaginasi pencipta iklan itu tinggi, juga punya mesej dan minda yang sudah di’set’kan.

Analisa yang dibuat seperti di sini mungkin agak detail dengan tafsiran-tafsiran tersendiri yang agak ‘melampau’ mata kasar yang melihat. Tapi ada logik dan kemunasabahannya.

Pelik juga apabila mereka boleh meluluskan iklan raya itu tanpa ada apa-apa sensitiviti terhadap Islam yang dianut. (Atau Islam hanya pada borang?) sehingga dibantah oleh Dewan Pemuda PAS Pusat dan masyarakat awam. Kalau tak dibantah? Tentu iklan itu terus ditayang dan fikiran umat Islam akan ditusuk dengan agenda 1Agama yang membahayakan.

Bukankah TV ini pernah menayangkan beberapa program yang pernah menjadi perbincangan tentang agenda Illuminati dan yang seumpamanya seperti AJL dahulu? Minta maaf telah dibuat. Maaf boleh diterima tapi jangan lupa dalam musim pilihanraya nanti TV ini akan lupa tentang maafnya itu dan kembali dengan perangai asalnya.

Petikan ulasan tentang iklan raya (terpulang kepada anda menilainya):

Kebenaran di sebalik penipuan dan kebetulan. (shared)

Iklan-iklan Aidilfitri yang dipaparkan oleh sebuah saluran televisyen terkemuka Malaysia, TV3 setiap kali mendapat sambutan hangat dan komen yang memberangsangkan oleh para penonton dari segi kualiti dan mesej yang disampaikan selain daripada iklan yang dikeluarkan oleh Petronas. Hinggakan ada yang tertunggu-tunggu di kac televisyen setiap kali musim perayaan hampir tiba semata-mata untuk menunggu iklan-iklan ini disiarkan. Namun Iklan Aidilfitri 2010 tampil dengan membawakan 1001 kelainan. Apakah yang lainnya? sila lihat sendiri videonya di link ini:

http://www.youtube.com/watch?v=YKN5jW8WJ9Y (saya cuba buka, x dapat)

Di sini ada beberapa ulasan tentang iklan yang dipaparkan. Sama ada pembaca-pembaca yang bijak sekalian hendak mempercayainya atau tidak, terpulang.

scene1 sangkar

Scene 1 – Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingk…ap yang terbuka.

1.Budak Lelaki Melayu – Orang Melayu
2.Buku – Bible
3.Pondok Buruk Beratap Rumbia – Kemiskinan
4.Malam Yang Gelap – Islam yang mundur
5.Mentol Lampu – Pencerahan (Illumination) – Lucifer@Iblis6.Sangkar Burung – Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM7.Tingkap Terbuka – Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran

scene 2 jawi terbalikScene 2 – Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

scene 2 bintg north star, pkok krismas, beca merah

1.Mukasurat Bergambar – Bible (Christianity)
2.Mukasurat Jawi terbalik – Al-Quran yang dihinakan
3.Beca Merah – Samaran untuk kenderaan Santa Claus4.North Star – Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)
Pokok Krismas – Simbol Paganism

scene 3 songkok putihScene 3 – Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura – Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.
2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih – POPE – Ketua Agama Kristian
3.Pelawaan Menaiki Beca – Pelawaan Masuk Kristian

Scene 4 – Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu – Bangsa Melayu.

Scene 5 – Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

1.Pulau Pinang – Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)
2.Teluk Intan, Hilir P…erak (Anson) – Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
3.Kuala Lumpur – Malaysian Illuminati punya capital.

Scene 6 – Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.

1.Pasangan Melayu Extra – Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan

Scene 7 – Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.

