Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, December 12, 2011

ORANG CINA NI 100X LEBIH BAIK DARIPADA MELAYU UMNO.

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/390468_2593998901046_1586896972_2340692_152357661_n.jpg


TOLONG JANGAN SAMAKAN NEGARA KEBAJIKAN YANG DIWAR2KAN PAS DENGAN NEGARA KEBAJIKAN ALA UMNO.

http://1.bp.blogspot.com/-4Nsq2vENSoA/TfMuhmT1q3I/AAAAAAAAAHs/uHc3ZUG5pl4/s1600/pas%2Bganti%2Bumno.jpg

Apa BEZA Negara BERKEBAJIKAN PAS dan negara KEBAJIKAN BN?

Presiden PAS sejak dari mula-mula menggagaskan Konsep Negara Berkebajikan PAS telah menyatakan bahawa Negara BERKEBAJIKAN PAS jauh bezanya dengan negara kebajikan BN yang diwar-warkan oleh Umno/BN.


Jelasnya, kerajaan negara kebajikan (Umno/BN) menyediakan bantuan dan kemudahan, tetapi rakyat masih dibebani dengan cukai yang tinggi, bayaran tol lebuh raya dan bayaran-bayaran lain.


Sebaliknya, kata Abdul Hadi Negara BERKEBAJIKAN PAS akan menangani keperluan-keperluan asas rakyat tanpa membebankan mereka.


“Mengikut ajaran Islam, kerajaan akan mengenakan cukai kepada orang yang mampu, yang tak mampu (kita) tidak akan mengenakan cukai.


Kerajaan Berkebajikan akan menjalankan program kebajikan kepada rakyat seperti menanggung kos perubatan, pendidikan, program-program kesejahteraan rakyat dan pada masa yang sama tidak menekan rakyat dengan cukai yang tinggi, harga minyak dan barangan yang semakin naik, tol, cukai hanya kepada yang layak bukan semua,


Kerajaan Berkebajikan juga akan memastikan pemimpinnya beramanah, tidak rasuah, telus, adil dan tidak menutup segala kesalahan pemimpin seperti yang ada pada kerajaan 'kebajikan' Umno/BN sekarang.


Jadi KITA hendak beri AMARAN pada pemimpin Umno/BN jangan samakan Kerajaan 'kebajikan' Umno/BN dengan Kerajaan Berkebajikan PAS.

Sumber:http://mutaligat.blogspot.com

AKSI BAPAK YANG TERLAMPAU.

http://www.lolhome.com/img_big/hang-on-kid.jpg

Agak2lah ingat anak kau patung ker???

AKU PUN TAK TAU MACAM MANA DIA BOLEH IMBANG BADAN & MOTOR DALAM KEADAAN MACAM NI.

http://www.lolhome.com/img_big/keep-your-balance.jpg

N'N:Berani mati org ni....

Website Pengendali Video Sembang Rakyat Yang Menjadi Kontroversi Kerana Menghina Hukum Allah Telah di 'Suspended.' Nak Tahu Siapa Dalangnya......



Sumber:Wartamaya.

SIRI MENGENALI PAPAGOMO BLOGGER PEMFITNAH NO 1 MALAYA.

(1) PapaGomo The Lejen - episod 1

Era PRK Bukit Gantang, media blog mula mengenali Papagomo. Blogger umno paling totok. Ketika mula muncul, air liurnya masih meleleh-leleh sambil mencari-cari rentak untuk menulis. Antara mahu menulis blog dan berniaga di pasar seni.

Jiwanya celaru ketika itu. Jika menulis pun sekadar menyakat beberapa nama daripada geng Bloggers Perak Network yg hangat ketika itu, diantara sakat dan belasahannya juga hanya menumpu menghentam blogger Mat Saman Kati, albanjari dan Sya Reformis. Malah saat awal kemunculannya ia sering membawa cubaan gatal untuk mengoda Sya Reformis dengan momokan cinta dan nafsunya.

