Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, November 27, 2011

Muhyiddin Yasin Mudah Lupa -Lim Guan Eng

http://cdn-bm.harakahdaily.net/images/stories/harakahdaily/person/mp_DAP/lim%20guan%20eng_1.jpg

Tiada pemimpin bukan Melayu bercita-cita jadi PM

KUALA LUMPUR, 27 Nov: Tindakan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk mempertahankan agenda perkauman Umno dan beliau adalah Melayu dahulu dan rakyat Malaysia kemudian merupakan bukti bahawa 1Malaysia adalah slogan kosong yang hanya bertujuan untuk mengaut undi dan akan dibuang selepas Pilihan Raya Umum yang akan datang.

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng (gambar) berkata, yang lebih mengejutkan, Muhyiddin tidak merasa bahawa tindakannya untuk memperjuangkan agenda perkauman Melayu adalah bercanggah atau tidak konsisten dengan agenda rakyat Malaysia bukan Melayu.

“Malah, Muhyiddin menggunakan logik yang tidak masuk akal bahawa pemimpin DAP seperti Lim Kit Siang dan saya merupakan Cina cauvinis walaupun DAP telah berjuang untuk semua rakyat Malaysia dan keahlian parti kita terbuka kepada semua termasuk Melayu, India, Iban dan Kadazan.

“Muhyiddin dengan mudah juga telah lupa bahawa saya telah dipenjarakan dan kehilangan kerusi Parlimen kerana memperjuangkan nasib seorang gadis Melayu bawah umur yang menjadi mangsa rogol,” ujarnya yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang dalam satu kenyataan.

Tegasnya, DAP bukan ancaman kepada orang Melayu tetapi Umno yang menjadi ancaman bukan sahaja kepada orang Melayu tetapi rakyat Malaysia dengan sikapnya yang menggunakan serta mempertahankan pelanggaran hak asasi manusia, rasuah dan penyalahgunaan kuasa.

Menrutnya, dengan menanam rasa takut serta menggunakan ugutan, Umno mengaburkan mata rakyat daripada skandal-skandal kewangan dan rasuah yang telah mengakibatkan kehilangan beratus-ratus bilion ringgit seperti pendedahan terkini Laporan Ketua Audit Negara 2010 tentang jabatan-jabatan kerajaan yang telah terlebih belanja sebanyak RM3.7 bilion tanpa apa-apa hukuman dikenakan.

Selain itu, katatanya kontroversi di mana dana awam yang telah diberikan kepada sebuah syarikat yang berkaitan dengan seorang menteri telah digunakan bukan untuk tujuan yang sepatutnya, iaitu untuk penternakan lembu, tetapi sebaliknya telah digunakan untuk pembelian dua kondominium mewah.

“Selama ini Umno telah menggunakan taktik kejam untuk menipu dan menanam perasaan takut di kalangan orang Melayu, kononnya DAP menjadi pengancam kepada hak dan kepentingan mereka,” katanya.

Katanya lagi, ini langsung tidak berasas kerana perkhidmatan awam, polis dan tentera semuanya dikawal Melayu manakala sektor-sektor kritikal dalam ekonomi seperti insuran, perbankan, industri automobil, pelabuhan dan lebuh raya semuanya juga dikawal oleh usahawan-usahawan atau syarikat-syarikat Melayu.

Dalam politik pula, ujarnya Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri merupakan orang Melayu, semua menteri besar dan ketua menteri juga Melayu kecuali di Pulau Pinang.

Tambahnya, tidak pernah ada seorang pun pemimpin bukan Melayu yang bercita-cita menjadi Perdana Menteri kerana rakyat Malaysia menerima realiti politik di mana Perdana Menteri Malaysia seharusnya berbangsa Melayu.

Oleh itu, ujarnya ura-ura untuk meminda Perlembagaan Persekutuan untuk membenarkan orang Melayu sahaja untuk menjadi Perdana Menteri bukan sahaja tidak diperlukan, malah bersifat perkauman kerana menganggap rakyat bukan Melayu sebagai rakyat kelas kedua.

N'N:UMNO memang mudah lupa.....Sepatutnya yang diangkat menjadi hero Melayu ialah Lim Guan Eng yang sanggup dipenjarakan kerana mahu membuka kes gadis Melayu bawah umur yang dirogol pemimpin UMNO....

GAMBAR BUKTI BATU BELAH BATU BERTANGKUP MEMANG WUJUD.

http://www.akademifantasia.org/wp-content/uploads/2011/04/New-Zealand-Mystery-Rock-3.jpg

FAKTA TERSEMBUNYI DALAM FILEM 3 ABDUL P.RAMLEE.Kah3.......

SIAPA SANGKA LAKARAN HODOH INI BOLEH BANTU POLIS TANGKAP PENJENAYAH.

Lakaran hodoh bantu polis BoliviaGAMBAR (kiri) menunjukkan lakaran suspek yang menggelikan hati. Gambar (kanan) pihak media Bolivia meletakkan gambar lakaran supek pada muka lelaki yang ditangkap polis.


LA PAZ - Gambar lakaran yang dianggap paling hodoh di dunia berjaya membantu polis Bolivia menangkap seorang lelaki dikehendaki kerana kes pembunuhan pemandu teksi.

Pemandu teksi itu, Rafael Vargas dibunuh pada Mac lalu dan mayatnya ditemui mempunyai kesan 11 tikaman sebelum dibakar.

Beberapa pegawai polis kemudian membuat rayuan kepada orang ramai bagi mencari suspek pembunuh.

Seorang penduduk kemudian melukis satu gambar yang dipercayainya sebagai suspek pembunuh pemandu teksi itu.

Namun, lakaran itu dianggap seperti lukisan kanak-kanak berbanding satu bukti forensik.

Gambar yang dilukis itu mengandungi sepasang mata, bibir senget, hidung berbentuk penyapu sampah, kening lurus, rambut seperti atap bumbung dan tiada telinga.

Imej yang disiarkan oleh stesen televisyen Bolivia itu turut dipaparkan di laman YouTube dan menjadi tontonan ramai pengguna Internet.

Walaupun gambar tersebut menggelikan hati, ia berjaya membantu polis menangkap seorang lelaki yang menjadi suspek dalam kes pembunuhan itu.

Namun, ekoran undang-undang ketat Bolivia, wajah suspek tersebut tidak disiarkan tetapi pihak media meletakkan gambar lakaran itu pada muka lelaki yang ditangkap itu. - Agensi

GAMBAR BILA ARAK UBAH MUKA LELAKI INI JADI HENSEM.

http://www.lolhome.com/img_big/alcohol-prank.jpg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)