1. Kondo – Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.

tiang salib

Cuba perhatikan, mengapa perlu ada awan yang ‘menyalib’ setiap menara masjid ini? Kebetulan jugakah ini? Atau memang di setiap menara-menara mana-mana masjid terdapat awan seperti ini?

pelita tulipApa sebab perlu dipaparkan teratai dalam iklan Aidilfitri sedangkan banyak lagi bunga yang boleh disiarkan. Teratai ini mempunyai bahan yang menyala (pelita) di tengahnya seolah-olah teratai Buddha ketika melakukan upacara keagamaan mereka.

tulip asalMungkin gambar ini kelihatan biasa bagi sesiapa yang tidak menyedari tapi secara kebetulan atau tidak, inilah hasil penelitian yang diperoleh..

embun tulip editedRasanya semua sudah makruf tentang bintang 6 bucu yang terpapar bukan? Masya Allah.. Anda punya akal, nilailah kesemua ini dengan akal bijak anda..

Mungkinkah semua ini adalah kebetulan? Banyakkan membaca tentang agenda kafir laknatullah terhadap umat Islam memandangkan iklan ini berkaitan dengan perayaan umat Islam. Ingatlah, Allah berfirman dalam al-Quran: “Tidak akan pernah redha orang2 Yahudi dan Nasrani kerhadap kamu sehingga kamu menuruti telunjuk mereka” (2:120).


Sumber

Tuesday, September 7, 2010

Nasihat Buat Ibrahim Ali Dan Penyokong2 ASOBIYAH...............
Saudaraku Ibrahim Ali: Jadilah Islam dan Melayu yang Tulen

Saudaraku Ibrahim Ali bukan niat di sini saya hendak menentang perjuangan jitu kamu namun hanya sekadar ingin berpesan – pesan sesama manusia seperti mana yang dituntut oleh Tuhanmu. Saudaraku Ibrahim Ali kalau benar pun pada hari ini kaum bukan Melayu adalah pendatang walaupun realitinya tidak maka kalaulah mereka pendatang seperti mana yang dipercayaimu maka bukankah mereka sebenarnya adalah tetamu jika benar kata kamu Melayu adalah Tuan di Tanah ini ?

Bukankah Islam merupakan satu agama yang paling mulia dan istimewa di dunia ini kerana nilai moral sejagatnya yang begitu menawan ? Bukankah Islam menyeru umat – umatnya melayan tetamu mereka dengan baik ?

Saudaraku Ibrahim Ali,

Setahu saya dalam Islam yang begitu indah ada juga suruhan jika kita hendak sembahyang sunat, tiba-tiba ada tetamu datang ke rumah, kita kena tangguhkan sembahyang itu dan pergi layan tetamu dahulu kerana ini perbuatan ini sendiri pernah dilakukan sendiri oleh Nabi Muhamamd yang kita semua sanjungi.

Sebagai seorang mahasiswa Akademi Pengajian Melayu sini saya juga mendapat banyak karya , kesusasteraan , pantun , sajak dan ungkapan yang melambangkan Melayu juga amat mementingkan dan mengutamakan tetamu.

Saudaraku Ibrahim Ali kalau benar pun benar katamu tetamu – tetamu anda adalah biadap dan tidak sopan. Sepatutnya saudara meneladani sifat Nabi Muhammad yang menerima layanan buruk daripada bangsa Quraisy semasa baginda menyebarkan Islam di Madinah. Cacian demi cacian. Makian demi makian. Godaan demi godaan. Kekejaman demi kekejaman terhadap penganut Islam. Sampai ada percubaan untuk membunuh baginda. Apa reaksi baginda pada ketika itu ? Apa tindakan baginda pada ketika itu ? Baginda tidak pernah membalas sebarang serangan mereka. Baginda bijak mencari keadaan yang lebih aman dan damai untuk mengatasi halangan beliau untuk berdakwah. Sedangkan selepas baginda sudah kuat , kukuh dan mantap dan berlakunya proses pembukaan kota Makkah baginda tidak pernah membalas dendam terhadap bangsa dan individu yang pernah menindasnya.

Jika benar pun Melayu ditindas oleh tetamu seperti katamu maka apakah penindasan mereka jauh lebih teruk berbanding apa yang dilakukan oleh bangsa Arab Quraisya terhadap Nabi Muhammad ?

