yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, April 17, 2012

SPR CIPTA REKOD DUNIA APABILA 'TIMUN BABI' JADI PENGUNDI.

Pihak kami ada dapat email ni. Tolong chek betul ke tak betul sebelum dipadam oleh pihak terbabit.

Timun Babi pun nak mengundi?

N'N: Wallahua'lam ada ker orang nama macam tu kalau ada xtaulah SPR kena jelaskan sbb agak mencurigakan......Ada maklumat lanjut disini tentang kejadian ini disini

sumber

TAK SAMPAI HATI SEBENARNYA AKU NAK TUNJUK GAMBAR ANTARA DUA DARJAT NI KAT KORANG.

563241_123534224446106_100003685882230_114718_670081206_n.jpg (320×222)

Patutkah?

INILAH CARA PTPTN BUAT UNTUNG YANG PERLU ANDA RAKYAT MALAYSIA TAHU:

Siapa pengerusi PTPTN?

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/18440_107258472624656_100000215116509_204041_6270677_n.jpg
Dengan segala hormatnya dopersembahkan pengerusi PPTN.

Jika kita rujuk wikipedia di link ini [SINI] ianya merujuk kepada Datuk Ismail Mohamed Said nak tengok sila ke FB dia di [SINI]. Pengerusi PTPTN, Datuk Ismail Mohamed Said berkata, Beliau yang mencadangan penubuhan dana itu bersama pelan pembiayaan terhad yang diperhalusi dan telah dikemukakan kepada Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia dan seterusnya dibentangkan kepada Kabinet serta diluluskan .

Bagaimana PTPTN cari UNTUNG?

Bab keuntunggan tersembunyi KERAJAAN diam jer.tak nak dedahkan..wah.. kaya kaya .. apa kata AUDIT NEGARA terjah ASET- ASET Datok Ismail Mohamed Said nih. agak agak kekayaan nya macam mana yer?sure sebut audit jer,mau demam mengigil gigil nih. crony umno.standart lah. kalau tak tipu bukan umno namanya.

Semasa awal penubuhan awal PTPTN ini,sangat kecuh akibat penentangan disebabkan mengapa dihapuskan biasiswa?elok elok ada biasiswa di hapuskan pula.selain tu,PTPTN ni cas koskos riba yang tinggi iaitu 3% dengan menyorok perkataan riba tu kepada pengurusan.sedangkan ianya adalah pembiayaan dari wang kerajaan.wang rakyat!!

Benarkah PTPTN tak ada riba?

Benarkah kos pentadbiran 1% ? siapa yang periksa semua ni? AUDIT? or sebagai 1 lakonan sahaja?Merendahkan kadar kos pentadbiran walhal hakikatnya iaitu melanjutkan tempoh bayaran sama seperti Re-finance balik pinjaman dengan memanjangkan tempoh bayaran balik....tak gitu?

Bagaimana CUKONG2 ini buat duit?ok untuk mudah faham.Dana yang di beri dari Kerajaan.Perbadanan yang menguruskan wang rakyat untuk dipinjamkan kepada pemohon pinjaman .So sebuah badan yang dilantik untuk mengurus ni ditubuhkan dan yang bestnya dato ALONG ni lantik diri sendiri jadi pengerusi beb!

Contoh bayaran balik PTPTN

Kalau ikotkan ..baki dah zero!! maknanya dah habislah.. Tapi menurut owner pinjaman ni dia mengatakan bahawa tempoh pinjaman nih habis tahun 2019 maknanya tak perlu bayarlah.tapi tengok kat slip gaji ada potongan jer tiap tiap bulan..adeh!!!!!! Apa maksud LRS KONVENSIONAL - UJR [laras konvesional kepada Ujrah] Ujrah, kononya Islamik lah tuh....wayang ker?

3% kepada 1 % ? kos pengurusan daripada bulan bulan bayar lebih kurang 33.00 terus mendadak berjumlah 6.970!! adakah mereka awal awal lagi merembat duit tu untuk di laburkan bagi mendapat RIBA [keuntungan mudah] dari bank bank? bayangkan seorang pelajar di potong sejumlah 7 ribu.darab dengan ribuan pelajar yang meminjam?berapa bilion wang RIBA di kutip dari pelaburan di bank bank ini?

So jika kita kira kos pengurusan yang tinggi nih,maka kita taw.. wang yang banyak ni boleh JANA / creat income jika di simpan dalam BANK!!! . itu 1 hal.. next step kita lihat pula keuntunggan dari TOTAL pinjamman itu tadi.

Contoh pinjaman tu RM30 K . adakah pelajar tu dapat sekaligus wang tersebut? no .. no mereka tak dapat sekaligus atas alasan peminjam akan enjoi wang tersebut. ketepikan soal enjoi tak enjoi. Loan ini diberi sedikit demi sedikit,so baki duit pelajar yang CUKONG ini simpan tu ada dimana?

tentulah mereka labur kat BANK bank bukan? berapa bilion pula UNTUNG atas angin dari wang terpijak ini pula? Maka tersingkaplah rahsia MENGAPA SKIM DICADANGKAN dan tujuan SKIM ini diwujudkan.

Andai katalah kerajaan perihatin akan kesulitan rakyat, Bukan dengan cara beri pinjaman yang kerajaan patut buat,tapi dengan MENUBUHKAN UNIVERSITI AWAM dengan kos yang murah dalam kemampuan rakyat. Bukan buat UNIVERSITI SWASTA yang kosnya mahal sanggat!!!
Penat lah aku nak citer pasal SCANDAL KRONY nih.. biar orang lain lak dedahkan pasal nih.. Gua leh copy paste jer dari depa..kehkehkeh.. ~kingofgoblok

sumber

GAMBAR: KALAU TAK MENIRU PEMIMPIN PR BUKAN UMNO/BNLAH NAMANYA.

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/579329_389338144432644_197667700266357_1177678_2034072017_n.jpg

DSAI terpaksa membonceng motor kerana keretanya dihalang memasuki cermah dan Najib pula bonceng motor sebab nak kamera ambil gambar kah3.........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apa Hujah&Fakta Mereka 1(10 Paling Terkini)

Apa Hujah&Fakta Mereka 2 (10 Paling Terkini)

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)