Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, February 11, 2012

TOLONG JANGAN GELAK BILA TENGOK GAMBAR NI, KESIAN TAU.........

Watch out for the door

Tak baik korang gelak, mcm korang tak biasa pulak terlanggar pintu kaca hu3.....Tahan gelak...

UMNO DIASAK HABIS-HABISAN, PERJUANGAN UMNO DIKATAKAN TERPESONG DAN PRESIDENNYA PULA MENGGADAIKAN AKIDAH.

Bekas Menteri UMNO, Kadir mengkritik pemimpin Umno sekarang, katanya UMNO terpesong kerana:

i) Perbuatan keji dan jijik iaitu rasuah, iaitu rasuah politik dengan bayar wang pada rakan seperjuangan dalam parti untuk dapatkan jawatan

ii) Berikan pemberian rasuah daripada kerajaan dan parti kepada rakyat untuk lebih popular dan untuk dapatkan undi.

Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria pula melahirkan rasa terkilan dengan sikap Datuk Seri Najib Razak yang “menggadai akidah” apabila hadir dalam upacara keagamaan sempena sambutan perayaan Thaipusam di Batu Caves baru-baru ini.Tegas Harussani, walaupun sudah ditegur setiap tahun namun perdana menteri itu seolah-olah tidak memandang berat akan kepentingan agama Islam dan akidah.

“Ini perbuatan syirik, saya tidak tahu mengapa jadi macam ini… sedangkan perayaan kaum lain kita tidak boleh sambut ini pula hadir di rumah ibadat mereka.

“Bagaimana boleh terlajak macam ini, sepatutnya perdana menteri wakilkan menteri beragama Hindu untuk menggantikan dirinya… sebab umat Islam tidak boleh terlibat dalam sambutan perayaan agama lain,” katanya kepada The Malaysian Insider.

GAMBAR JENAZAH PENYABAR DAN RAJIN IBADAH DAPAT KEMULIAAN, 30 TAHUN DIKEBUMIKAN JENAZAH MASIH UTUH DAN BERBAU WANGI.

Jenazah 30 Tahun Masih Elok dan Berbau Wangi

http://www.utusan.com.my/pix/2012/0211/Utusan_Malaysia/Luar_Negara/lu_08.1.jpg

MAYAT wanita yang dikebumikan 30 tahun lalu masih berkeadaan baik di kampung Jangkar, Jawa Timur.

SITUBONDO - Walaupun telah 30 tahun dikebumikan, jenazah seorang wanita di kampung Jangkar, Jawa Timur didapati masih utuh dan berbau wangi.

Peristiwa aneh itu terjadi ketika ahli keluarganya mahu memindahkan kuburnya ke tempat lain supaya ia berdekatan dengan kubur suaminya.

Insiden itu turut menggemparkan penduduk setempat yang kemudian beramai-ramai datang untuk melihat sendiri mayat tersebut dan beramai-ramai membacakan doa.

Menurut ahli keluarga jenazah itu, Sukiyem ketika hidupnya dikenali sebagai seorang yang penyabar dan rajin mengerjakan ibadah.

"Dia juga seorang yang peramah dan baik dengan jirannya.

"Saya sendiri hairan bagaimana jasadnya masih lagi utuh dan berbau wangi walaupun telah 30 tahun dikebumikan," kata seorang daripada ahli keluarga jenazah itu, Ismail kepada Okezone.com.

Menurut Ismail, jenazah itu tetap akan dipindahkan ke makam lain yang berdekatan dengan kubur suaminya. - AGENSI


sumber

N'N:Wallahua'lam......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)