Layanlah tetamu dengan baik seperti mana Nabi Muhammad dilayan dan dijaga dengan baik oleh Tuan rumah di Makkah.

Seperti mana juga Sultan Melayu Melaka pertama yang kita sanjungi Parameswa dilayan baik oleh Temagi iaitu pemerintah temasik pada ketika itu apabila beliau melarikan diri.

Tuhanmu yang Maha Esa lagi Pengasih pernah berfirman

“Orang-orang beriman itu sesungguhnya bersaudara. Sebab itu damaikanlah (perbaikilah hubungan) antara kedua saudaramu itu dan takutlah terhadap Allah, supaya kamu mendapat rahmat”.[Al-Hujurat(49):10]

Saudaraku Ibrahim Ali,

Sesungguhnya Islam yang mulia dan adil tidak pernah membahagi – bahagi dan membezakan kita semua. Telitilah perjuangan utama proses penyebaran Islam oleh Nabi Muhammad. Baginda sendiri memperjuangkan hak persamaan taraf di Madinah. Sebab itulah ramai golongan hamba yang dihina pada ketika itu mula memeluk Islam dan ramai dalam kalangan mereka mati dibunuh kerana memeluk Islam. Jangan sesekali menjadikan mana – mana bangsa sebagai TUAN di bumi ini kerana TUAN kita adalah Tuhan. Kita semua adalah hambanya. Status kita semua adalah sama. Janganlah terus membeza – bezakan kita.

Mengapa Nabi Muhammad mendapat tentangan yang begitu hebat oleh bangsa Quraisy ? Hal ini disebabkan pada ketika itu suku kaum Nabi Muhammad bukanlah yang paling utama di Madinah. Bangsa Quraisy bimbang kedaulatan bangsanya tergugat.

Sesungguhnya merekalah bangsa majoriti dan utama di sana. Namun jangalah sesekali kamu mengikut jejak bangsa Quraisy terhadap suku kaum lain seperti layanan mereka terhadap Nabi Muhammad. Sebaik – baiknya Islam boleh menerima hamba dan menyamakan status mereka maka jangan sesekali ada dalam kalangan umat Islam cuba meninggikan sesuatu kaum daripada kaum yang lain.

Tuhanmu yang Maha Adil dan Mulia pernah berfiman :
“Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami menciptakan kamu daripada lelaki dan perempuan dan Kami menjadikan kamu pelbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra di antara satu sama lain). Sesungguhnya, semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih takwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam Pengetahuan-Nya (akan keadaan dan amalan kamu).” (Surah al-Hujuraat, ayat 13)

Saudaraku Ibrahim Ali,

Cubalah cari persamaan sesama kita sendiri dan bukannya perbezaan. Tidak perlu selalu menimbulkan isu majoriti dan minoriti. Realitinya juga bangsa Cina di Malaysia walaupun majoritinya tidak menganuti Islam tetapi bangsa Cina yang dilabel pelbagai olehmu juga merupakan bangsa paling banyak di dunia yang menganuti Islam di China. Dalam hadis ada juga menyatakan bahawa tuntutlah ilmu sampai ke negeri China. Kalau benar pun Cina pada hari ini sudah sangat kukuh dalam ekonomi mereka. Jangalah sesekali melihat mereka merampas ekonomi bangsamu. Tuntutlah ilmu daripada mereka yang sudah berjaya. Kalau benar pun mereka yang sudah berjaya ada kelemahan mereka seperti yang didakwamu maka peribahasa Melayu ada menyatakan buang yang keruh dan ambil yang jernih.
Peribahasa Melayu juga percaya banyak udang banyak garam banyak orang maka banyaklah ragamnya.

