Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, March 27, 2012

JIKA ANDA SEORANG MUSLIM SILA BERITAHU APA YANG TAK BETUL DALAM GAMBAR NI?

http://m.ak.fbcdn.net/a4.sphotos.ak/hphotos-ak-prn1/526247_142871302505437_100003477049414_163567_819077744_n.jpg

Tadarus Al-Quran itu bagus dan sangat digalakkan tapi dedah aurat tu haram dan sangat ditegah.........Bini siapa tu? Siapa suaminya?

HADIAH YANG PASTI ANDA DAPAT JIKA MASIH MEMBERI MANDAT KEPADA UMNO/BN PADA PRU-13:

kempentolnaikca1.png (400×300)

8 KESALAHAN NAJIB YANG PALING BESAR PERLU ANDA TAHU:

http://3.bp.blogspot.com/-L0H_EtB-11s/TvJSmaavuHI/AAAAAAAACtA/uOI5iqra1Yo/s400/najib.jpg

1.Menghina HUDUD dan Undang2 Islam berdasarkan ucapannya pada 20hb April 1993 kepada para wartawan : “Negara akan huru-hara sekiranya undang2 Islam dilaksanakan”.

2.Merampas kuasa kerajaan Perak yang dipilih Rakyat Perak pada PRU-12.

3.Politik hipokrasi mengizinkan ekstrimis perkauman dengan menuduh DAP dengan pelbagai tuduhan2 palsu semata-mata untuk memainkan sentimen perkauman.

4.Bertambahnya politik keganasan terhadap aktiviti Pakatan Rakyat menerusi samseng2 yang diupah mengganggu cearamah PR.(Terkini)

5.Gejala rasuah dan kronisme terburuk.

6.Kematian Teoh Beng Hock, Ahmad Sharbani di bawah seliaan SPRM dan kes-kes serupa di bawah jagaan polis.

7.Mengeluarkan ucapan berbaur ugutan, untuk mengekalkan Putrajaya, Najib berikrar akan mempertahankan simbol kuasa itu, sehingga ke titisan darah terakhir, “walau berkecai tulang dan juga badan, walau bercerai jasad dari nyawa”.(Ertinya PRU13 akan menjadi yang paling kotor, tidak adil, dan tidak demokratik)

8.Kontroversi Isterinya Rosmah yang dikatakan menggunakan wang Rakyat untuk berbelanja mewah dan campur tangan isterinya itu dalam urusan kerajaan seolah2 dia memegang jawatan dalam pentadbiran negara. untuk pengetahuan semua bahawa apa yang dilakukan Rosmah tidak pernah dilakukan mana2 Isteri PM yang terdahulu.

AGAK2 APA MOTIF DIA POTONG RAMBUT MACAM NI

That haircut...

Kah3...

Gambar Orang Bakar Diri Sebagai Protes Kekejaman China Di Tibet (8 Gambar)

https://lh6.googleusercontent.com/-Znno5rOLAMs/T3EXumzqAmI/AAAAAAAAD2M/SzrLmF_yEvU/s0/burn_01.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-MaLNYEGPTrg/T3EXrasZBXI/AAAAAAAAD2E/mTzGfGQwzaw/s0/burn_03.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-Zrct5BmVDdA/T3EXxVcFVeI/AAAAAAAAD2U/d72LQcMPCic/s0/burn_02.jpg


Jampa Yeshi, seorang warga tibet nekad membakar dirinya sebagai tanda protes terhadap China ketika lawatan Presiden Huo Jin Tao ke India. Kejadian berlaku ketika demo jalanan pro Tibet dilakukan di New Delhi. Beliau melecur teruk.Tapi tahukah anda ramai warga Tibet dibunuh sesuka hati oleh pihak keselamatan China? Dunia membutakan mata kerana China kini kuasa dunia yang besar. Kemana hilang sifat kemanusiaan kita?

SUMBER:BLOGSERIUS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)