Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, December 31, 2011

GAMBAR YANG BOLEH BUAT ANDA SAKIT JANTUNG:

http://1.bp.blogspot.com/-PsFdHKqZFdo/TufdxnTjtpI/AAAAAAAAFcw/aEkLRin2-LU/s1600/nasib+bayi+malang.jpg

Tidak!!!

ADAKAH INI LAFAZ NIAT UNTUK SELEWENG DUIT ZAKAT ANTARA MENTERI AGAMA DAN MAWIP???

379930_316362308398709_100000748269118_1074323_558712615_n.jpg (320×189)

SUMBER FB


BENDA INI SELALU BERLAKU BILA ANAK ANDA NAK COVER LINE BILA TENGOK LAMAN WEB LUCAH.

Looking at my desktop

asal bapak masuk jer kau tengok wallpaper kat desktop kenapa?(sambil tangan anaknya klik minimize kah3..) kah3...tak kantoi xper...Bawak2lah bertaubat xder gunanya tgk laman lucah tu....Kepada ibu & bapa pula didiklah anak dengan akhlak Islam....Apabila anak sudah terdedah dengan video lucah mereka ada keinginan mencuba aksi2 yang ditonton...Pantau anak2 anda sebelum anda dengan terpaksanya menjadi datuk&nenek segera......

UMNO, KERJA JAHAT DAN SABOTAJ APA KAITANNYA, SILA BACA UNTUK KETAHUI....

PAS akan dedahkan KERJA JAHAT UMNO Melaka/Bukit Katil

http://2.bp.blogspot.com/_24wM-eRcW5U/SVTYgmTBOSI/AAAAAAAAAN0/VXSJkjKGW_Y/s400/umno+hancur.jpg

PAS akan mendedahkan segala kejahatan Umno Melaka/Bukit Katil yang mendaftar ratusan malah ribuan pelajar UTEM, MMU dan UiTM untuk menjadi pengundi di Parlimen Bukit Katil. Sumber dalaman Umno sendiri menyatakan bahawa pelajar-pelajar ini diarahkan menukar alamat mereka ke Parlimen Bukit Katil dengan mendapat imbuhan sebanyak RM300. Setelah alamat mereka ditukar ke dalam Parlimen Bukit Katil mereka didaftarkan sebagai pengundi dalam Parlimen Bukit Katil.

"Kita akan bongkar segala penyelewengan dan kejahatan Umno Bukit Katil pimpinan Ali Rustam" ujar seorang pimpinan Pemuda PAS Negeri dan Kawasan Bukit Katil.

"Kami sudah mendapat beberapa maklumat sahih termasuk gambar dan klip video, dan usaha mengumpulkan maklumat tersebut sedang giat dijalankan dan kami akan dedahkan semua perkara satu per satu" tambah beliau.

Ketua Menteri Melaka, Mohd Ali Rustam sememangnya gentar dan bimbang untuk berhadapan dengan PR di Parlimen Bukit Katil kerana BN hanya tewas tipis dengan dari 2000 undi pada Pilihanraya Umum ke 12. Selain beliau juga berasa tergugat dengan perkembangan terbaru pengundi-pengundi Dunnya sendiri iaitu Bukit Baru yang dilihat semakin cenderung menyokong PAS dan PR.

Tidak mustahil Umno akan menggiatkan kerja jahat ini sebelum 1 Januari ini bagi membolehkan semua pengundi yang didaftarkan sebelum 31 Disember 2011 mengundi pada PRU 13.

Umno Cuba Sabotaj Program Kerajaan Negeri.

Kerajaan Negeri Selangor telah melancarkan program membaik pulih perumahan murah dan sederhana bagi seluruh negeri Selangor yang dinamakan sebagai “Program Ceria”. Secara ringkasnya, ia adalah program perkongsian kos antara pemilik rumah dengan kerajaan negeri di mana kerajaan negeri akan menanggung kos 20%.

Tiba-tiba di Gombak Setia, Penyelaras DUN Gombak Setia Barisan Nasional memberitahu KErajaan BArisan Nasional akan menanggung kos sebanyak 100% bagi flat Taman Samudera.

Dikatakan Barisan Nasional akan membelanjakan duit rakyat sebanyak RM1.2 juta bagi pembaik pulihan flat Taman Samudera.

Di sini saya ingin mempersoalkan:
1.0 - Mengapakah pembaik pulihan ini tidak dilakukan oleh Barisan Nasional 4 tahun dahulu sewaktu UMNO/BN memerintah Selangor? Flat Taman Samudera ini terbiar begitu rupa akibat sikap Kerajaan Barisan Nasional yang tidak peka rakyat.

2.0 - Adakah peruntukan ini hanya untuk Flat Taman Samudera sahaja atau pun untuk semua perumahan murah dan sederhana seluruh Selangor?

3.0 - Mengapa sengaja di war-warkan peruntukan untuk flat Taman Samudera sahaja dan tidak untuk flat-flat yang begitu banyak seluruh Selangor? Bagi saya sebagai rakyat Selangor melihat tindakan Barisan Nasional ini hanya gimik politik untuk memalukan Kerajaan Negeri Selangor semata-mata.

Kalau setakat membiayai kos untuk satu flat sahaja (flat Taman Samudera) tidak perlulah UMNO berkokok seluruh kampong.

Kerajaan Negeri terpaksa memikirkan kebajikan dan pembaik pulihan semua perumahan2 murah dan sederhana seluruh Selangor termasuk di kawasan2 pendalaman seperti Sabak Bernam dan Sepang.

Yang lebih menghairankan, UMNO berbelanja lebih RM1.2 juta untuk projek itu. Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor pula berbelanja RM360k sahaja untuk membaik pulih Flat Samudera. Mengapa Barisan Nasional terpaksa menanggung kos yang berlipat kali ganda seperti itu, saya pun tak paham.

(Rujukpadahttp://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/7314-cat-flat-samudera-pakatan-belanja-rm360-ribu-sahaja)

Pokoknya, kalau setakat satu flat sahaja, simpanlah niat tu. Tak perlu beritahu orang ramai. Tak perlu juga cuba untuk menghina kerajaan Negeri Selangor yang berhempas pulas menjaga kebajikan rakyat Selangor yang selama ini terbiar di bawah Barisan Nasional/UMNO.

Masa berkuasa dahulu, Barisan NAsional bebas membela nasib rakyat susah ini, tapi peluang itu tidak digunakan oleh mereka. Janganlah pula cuba mensabotaj orang lain yang ikhlas cuba membela nasib mereka yang tidak bernasib baik.

RAKYAT SELANGOR PRIHATIN

INI YANG TERJADI BILA BIK MAMA JADI INSPIRASI LAWAK AFLIN SHAUKI:

SEBELUM ini dalam episod Maharaja Lawak Mega 2011 yang sudah, Pelawak terkenal tanah air, Afdlin Shauki pernah mencuit hati dengan gaya ala Rosmah Mansor sedang bersenam.


Dalam rancangan siaran langsung pertandingan akhir Maharaja Lawak Mega 2011, malam tadi Adflin Shauki nampaknya mengutuk Bik Mama secara terus dan "All Out" tiada tapis-tapis lagi.

Beliau dengan gaya rambut serta lenggok Bik Mama, malam tadi menyelitkan lawak cincin berlian dan beg tangan jenama mewah termasuk poco-poco dan senam aerobik.

Bukan itu saja, malah beliau turut mencuit hati penonton dengan lawak air zamzam dan peluru yang baru dibawa pulang dari Mekah. Di bawah ini rakaman video antara babak-babak yang jelas memerli Bik Mama.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)