Tuhanmu yang Maha Hebat lagi Bijak juga pernah berfirman :
“Hai orang-orang yang beriman, janganlah sekumpulan orang laki-laki merendahkan kumpulan yang lain, boleh jadi yang ditertawakan itu lebih baik dari mereka. Dan jangan pula sekumpulan perempuan merendahkan kumpulan lainnya, boleh jadi yang direndahkan itu lebih baik. Dan janganlah suka mencela dirimu sendiri dan jangan memanggil dengan gelaran yang mengandung ejekan. Seburuk-buruk panggilan adalah (panggilan) yang buruk sesudah iman dan barangsiapa yang tidak bertaubat, maka mereka itulah orang-orang yang zalim”. [Al-Hujurat(49):11]

Saudaraku Ibrahim Ali sesungguhnya kamu juga khalifah Allah di permukaan bumi. Janganlah sesekalimu berlari daripada landasan yang telah ditetapkan olehnya. Jika kaum lain ada silap dan lemahnya maka peribahasa Melayu juga ada menyatakan bumi mana yang tidak ditimpa hujan. Janganlah kamu menyerang mereka.

Tuhanmu yang Maha Besar pernah berfiman
“ Dan janganlah kamu caci benda yang mereka sembah selain dari Allah, kerana mereka kelak akan mencaci Allah secara melampaui batas tanpa pengetahuan. Demikianlah Kami memperelokkan pada pandangan tiap-tiap umat akan amal perbuatan mereka, kemudian kepada Tuhan merekalah tempat kembali mereka, lalu Ia menerangkan kepada mereka apa yang mereka telah lakukan.” ( Surah Al-An’aam ayat 108 )

Segala kata – katamu melambangkan bangsa dan agamamu walaupun realitinya sepatutnya tidak begitu. Peribahasa Melayu ada menyatakan terlanjak perahu boleh diundur namun terlajak kata buruk padahnya. Sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna lagi jika nasi sudah menjadi bubur. Janganlah disebabkan mulut badan kita binasa.

Perbezaan agama sebenarnya bukan penghalang terjalinnya kerukunan dan kedamaian di antara sesama manusia. Meskipun kita bergaul dengan orang yang berbeza iktikad keyakinan, tetapi kedamaian hidup tetap menjadi keutamaan. Allah SWT mengizinkan umat-Nya untuk menjalin kerjasama dan berbuat baik kepada orang yang berbeza akidah sekalipun.

Dalam sebuah hadith yang diriwayatkan oleh Abu Daud menyatakan bahawa:
Islam merupakan antara agama utama di dunia yang melindungi mereka yang bukan seagama dengan mereka. Perlembagaan pertama di dunia juga ada peruntukkan untuk mempertahankan bukan Islam.

Tuhanmu yang sebenar – benarnya Maha PERKASA pernah berfirman :
“Barangsiapa menyakiti orang bukan Islam yang berada di bawah perlindungan Islam, maka ia telah menyakiti saya, dan barangsiapa yang menyakiti saya, maka ia telah menyakiti Tuhan”.(Riwayat Abu Daud)

Bangsa Melayu amat kaya dengan sifat kesopanan mereka. Sebab itu banyak kesusasteraan yang banyak berlapik – lapik supaya tidak mengguris hati sesiapa. Kesantunan dan kesopanan Melayulah yang menjadi identiti utama selama ini. Tidak kira dari segi pertuturan , perlakuan , perbuatan dan cara mereka melayan tetamu.

Peribahasa Melayu juga percaya biar mati anak jangan mati adat. Jadilah pejuang Melayu yang benar – benar jitu dan tulen. Jangan sesekali biar adat kesopanan dan kesantunan bangsamu mati bersamamu. Sesungguhnya bulat air kerana pembetung bulat manusia kerana muafakat.

Kalau benar pun hendak membangunkan bangsamu maka biar secara bersederhana. Sesungguhnya ini juga cara Islam dan Melayu yang sebenar. Kesederhaaan amat ditekankan oleh Islam sehingga Nabi Muhammad membahagikan kehidupannya kepada 3 peringkat iaitu 1/3 untuk beribadah , 1/3 bekerja dan 1/3 berehat. Lambangnya di sini berjuanglah secara besederhana seperti mana falsafah ini yang terdapat dalam bulan puasa semua Islam diseluruh dunia.

