Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, November 9, 2011

TEKA-TEKI SAMADA ROSMAH AKAN MENUTUP AURAT SELEPAS BERGELAR HAJJAH TERJAWAB DENGAN GAMBAR INI:

http://1.bp.blogspot.com/-3IlItX0PaLw/TrpnaT47HII/AAAAAAAABQA/QcdJGpYQw9E/s400/Rosmah.JPG


SEPANG, 9 Nov -PM, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Rosmah Mansor melambai kearah orang ramai yang menyambut kepulangannya sejurus tiba dari mengerjakan ibadat haji di tanah suci Mekah ketika di Kompleks Bunga Raya Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini, hari ini.

Turut sama TPM, Muhyiddin Yassin (kanan) dan isteri, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman.Najib dan rombongan selamat tiba di tanah air dengan menaiki pesawat khas pada 3.25 petang. -BERNAMA

N'N:Korang nilai sendiri......

KORANG NAK GAJI MINIMA RM 1,500, SOKONGLAH PR INI BUKAN OMONG KOSONG MACAM UMNO/BN.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTDW6JMz2syyd84b4gCxN0eLL0np9jsrd-T7G53P_uLP1AMkSW_

http://3.bp.blogspot.com/-YR26bhp3Zyk/To94vpYC4rI/AAAAAAAAAUg/dhUcH43cW4M/s1600/Duit-Gaji1.jpg

Selangor perkenal gaji minima RM1,500(gambar hiasan)


SHAH ALAM, 9 Nov: Pengumuman telah dibuat sempena sambutan Hari Merdeka dan Hari Malaysia bahawa gaji minima akan diperkenalkan pada kadar RM1,500 gaji kasar (gross income) bagi syarikat milik Kerajaan Negeri Selangor.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, ini akan dimulakan oleh syarikat milik kerajaan negeri yang prestasi kewangannya stabil seperti Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS), Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB) dan Worldwide.

Katanya, bagi syarikat milik kerajaan negeri yang prestasi kewangannya belum stabil, dana sebanyak RM10 juta akan disediakan untuk menampung syarikat kerajaan negeri yang tidak berupaya menampung kos untuk dasar itu.

Menurutnya lagi, Kerajaan Negeri Selangor akan berusaha meningkatkan produktiviti negeri dan syarikat yang dimiliki supaya ia layak melaksanakan gaji minima.

“Pemberian gaji minima ini akan disokong oleh produktiviti pekerja yang akan diselaras agar bersesuaian dengannya,” ujarnya sewaktu membentangkan Belanjawan Negeri Selangor 2012 yang bertemakan 'Selangorku: Hasil Negeri Untuk Rakyat, pada persidangan dewan negeri, pagi tadi.

Jelasnya, ia bertujuan untuk meningkatkan kemuliaan insan dan tidak diberikan secara unilateral.

Beliau berkata, hasrat sebenar bukanlah untuk menabur wang tetapi untuk memberi tambahan pengetahuan dan kemahiran kepada pekerja yang berpendapatan rendah.

Katanya, kerajaan negeri berhasrat menjadikan mereka tidak lagi bergantung kepada pemberian pada masa akan datang tetapi mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang cukup untuk bersaing dan boleh diguna untuk mencapai gaji yang lebih baik.

Harakahdaily

N'N:UMNO/BN mana ada duit nak buat gaji minima RM 1,500....

WAHAI WANITA2 INILAH SEBABNYA MENGAPA LELAKI MELAYU LAMBAT KAWIN:

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/385954_316681165013301_229610500387035_1518483_2121134354_n.jpg

N'N:Sekarang ni trend wang hantaran meningkat ke RM 10 Ribu hu3......Jadi korang tak payahlah tanya kenapa lelaki lambat kawin sebab kita semua tahu apa masalahnya. Dan kepada pasangan, kalau nak cepat kawin apa salahnya berkongsi beban bakal suami banyak pahalanya tu......

GAMBAR LAYAN ASTRO DALAM KERETA BERGERAK:

http://www.lolhome.com/img_big/funny-picture-9979525809.jpg
N'N:Jom layan astro dalam kereta kah3.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)