Friday, November 29, 2013

Tuesday, November 19, 2013

INILAH AKIBAT YANG BAKAL ANDA TERIMA JIKA MASIH DEGIL MAHU GUNA KENDERAAN BERUSIA LEBIH 12 TAHUN (GAMBAR)


LUPUS KERETA LEBIH 10 TAHUN? APA KAU INGAT RAKYAT MALAYSIA NI KAYA KER? (GAMBAR)


Kepada pemilik kenderaan yang berumur lebih 10 tahun, anda wajar rasa terhina dengan kenyataan kerajaan Malaysia yang tidak mahu melihat kenderaan lebih umur 12 tahun atas jalanraya.

Apakah kita ini terlalu bangsat di mata kerajaan?

Bayangkan bagaimana perasaan anda sebuah keluarga miskin/ sederhana telah selesai hutang kereta. Tiba2 disuruh/ paksa lupus kereta tersebut..

Adakah keluarga tersebut mampu beli kereta sekali lagi sedangkan mereka baru saja terlepas dari hutang-hutang?

Friday, November 8, 2013

Wednesday, November 6, 2013

KEMARUK NAK BOIKOT BARANGAN DAP, BLOGGER PRO-UMNO AKHIRNYA TERBOIKOT SYARIKAT BIHUN YANG DIPENGERUSI AHLI MAJLIS TERTINGGI UMNO ( 3 GAMBAR)

Dato' Sohaimi Sahadan Ahli Majlis Tertinggi UMNO

Pengeluar bihun mahu saman pengendali blog

Yan: Pengeluar bihun tempatan, KBB Resources Berhad (KBB) akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pengendali laman blog yang memburukkan produk keluaran syarikat terbabit sehingga menyebabkan hasil perniagaan merosot sebanyak 20 peratus.

Pegawai Khas kepada Pengerusi KBB, Ahmad Zaffry Sulaiman, berkata pihaknya memberi tempoh 14 hari kepada pengendali laman blog ‘Boikot Barangan DAP’ bagi memohon maaf dan memperbetulkan kenyataan yang memburukkan produk syarikat itu.

Beliau berkata, pengendali laman blog berkenaan menyiarkan artikel mengenai barangan yang dikeluarkan syarikat itu yang didakwa sebagai produk syarikat yang diharamkan di Georgetown, Pulau Pinang.

“Kami adalah syarikat pengeluar bihun terbesar di negara ini dan mempunyai tujuh cawangan di seluruh negara, malahan syarikat kami mempunyai sijil halal dan beroperasi dalam kawasan perindustrian. Bagaimanapun perniagaan kami merosot sebanyak 20 peratus kerana fitnah blog berkenaan yang mendakwa produk kami di keluarkan kilang bersebelahan kandang babi dan kilang itu ditutup.

“Lebih mengejutkan, blog berkenaan mendakwa kilang yang ditutup itu beroperasi kembali dengan nama KBB dan ini adalah fitnah dan kita mahu mereka menarik balik dakwaan itu,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

KBB yang disenaraikan di Bursa Malaysia ditubuhkan 20 tahun lalu dan mengeluarkan kira-kira 30 produk seperti bihun jenama EKA, Ekonomi, Cap Naga dan Burung Layang-Layang ~ Berita HarianINILAH EMOSI PENYOKONG UMNO BILA KALAH DI SUNGAI LIMAU (GAMBAR)


Untuk pengetahuan penyokong UMNO/BN, bil api &elektrik penduduk sg.limau bukan UMNO/BN yang bayar...