Wednesday, February 26, 2014

2 NEGERI TERMISKIN DI MALAYSIA : PAKATAN RAKYAT GAGAL URUS NEGERI (GAMBAR)

AKSI YANG TIDAK MAHU KITA LIHAT DIJALANRAYA (GAMBAR)

MUNGKIN SAMPAI TAHUN DEPAN PUN MEREKA TAK MAMPU JAWAB SOALAN YANG DR.MAZA TANYA NI...

Mana RM1 bilion duit zakat?

 

Bekas Mufti Perlis Dr Mohd Asri Zainol Abidin mencadangkan satu kajian telus dibuat bagi menyiasat hal isu kutipan dan perbelanjaan wang zakat oleh badan agama.

Beliau mempersoalkan mengapa walaupun lebih RM 1 bilion wang zakat dikutip saban tahun, masih ramai umat Islam negara ini yang hidup dalam kesempitan.

"Mengapa kita masih dengar orang Islam tak cukup duit nak bayar sewa rumah dan (kemudian) murtad tapi tengok penguatkuasa beli kereta baru.

"Mana duit zakat ini? Saya bukan kata duit zakat itu diseleweng tetapi di mana duit zakat ini pergi?" kata beliau dalam Wacana bertajuk "Bagaimana Ekonomi Islam Mampu Kawal Pasaran" anjuran Sinar Harian semalam.

Beliau mengaku terdapat peningkatan dari segi kutipan.

Pensyarah itu turut mempersoalkan sikap ulama yang tidak berani bersuara menegur salah pemerintah.

"Maksud saya apa kaitan orang politik perlu hadir dalam majlis pemberian zakat. Sepatutnya kita kena terus beri kepada yang layak.

"Sebab itu perlu keberanian, sebab itu ulama yang terikat, bila ulama jadi penasihat, mereka terikat," kata beliau.

Monday, February 24, 2014

Saturday, February 22, 2014

DEMI MENUTUP PEKUNG PEMIMPIN DAN KRONI UMNO, BERITA YANG PANAS INI DIHARAMKAN KELUAR MEDIA ARUS PERDANA (GAMBAR)

 


Piket ini sudah berlaku 2 hari yang lalu namun tiada satu media arus perdana menerbitkanya atau menghebahkannya sama ada di media cetak maupun media elektronik TV3, RTM dan Astro Awani.

Piket yang dilakukan oleh para pekerja Sayarikat Insuran Takaful Malaysia Bhd dengan kerja sama Kesatuan Sekerja Pekerja Perdagangan Semenanjung Malaysia atau National Union of Comercial Workers (Malaysia (NUCW) kerana kebajikan mereka telah diabaikan oleh pihak syraikat Insuran Takaful Malaysia Berhad dimana Lembaga Tabung haji yang dipengerusikan Oleh Ahli Parlimen Baling Dato' Azeez Rahim.

Omak Kau difahamkan syarikat berkenaan telah menarik balik kemudahan rawatan perubatan yang sedia ada iaitu suatu perkara asas yang cukup penting dalam menyediakan kebajikan kepada para pekerja.

Apa yang menyedihkan ialah syarikat untung berlipat kali ganda , tuan punya syarikat adalah Melayu/Bumiputera iaitu Lembaga Tabung Haji dan para pekerja/kakitangannya pula hampir 100% orang Melayu/Bumiputera beragama Islam.

Penindasan dan kezaliman ini akan dibawa ke Mahkamah Perusahaan dalam masa terdekat dan selagi itu piket akan terus diadakan setiap minggi sehingga para pekerja dan kakitangan Melayu/Islam ini mendapat pembelaan dan keadilan.

SUMBER: http://omakkau.blogspot.com/

Saturday, February 15, 2014

MEMANG BENAR BAYI DILAHIRKAN DENGAN FITRAH YANG SUCI, GAMBAR INI BUKTINYA.


Mereka melihat dunia dengan pandangan yang suci dan sebenarnya ibu,bapa & masyarakat yng mencorak mereka menjadi rasis...

Tuesday, February 11, 2014

'HARI VALENTINE' IALAH PESTA SEKS, KALAU TAK PERCAYA CUBA TENGOK GAMBAR NI

ARTIS MIMPI MENINGGAL DAN DIKAFANKAN BENAR2 MENINGGAL DUNIA SELANG BEBERAPA HARI SELEPAS BUAT KENYATAAN TENTANG MIMPINYA DIMEDIA SOSIAL (GAMBAR)

arts

Seorang artis yang dikenali sebagai Aden, merupakan vokalis kumpulan nasyid dariIndonesia telah memuat baik satu tweet tentang mimpinya yang dalam keadaan meninggal dunia, malah turut dikafankan. Takdir Allah SWT, mimpinya menjadi kenyataan selepas beberapa hari.

Vokalis kumpulan nasyid Edcoustic dari Indonesia, Aden atau nama sebenarnya Kang Deden Supriadi meninggal dunia pada 30 Disember 2013.

Menurut portal Munsyeed, penyanyi berusia 34 tahun itu menghembuskan nafasnya yang terakhir selepas waktu Isyak di Rumah Sakit Al-Islam, Indonesia.

CUBA BERITAHU SIAPA YANG BODOH SEKARANG?


Senang betul membodohkan orang, akhirnya diri sendiri yang malu...

Friday, February 7, 2014

PEMUDA PAKAI BAJU BN KANTOI CURI MILO BERBUNGKUS-BUNGKUS (GAMBAR)


Bebanan hidup memaksa rakyat mencuri sedangkan pemimpin yng disokong hidup selesa dgn wang rakyat mereka amalkan rasuah mereka tiris dlm mentadbir, kroni mereka bertambah kaya dan terus kaya...

SEBAB INIKAH MELAYU BENCI CINA? (GAMBAR)


Sebenarnya sentimen perkauman sengaja dicetus umno/bn utk meraih kembali sokongan yng telah hilang, Melayu,Cina,India Dll hidup dlm keadaan harmoni jika umno berpegang teguh dgn prinsip Islam...Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

KURANG AJAR PUNYA ANAK, KENAPA KECIK2 KAU TAK MATI (GAMBAR)