Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, March 9, 2012

"kenapa permohonan kami yang manjoritinya pengundi BN pada setiap kali PRU tidak dilayan dengan baik." Tanya Orang Ini kepada Pemimpin UMNO....

http://4.bp.blogspot.com/-0xlMgIQqsng/T1l9mDfk0ZI/AAAAAAAAVtU/LXzJweDRnDo/s1600/azizrangin.png

"YB arahkan kami pindah ke satu kawasan taman perumahan yang tidak didiami penduduk akibat kawasan itu sering dinaiki air (banjir).

Kami mahu dihantar ke kawasan "jin bertendang" buat apa. Pemaju pula menawarkan ganti rugi sebanyak RM4,000 untuk urusan perpindahan terbabit.

Kami tidak kisah itu semua, apa yang kami kesalkan kenapa permohonan kami yang manjoritinya pengundi BN pada setiap kali PRU tidak dilayan dengan baik.

Kenapa syarikat swasta pula dapat tanah ni .. Jika kawasan yang mereka dapat itu dibelakang rumah saya mungkin tak jadi masalah (sebab depan rumah laluan paip gas petronas).

Tapi, kelulusan kepada mereka dibuat termasuk kawasan tanah yang saya diami dan termasuk juga di sekitar kawasan paip gas berkenaan. Bukankah ini tidak munasabah dan tidak masuk dek akal. Siapa punya kerja semua ini.

Tolong jangan tipu rakyat demi sebuah projek pembangunan. Kami tidak tolak pembangunan, tapi biarlah ia adil untuk rakyat.

Kalau kes ini berlaku di negeri pembangkang, maka sudah pasti ia akan diperbesarkan oleh media arus perdana. Mujurlah ia berlaku di Pahang yang diperintah oleh UMNNO Barisa Nasional", kata Aziz.Selanjutnya......

GAMBAR AKSI BAHAYA SEORANG WANITA, AMARAN 18SG...

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/421764_340910122612848_100000815887067_861700_832020094_n.jpg

Keselamatan paling utama....

AGAK2 KORANG SEDAP TAK LEMBU GOLEK NI?(3 GAMBAR)

http://2.bp.blogspot.com/-PTaXptCSxjk/T1iWaY6KM1I/AAAAAAAAFgo/nv0zLqUGC3c/s400/lembu.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-FvPDJ4KmIL8/T1iYrKpaLSI/AAAAAAAAFhA/ihzhJbmoOzE/s400/lembu%2B4.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-f9d9-YHp_KM/T1iYptQpgoI/AAAAAAAAFg4/-w2YgSrOeYA/s400/lembu%2B3.jpg

Hanya di Kemboja....

SUMBER

SABARLAH BOB INI DUGAAN ORANG BERJUANG UNTUK ISLAM.Caci-maki puak UMNO adalah lumrah kepada pejuang yang menentang dasar sekular mereka....

SUMBER

ARAB SAUDI HUKUM PEROGOL PENJARA 13 TAHUN DAN SEBAT 2080 KALI, MALAYSIA BILA LAGI ? BUKANKAH DI MALAYSIA RAMAI PEROGOL...

http://3.bp.blogspot.com/_UiiCaYt1LUs/S3-lDODpH6I/AAAAAAAAB70/vH2adzPD0lE/s320/sebat2.jpg

gambar hiasan....

SEBUAH akhbar rasmi Arab Saudi melaporkan, seorang lelaki telah disabitkan kesalahan merogol anak perempuannya dan dijatuhkan hukuman penjara 13 tahun dan dihukum sebatan sebanyak 2080 kali sepanjang tempoh dipenjarakan.

Mahkamah di kota suci Mekah mendapati lelaki itu yang berasal dari Riyadh didapati bersalah merogol anak perempuannya sepanjang tujuh tahun ketika di bawah pengaruh dadah.

Akhbar Okaz Sabtu lalu melaporkan bahawa lelaki itu akan menerima sebatan secara berperingkat-peringkat di sepanjang tempoh dia dihukum penjara. Nama lelaki itu tidak disiarkan di dalam akhbar itu.

Seorang pegawai penguatkuasa agama di Arab Saudi mengatakan bapa saudara gadis itu yang memberikan maklumat dan melaporkan tentang jenayah itu.

Di Arab Saudi, hukum sebatan adalah salah satu bentuk hukuman yang dilaksanakan oleh para ulama yang bertindak sebagai hakim-hakim dan merupakan undang-undang kerajaan yang merujuk kepada tafsiran undang-undang Islam.

N'N: Lord Reid gagal membendung jenayah itu fakta..........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)