Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, January 31, 2012

GAMBAR AKIL HAYY KEMBALI MENGGEGAR PENTAS PAS.

http://4.bp.blogspot.com/-umjH9jJWw-4/TydsC3B3bKI/AAAAAAAAAg8/tKpT47z_COY/s320/akiyhayy.jpg

Lama jugaklah aku tak dengar ceramah dia, last sekali aku dengar dekat Manjoi....

sumber

GAMBAR2 YANG BAKAL ANDA SAKSIKAN INI HANYA BERLAKU DI INDIA.

Alamak! nasib baik sempat brek dengan kaki.

Kretip, xpayah nak beli pelampung..JIMAT!!!

Mak aii...ayam nie....lawan tokey nampak...

Hai bang..takkan guna pistol mainan jerk...

Bang...dah wat endosement dekat JPJ ker nie...

Caya lah..ada air bag tue...

Confirm xhilang punya...gud idea...

Apa kaitan dengan ayam dengan bina badan ek...

Hahaha...teknik terbaik untuk call sambil memandu...leh tiru nie..

Terbaik!! kupas bawang sampai esok pun tak apa nie...

Hmm...nasib la jadi bini orang nie...ke dapat hadiah bini pakel skali dengan barang nie

SUMBER

N'N:Betulkah semuanya berlaku di India, Wallahua'lam.....

BERITA YANG AKAN MEMPERCEPATKAN PROSES MENTALKINKAN UMNO PRU13, HAMPIR 50% AHLI DAP ADALAH MELAYU

http://3.bp.blogspot.com/-Uk68b5Db66c/TyYP4d7tpeI/AAAAAAAARs4/JrNWNlhmDwg/s320/SK3357A..HADIR....Para+penyokong+DAP+dan+Pakatan+Rakyat+hadir+pada+majlis+tersebut+copy.jpg

Naib Presiden DAP, Senator Tengku Abdul Aziz menyangkal dakwaan pemimpin Barisan Nasional (BN) dan UMNO yang mendakwa kononnya DAP adalah parti untuk masyarakat kaum Cina sahaja dan bukan untuk orang Melayu di negara ini. Katanya sejak DAP menubuhkan barisan Pakatan Rakyat (PR) yang dianggotai oleh DAP, PAS dan PKR tahap bilangan orang Melayu di seluruh negara semakin ramai dan hampir 50 peratus menjadi ahli DAP.

“Ini adalah atas kesedaran orang-orang Melayu sendiri terhadap perjuangan DAP yang mementingkan ke arah membela nasib rakyat yang berbilang kaum dan anutan kepercayaan agama yang berbeza-beza,” ujarnya.

Tengku Aziz berkata lagi dalam menerajui kepimpinan DAP ramai di kalangan anak-anak muda khususnya generasi muda yang berpendidikan tinggi dalam pelbagai jurusan menjadi ahi dalam parti DAP, sama ada kaum Cina, India dan juga Melayu.


“DAP tidak macam UMNO. Golongan muda para cerdik pandai yang mempunyai kelulusan Sarjana Muda langsung tiada peluang menjadi Ahli Majlis Tertinggi dan kebanyakannya yang tua-tua bangka sahaja,” katanya.

Tengku Abdul Aziz berkata demikian ketika berucap di hadapan 1,000 orang para penyokong DAP pada Majlis Rumah Terbuka Tahun Baru Cina di Dewan SM Yu Yuan, Sandakan.

Katanya lagi, para pemimpin dalam memperjuangkan rakyat tidak telus, tidak ikhlas dan kebanyakan wakil rakyat mereka baru satu penggal jadi ADUN yang bergelar 'YB' sudah kaya raya; rumah mewah, kereta mewah sehingga empat-lima buah di depan rumah selain itu isteri hingga 2 atau 3 orang.

"Di Sandakan, kita tahu 90 % masyarakat Cina telah menyokong DAP dan menolak kepimpinan BN sebab wakil rakyatnya tidak jujur dan hanya mementingkan keuntungan, bukan untuk kepentingan rakyat," tegasnya.

Sementara dalam ucapan Pengerusi DAP Sandakan, Steven Wong menyeru agar masyarakat Cina di daerah ini bersatu untuk menumbangkan calon-calon BN yang bertanding di kawasan Elopura, Karamunting, Tanjung Papat bagi kouta Cina.

“Orang Cina harus sedar dan buka mata jangan kerana beras 10 kilo, gula dua kilo kamu telah berubah fikiran dan menyokong BN. Sampai ke mana beras lima kilo itu?" tanya Steven Wong. ~sabahkini

SAKIT MATA TENGOK GAYA RAMBUT MAMAT NI.

New haircut

Sama macam sakitnya hati aku tengok perilaku UMNO/BN.....kah3..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)