Bersederhanlah jangan mengeluarkan kata – kata kesra dan kesat. Saudaraku Ibrahim Ali tak sedap didengar kata –kata “ shit” sampai 3 kali kamu sebut dalam wawancara oleh Malaysiakini. Jangan saudaraku. Islam melarang umatnya mengeluarkan perkataan – perkataan kasar. Nanti di akhirat nanti malaikat akan catat segala kata – katamu dan timbang segala dosa dan pahalamu. Bahaya kalau lidah itu tidak dijaga. Janganlah menjejaskan keayuan Melayu selama ini.

Saudaraku Ibrahim Ali,

Tanah ini ditukar daripada Tanah Melayu kepada Malaysia bukan tetamu yang tukar. Perdana Menteri Pertama Melayu yang tukar. Bahasa Melayu ditukar kepada Bahasa Malaysia bukan tetamu yang tukar tetapi Perdana Menteri Melayu Kelima kita yang tukar.

Saudaraku Ibrahim Ali,

Niat kamu mungkin ikhlas , jitu , benar dan betul tetapi cara dan tindakan kamu tidak semestinya betul. Apa yang Melayu perlukan pada hari ini adalah peningkatan kemahiran , penguasaan ilmu dan pengetahuan dan pembinaan mental dan fizikal serta pemantapan dan kekuatan diri.

Janganlah silap memberi ubat kepada penyakit yang wujud. Kena fahami dan teliti dahulu punca dan akar berlakunya kepada penyakit. Silap beri ubat nanti ada kesan kesampingan yang lebih teruk dan parah kalau mengakibatkan kematian.

Menyalahkan bangsa lain atas kegagalan dan kelemahan bangsa sendiri bukan ubatnya. Kalau benar pun ramai Melayu yang bankit menentang bukan Melayu. Kalau benar pun semua bukan Melayu di Malaysia sudah tiada lagi di Tanah Suci Melayu ini. Adakah saudara benar – benar rasa Melayu akan menjadi kaya raya dan berkebolehan dalam sekelip mata seperti niat murnimu ? Lihat sahaja pada Indonesia anda akan dapat jawapannya.

Saudaraku Ibrahim Ali,

Percaylah pada qada dan qadar. Tuhan sudah mentadirkan dan merancang untuk semua kaum dan wujudnya masyarakat masdani di Malaysia maka berbaik – baiklah dengan semua. Anda tidak mampu mengubah hakikat yang sudah sedia ada wujud.

Sesungguhnya kekayaan dan kebolehan tetamu bukanlah melalui rampasan. Apakah kuasa dan daya mereka sebagai golongan minoriti untuk merampas ? Mereka datang ke sini dahulu juga sebagai kuli dan hamba di ladang , estet dan kawasan perlombongan. Kerajaan dan pemimpin kerajaan selama 50 tahun ini juga diketuai oleh Melayu dan apatah lagi dipertahankan daulatnya oleh Raja – raja Melayu.

Sempadan kita luas. Jangan sempitkan skop linkungan permikiran kita. Kalau benar pun bukan Melayu merampas ekonomi seperti yang didakwamu maka masih tidak dapat dinafikan Malaysia juga yang mendatang untungnya apabila ada kajian menyatakan bahawa lebih daripada 90% cukai negara adalah daripada golongan bukan Melayu.

Saudaraku Ibrahim Ali,

Kalau benar pun melalui rampasan. Tidak perlu risau. Ikut sahaja falsafah dan teori Blue Ocean Strategy. Satu buku terbitan Universiti Harvard yang menuntut kita mencari pasaran yang belum ditembusi. Buat apa hendak bersaing di pasaran yang sudah keruh dan apatah lagi kata kamu berlaku banyak rampasa perniagaan dan ekonomi dalam pasaran tersebut.

