Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, November 7, 2011

APA YANG KAU JANGKA JIKA PAKAI PAKAIAN YANG MENDEDAHKAN PAYUDARA KAU?N'N:Kau akan jangka lelaki tak nak tengok? Sorilah sebab aku rasa kau yang mahu mereka tengok payudara kau, kalau tak kau misti berpakaian sopankan.....Nak salahkan lelaki boleh sahaja tapi sila nilai diri sendiri dulu....

ANDA SAKIT TELINGA? HATI2 TELINGA ANDA MUNGKIN ADA SARANG SEMUT SEPERTI GADIS INI:

http://1.bp.blogspot.com/-w2PptS-1jwo/TYmF6sS7xQI/AAAAAAAABaA/Zw4ww19Cs0U/s1600/ant%252Bear.jpg

TAIWAN - Seorang gadis berumur 16 tahun tidak menyangka yang telinga kanannya ditumbuhi sarang semut. Sebelum ini dia memang selalu mengalami rasa sakit di bahagian telinganya tetapi tidak pernah terfikir kesakitan tersebut adalah disebabkan kewujudan sarang semut di dalam telinganya.


Disebabkan kesakitan itu, gadis berkenaan telah berjumpa dengan doktor. Hasil pemeriksaan menunjukkan bahawa terdapat ketumbuhan sarang semut di dalam telinganya. Sarang semut tersebut disahkan dihuni oleh puluhan semut.

Dr Yuan-Tsung Hung, Ketua Bahagian Otolaryngology Taipei City Hospital, telah mengesahkan bahawa terdapat lebih 20 semut yang hidup di dalam telinga kanannya. Semut Rayapan juga muncul dari dalam telinga kirinya.

Doktor berkata, punca penyakit itu mungkin diakibatkan oleh sekumpulan semut yang bersarang di sekitar tilamnya. Gadis berkenaan mungkin sedang tidur sehingga tidak menyedari pergerakan semut itu ketika masuk di dalam telinganya. Bagaimanapun, beliau agak bernasib baik kerana jangkitan itu tidak sampai ke bahagian gegendang telinganya.

Semut yang bersarang dalam telinga gadis ini juga ada kaitan dengan makanan kegemaran beliau. Secara kebetulan, beliau sangat gemar memakan gula-gula di atas tilamnya. Beliau sendiri mengakui seringkali melihat makanannya menjadi sasaran semut tetapi, dia tidak pernah terfikir semut yang mengerumuni makanannya sudah merangkak dan menginap di telinganya.

Sumber

N'N:Mak aku cukup pantang orang makan atas tilam...Patut pun.....

KISAH MANUSIA BANGANG POTONG KAKI KUCING KERANA MENCURI IKAN.

Kisah Kucing Dipotong Kakinya Kerana Mencuri Ikan

http://3.bp.blogspot.com/-lYOuSsTkKjg/TrarF7ZnyyI/AAAAAAAAnx4/OF-v6iq5bV4/s320/kucing2.jpg

Kisah seekor kucing yang dipotong kedua belah kaki hadapannya oleh “seekor manusia” (atau layakkah digelar manusia) kerana dipercayai mencuri ikan di sebuah restoran.

Selepas kaki kucing itu dipotong, ia dibiarkan menderita kesakitan di tepi kaki lima. Korang boleh bayangkan betapa menderita dan sakitnya kucing itu.

Sedangkan jari kita terluka terkena pisau pun, pedihnya bisa buat tak karuan seketika, inikan pula dipotong kakinya dalam keadaan hidup-hidup.

BACA SELANJUTNYA

N'N:Manusia yang buat kerja ini layak digelar manusia bangang....

BILA GAMBAR MENCERITAKAN SEGALA-GALA, MAKA BENARLAH BAHAWA PEMIMPIN UMNO HAPRAK...

N'N:Korang fikirlah sendiri...Allah S.W.T dah bagi akal untuk berfikirkan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)