Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, August 13, 2012

ZAMBRY GAGAL MERIAHKAN RAMADHAN SEPERTI PR MERIAHKAN RAMADHAN SEMASA PR BERKUASA DI PERAK ( 3 GAMBAR)

Tentu korang ingat kemeriahan bulan puasa sewaktu dibawah Pakatan Rakyat 2009 dulu. Pas telah berjaya menukarkan landskap Dataran MBI kepada aktiviti untuk mendapat pahala dan ganjaran serta keredhaan Allah SW.

Setiap malam disepanjang bulan Ramadhan itu, PR menganjurkan Semarak Ramadhan dengan Solat Terawih dan Tazkirah di Dataran MBI.

Setiap malam sungguh meriah dan menceriakan dengan kehadiran hampir mencecah 1000 orang.

Bergilir-gilir didatangkan imam / ustaz dari luar yang hebat-hebat. Ada ketikanya DS Nizar sendiri yang mengimami solat dan menyampaikan tazkirah. Jangan haraplah Zambry mampu nak buat macam Nizar. Bolehkah kau Zambry?

Hanya kelebihan Zambry yang boleh aku ingat ialah bila dia buat sembahyang sunnat ' Dhuha Berjemaah' kat masjid Kampung Melayu yang tak pernah orang buat kerana 'bida'ah' hukumnya di sini. Siap pasang banner ajak orang ramai-ramai hingga beribu-ribu yang hadir ... untuk menyertainya.

Aku bukan nak hina Zambry, atau nak angkat Nizar tidak tentu pasal. Tapi nak nunjukan betapa kelebihan Nizar ni banyak yang ada padanya dibandingkan dengan Zambry.

Ramai yang datang dari pelbagai pelusuk kampung dan taman sekitar Ipoh berkumpul di situ.Malah pernah turut disertai dari sekumpulan Superbikers dari luar Ipoh.

BALIK RAYA NANTI CONFIRM KORANG AKAN JUMPA MANUSIA NI (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/s480x480/264833_353900154685496_1485964074_n.jpg

Tapi selepas "industri Saman diswastakan korang mungkin hanya akan jumpa camera2 yang dipasang tanpa perlu kehadiran manusia"...Akhir kata majulah industri saman untuk negara......Patuhi had laju sbb kita tak mau sedekah duit kat UMNO/BN..........

Biar Betul Hampir Separuh Pengikut Twitter Najib Adalah Hantu? (5 Gambar)

Fakers Statuspeople ialah laman sesawang yang membenarkan anda menyemak sama ada pengikut anda di Twitter adalah manusia betul atau tidak.

Kerana perasaan ingin tahu kami yang tinggi, kami melakukan ujian dibawah terhadap akaun Perdana Menteri kita Dato Seri Najib Razak iaitu @NajibRazak.

Umum mengetahui Perdana Menteri kita mempunyai lebih dari 800 000 pengikut twitter dan telah disenaraikan sebagai antara 25 pemimpin negara yang paling ramai pengikut.

Tetapi..... lihat sahajalah apa terjadi apabila akaun @NajibRazak dianalis menggunakan WWW.Fakers.StatusPeople.com


Bagaimana pula dengan pemimpin lain seperti @BarackObama ? Beliau disenarikan sebagai ahli politik yang mempunyai bilangan pengikut twitter paling ramai dengan klebih 18 JUTA pengikut..


Dan jangan lupa nemesis kepada Pak Najib sendiri iaitu @AnwarIbrahim (182 575 followers) dan anak beliau Nuruzl Izzah @n_Izzah (64 289 followers)


Bagaimana pula dengan dua orang kuat geng Cyber Barisan nasional iaitu @TunFaisal (84 936 followers) dan Menteri Dalam Negeri Hishammudin Tun Hussein @HishamuddinH20 ? (145 814 Followers)Di alam maya pun nak pakai pengikut hantu ke?

sumber:blogserius

KORANG JANGAN TERKEJUT TENGOK BEZA 1GB HARD DISK 20 TAHUN DAHULU DGN 1GB MEMORY CARD SEKARANG (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/527507_430917553614394_1373631866_n.jpg

Tak pernah terfikirkan....Itulah anugerah Allah SWT terhadap manusia yakni Akal.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)