Kalau ramai ibu bapa Melayu percaya pada falsafah jangan terlalu manjakan anak – anak walaupun kita benar – benar mencintai mereka kerana takut mereka menjadi rosak nanti. Mengapa tidak pemimpin Melayu memegang falsafah ini dalam kepimpinan mereka ?

Saudaraku Ibrahim Ali,

Janganlah kuman di seberang nampak , gajah di depan tidak nampak. Kalau qada dan qadar sudah menjadikan kita hidup sebumbung maka bersama – samalah kita bersaudara. Sesungguhnya kita bukan musuhmu. Kita tetap rakyat Malaysia. Kalau ada peperangan menyerang negara ini darah Cina dan India juga akan mengalir dan mati di tanah ini. Musuh kita adalah di luar. Musuh Islam adalah Barat yang menindas Timur dan Islam. Musuh kita adalah Isreal yang menindas Palestin.

Kalau benar pun saudaraku Ibrahim Ali hendak berbaik – baik dan bersaudara dan timbulnya isu tepuk sebelah tangan tidak berbunyi maka tidak apa kerana yang penting niat itu ada dalam kamu sebagai seorang Melayu dan Islam yang sejati. Tabahlah seperti Nabi Muhammad tabah berdakwah dan menyebarkan Islam. Mulakan dengan langkah pertama dahulu. Hulurkan tangan dahulu. Tidak dibalas salaman. Sabar dahulu. Sabar itu sebahagian daripada keimanan. Percayalah sedikit sedikit usahamu lama – lama menjadi bukit juga saudaraku Ibrahim Ali

PERKASA Melayu melalui program yang bermanfaat . Jauhilah isu – isu politik dahulu. Kalau benar pun bangsamu hendak berperang dengan bangsa lain janganlah menyerang membabi buta. Siapkan mereka dahulu. Beri latihan. Beri ilmu. Beri kemahiran. Kuatkan kubu dan senjata mereka dahulu.

Saudaraku Ibrahim Ali,

Sudah 52 tahun kita merdeka bersama – sama. Suka atau tidak suka berdepanlah dengan reality kewujudan pelbagai bangsa di negara kita.

Sediakanlah mekanisme yang terbaik untuk bangsamu melalui PERKASA dan janganlah rosakkan mereka dengan demonstrasi. Melakukan vandalisme dengan membakar harta benda. Islam pantang sesiapa yang merosakkan harta benda. Sebab itu dalam perang sekali pun harta benda tidak boleh dirosakkan.

Bawalah mereka ke pusat latihan berbanding ke jalanan. Bangsamu terlalu Mulia untuk menjadi raja di jalanan. Janganlah silap memimpin mereka.

Tepuklah dada tanyalah selera kalau benar pun segala tohmahan ,serangan dan kritikan terhadap bukan Melayu apa untungnya kepada Melayu selain bertambah musuh dan dendam ?

Saudaraku Ibrahim Ali,

Sebagai Islam jangalah selalu menimbulkan isu Perlembagaan 152 dan 153. Kembalilah kepada Al Quran iaitu sumber perundangan termulia dan tertinggi kepada semua umat Islam. Semua suruhan dan tuntutan Tuhan yang saya ambil daripada atas semuanya dipetik daripada Al –Quran dan Hadis. Janganlah menjauhi diriku yang semakin mendekati dan memahami keindahan agamamu disebabkan perjuangan dan tindakanmu yang tidak selari seperti mana yang sepatutnya.

Saudaraku Ibrahim Ali,

Silapnya bangsa Yahudi pada hari. Dibencinya mereka pada hari ini. Sebab mereka selalu meletakkan satu status quo terhadap kelebihan yang Tuhan beri pada mereka sehingga meninggi – ninggikan diri sendiri . Sebab anggap mereka Tuan di dunia. Anggap mereka istimewa.