Itu papagomo 3 tahun lalu, tetapi kini papagomo adalah satu nama yg sangat tersohor. Malah kesohoran namanya itu juga membuatkan ramai ahli neraka menjadi gelisah. Neraka menjadi semakin panas. Puncak didih air nanah pemfitnah di neraka paling jahanam meningkat 3 kali ganda, gara-gara si gomo.

Tahniah untuk papagomo. Cita-cita kamu untuk menjadi blogger hebat umno yang totok kini sudah dipuncak. Kejayaan gemilang kamu itu turut dirai sama oleh King Lucifer, seorang Raja Iblis yang juga selebriti di neraka.

Gomo yang hebat ! Malah undang-undang negara juga turut tersadung dikaki gomo. Hello bro..! Jangan bikin gila sama itu gomo ! Itu blogger tersohor. Masakan tidak, si zahid pun terpaksa jual temberang demi melindungi blogger tersohor ini.

Oleh kerana itu, suka aku katakan gomo bukan calang-calang blogger umno totok yang telah berjaya dilahirkan oleh umngok ketika ini. Taraf gomo sudah sama taraf dengan bapak menteri. Malah pendapatan bulanannya juga sudah lumayan andai dibandingkan ketika dia compang camping mencari pelanggan di premisnya di pasar seni suatu ketika dahulu. Kini gomo sudah selesa.

Jika di Hollywood ada Lady Gaga, tapi di Malaysia sekarang, dunia blog juga sudah ada King, King Gomo. Gomo itu King..King itu juga Gomo. Insyaallah, jika king gomo mampos kelak, tanpa taubat nasuhanya akan dosa-dosanya kepada makhluk dan juga TuhanNya, taraf Kingnya itu akan turut dibawa bersama tahtanya sekali ke neraka. Dan ketika itu firaun akan jadi orang nombor 2 di neraka. Itu pasal seluruh warga neraka kini menjadi sangat gelisah dan tak boleh tidur malam.

Itu semua gara-gara si gomo. Tak pasal-pasal mereka di neraka akan menerima seorang 'king' baru berdarah melayu. Mung jangan maing-maing bro !! Perkosa mesti suka hal ini. Bukan senang nak tabal king 'melayu' di neraka. Hebat sungguh melayu. Tahniah untuk umngok.

Jika hal ini benar-benar berlaku, habis la soiy leck. Habis la abu jahal, habis laa hindon, habisla Ariel Sharon, habislaa Attaturk, paling terkesan habislaa warga neraka, kerana kelak terpaksa berrajakan seorang 'melayu' di neraka. Aku harap jika benar hal itu berlaku, pesan sama itu King Gomo, hang jangan carik pasal 'fitnah' malaikat 'malik' yang jaga pintu neraka main 'blue' kat thailand pulak ?

King itu Gomo, Gomo itu King..King Kang Kung !! Ptuih.

*bersambung..ke episod 2 nanti !!

RADENS AL-BANJARI

N'N:Lama dah wak tak menulis...

KALAULAH AKU DAPAT JUMPA DENGAN ULAMA' UMNO AKU NAK TANYA SOALAN NI:

Apa hukumnya sebuah Parti Politik yang majoritinya muslim keluarkan kenyataan seperti ini ya Ustaz/Ustazah?



Saya ingin Ustaz/Ustazah berikan hukumnya lebih-lebih lagi mengenai kenyataan ini:

"Kita tidak boleh menerima hujah daripada Al-Quran seperti itu kerana ini akan menjauhkan sokongan kepada UMNO.

Kita menolak hukum Al-Quran kerana ianya bersesuaian dengan semangat BN bagi mengekalkan kuasa dalam Negara ini. Kejahilan masyarakat dalam agama bererti keuntungan kepada perjuangan kita."

Kenapa Ustaz/Ustazah diam??? Kenapa mulut Ustaz/Ustazah begitu deras mengeluarkan hukum bila menentang PAS?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)