Wednesday, July 14, 2010

Rupanya Aku Tidak Tahu Apa2 Tentang Adolft Hitler Yang Sebenarnya...........

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...


Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.


Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...


Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds


Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...


2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"


3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...


Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.
http://reformisjalanan.blogspot.com/

9 comments:

merbok said...

entri yang menarik. saya pernah menerima emel bergambar seperti yg tertera diatas tapi tak tau samada sumber tu benar atau tak. tapi kalau dari kajian Phd, memang meyakinkan laa.. insyaAllah saya akan cuba hubungi saudara untuk maklumat lanjut bagaimana dan universiti mana nak dapatkan thesis tersebut bila kajian telah dibentangkan (untuk tujuan bacaan sendiri saja)

terima kasih.

Anonymous said...

Jika benar Hitler tidak pernah meminum beer. Ini bermakna Hitler lebih baik dari Hishamuddin bin Hussein bin Onn bin Jaafar.

Na'im Nikmat said...

Selama ini kita dikelirukan dengan media massa yang dikuasai puak2 Yahudi Israel.Kita tidak pernah didedahkan bahawa Hilter ini seorang yang sangat menghormati Agama Islam......

Anonymous said...

assalamualaikum tuan..saya nie adalah peminat crite2 psal sejarah dn mmg kagum dgn kisah hitler nie,malah segala rencana dn kisah beliau saya akan cuba ikuti..mengenai tesis yg tuan buat ini jika sudah selesai nanti boleh tak email atau hubungi sbb utk buat bahan bacaan saya..email shamsul222@yahoo.co.uk or hp 013-6363670.trm ksih tuan.

Anonymous said...

salam tuan.saya mmg berminat kisah pasal hitler nie,bleh tk tuan bila dh siap kan tesis nie nanti buku kan ke sbb saya nak buat bhan bacaan..email saya di shamsul222@yahoo.co.uk or hp 013-6363670 trm ksih.

Na'im Nikmat said...

Salam saudara,
Sebenarnya artikel ini saya ambil drpd sahabat blogger ini

http://reformisjalanan.blogspot.com

Untuk keterangan lanjut harap saudara boleh bertanya terus kepada beliau dialamat yang saya berikan itu.

adnan said...

jangan-jangan semua sejarah tentang hitler dikelirukan oleh zionis sehingga kita menganggap hitler adalah pemimpin paling kejam didunia ini, tetapi ketika saya baca artikel ini saya sekarang tahu bahwa hitler itu paham dengan bahaya bangsa zionis yahudi dikemudian hari, memang bangsa israel paling pintar memutar balikkan fakta yang ada, saya penasaran siapakah adolf hitler yang sesungguhnya, wassalam.

Anonymous said...

saya pernah terbaca 2 buah buku tentang hitler, pertama catatan perempuan yahudi semasa proses holakus dan yang ke dua tentang sejarah kehidup hitler, buku itu diterbitkan di amerika.Maklumat yang disampailan semuanya negatif dan 100% memihak kepada Yahudi.Kesimpulanya saya lebih mempercayai entri ini dari buku2 tersebut.

Na'im Nikmat said...

Ada fakta yang mengataka sebenarnya pembunuhan bangsa Yahudi beramai-ramai adalah rekaan yahudi semata-mata untuk mendapat simpati dan helah mereka berjaya apabila British menghadiahkan Negara haram Israel kepada mereka sebagai tanda simpati. Sebenarnya perancangan Zionis ini sudah lama sahabat.