Saudaraku janganlah ikut telunjuk Yahudi yang teruk dan jijik itu.

Akhir kata , Hang Tuah pernah berkata Melayu tidak akan hilang di dunia ini namun janganlah sampai tahap Melayu masih hidup tapi nilai – nilainya sudah semakin terhakis. Apa maknanya hidup secara fizikal dan terkuburnya nilai dan identiti sebenar Melayu.

Saya tidak ada sebarang niat jahat di sini kerana juga memetik kata seorang tokoh Melayu iaitu Tun Dr Mahathir yang kamu sendiri sanjungi Melayu itu mudah lupa. Kita saling berpesan dan meningati supaya kita tidak mudah lupa Islam dan Melayu yang SEBENAR.

Doakanlah kebahagian dan rahmat kepada Saudaraku Ibrahim Ali.

Salam bersatu
Salam bertaubat
Salam berbaik
Salam bersederhana
Salam berubah
Salam berpesan
Salam berbudi bahasa

Oleh Shen Yee Aun

Sumber

Monday, September 6, 2010

Zainudin Maidin ' pardon, pardon' Dendam Terhadap PAS

Parti Islam Se-Malaysia PAS kesal terhadap sikap Tan Sri Zainuddin Maidin yang masih berpendirian bahawa ada pemimpin PAS yang berjumpa dengan Tunku Abdul Rahman supaya menyuruh Tunku merampas harta orang Cina sewaktu peristiwa 13 mei 1969. Hari ini beliau dengan megah tidak akan tarik balik dakwaan ini. Sebenarnya pendirian yang diambil oleh Zainudin Maidin bukan merupakan perkara yang pelik, kerana beliau ini orang yang istiqamah menentang perjuangan yang di bawa oleh PAS daripada muda sampai tua.

PAS mencabar beliau mendedahkan siapakah nama pemimpin PAS yang berjumpa dengan Tunku. Adalah satu perkara yang mustahil perkara yang besar seperti begini, Tunku tidak ambil serius dan tidak memaklumkan kepada beliau siapa pemimpin tersebut. PAS ingin mengingatkan kepada Zainudin Maidin, PAS adalah parti yang mempunyai dasar dan organisasi yang teratur. Sebarang keputusan dasar yang dibuat oleh mana-mana individu, daripada Mursyidul Am hinggalah ahli biasa tidak dianggap mewakili pandangan parti melainkan setelah diluluskan oleh Jawatankuasa PAS Pusat, Syura dan muktamar. Contohnya ketika PAS hendak menyertai Kerajaan Campuran dengan Perikatan, kemudian Barisan Nasional. Perlu diingatkan PAS daripada peringkat awal penubuhan mengambil pendekatan muwajahah silmiah (cara aman) bukan secara tidak tidak demokratik. PAS tetap sabar walaupun provokasi yang pernah dilakukan oleh Umno melalui gerakan pemuda tahan lasak pada tahun 60an. Jadi adakah logik Pas hendak bertindak ganas supaya merampas harta orang china. . Kalaulah PAS hendak rampas harta orang Cina, maka PAS tidak perlu minta bantuan Tunku Abdul Rahman. PAS boleh buat sendiri terhadap Cina di Kelantan yang minoriti. Hakikat yang berlaku ialah tidak ada orang Cina yang dibunuh dan sebuah kedai pun yang dibakar oleh orang PAS di Kelantan. Sebaliknya huru-hara hanya berlaku di luar Kelantan . Kalau ini yang berlaku ini adalah tindakan yang luar daripada landasan perjuangan PAS, iaitu melalui gelanggang demokrasi walaupun dalam keadaan padang yang tidak rata dan tiang gol yang sentiasa diubah

Apakah Zainudin Maidin yang lama terlibat dengan dunia kewartawanan boleh menjadikan hujah yang tidak tahu hujung pangkal siapakah pemimpin PAS yang bertemu dengan Tunku, maka terus ia membuat rumusan, bahawa PAS juga parti pelampau. Sedangkan apa yang diungkit adalah satu perkara yang besar yang boleh menimbulkan keresahan di kalangan orang Cina terhadap perjuangan PAS. Realiti pada hari ini api perkauman telah ditiup dengan kencang di dalam negara ini hasil daripada provokasi Umno. Beberapa siri demontrasi oleh pemimpin Umno kononnya kerajaan Pulau Pinang menindas orang Melayu, demo pijak kepala lembu di Shah Alam, isu penggunaan nama Allah oleh orang bukan Islam.

Pemimpin Umno sakit hati kepada PAS kerana semua isu yang dibangkit oleh Umno tidak mendapat sambutan dari kalangan rakyat dan pemimpin PAS. Malahan pemimpin PAS menjawab dengan matang dan tenang, berdasarkan nas syarak, ini yang ,menyebabkan Zainudin Maidin sakit hati. Tiba-tiba Zainudin Maidin mengeluarkan cerita yang tidak tahu hujung pangkal kebenarannya, kerana Tunku Abdul Rahman sudah meninggal. Tragedi 13 Mei 1969 kita minta Allah jauhkan daripada berulang kembali di negara ini. Apa tujuan beliau sebut tidak lain dan tidak bukan untuk menimbulkan keresahan di kalangan orang Cina di negara ini terhadap PAS. Oleh itu beberapa laporan polis sudah dibuat meminta Zainudin Maidin disiasat atas kenyataan beliau, kerana PAS secara rasmi tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa tindakan yang luar daripada keluhuran undang-undang negara.


Ustaz Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat

Bagi sesiapa yang masih belum mengenali Zainudin Maidin mungkin video klip ini boleh membantu

Wednesday, September 1, 2010

1 GEREJA MASUK ISLAM!!!!!Fitnah Jahat Zainuddin Maidin..................

PAS beri amaran pada Zainuddin Maidin

Parti Islam Se-Malaysia memandang serius fitnah yang dilemparkan oleh bekas Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Zainuddin Maidin yang mengatakan bahawa semasa Tragedi 13 Mei 1969 PAS minta Allahyarham Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj ‘merampas’ harta-harta orang Cina, manakala ketika Konfrontasi Malaysia-Indonesia PAS menyebelahi Indonesia supaya ‘mengambil’ Malaysia.

Kenyataan yang dibuat dalam temuramah bertajuk "Zam Dedah Hasutan Jahat PAS" bersama umno-online itu adalah satu fitnah yang besar dan cuba memberikan gambaran buruk berkenaan PAS kepada orang-orang Cina dan rakyat keseluruhannya. Kenyataan beliau itu jelas sengaja dicipta bagi mencemarkan imej dan nama baik PAS sebagai sebuah parti yang mendokong kedaulatan negara dan perpaduan rakyat.

PAS yakin beliau dan Umno kini terdesak untuk memburukkan PAS dan sanggup mencipta fitnah di bulan Ramadhan ini bagi menarik sokongan bukan Melayu untuk kepentingan politik mereka.

Umno sudah sinonim dikaitkan dengan penciptaan kisah-kisah fitnah dan propaganda jahat demi survival politik mereka yang kini tertekan dengan penolakan bukan Melayu dinegara ini. Tuduhan bahawa PAS menyokong Indonesia semasa konfrontasi juga sengaja direka bagi menunjukan bahawa PAS ini tidak patriotik sedangkan begitu ramai tokoh-tokoh politik dalam PAS telah berjuang memartabatkan kedaulatan negara dan menjaga kepentingan rakyat.

PAS menuntut Zainuddin menarik balik fitnah yang diciptanya itu dan memohon maaf dalam masa 3 hari. Sekiranya beliau enggan menarik balik fitnah itu PAS akan mengarahkan semua organisasi PAS negeri dan dewan-dewan untuk membuat laporan Polis dan seterusnya akan mengemukakan saman kepada beliau.

Ust. Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat