Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, October 1, 2011

APABILA NILAI MANUSIA SAMA SEPERTI BINATANG ADA BLOGGER BANGSAT EDIT GAMBAR TGNA SOLAT KEPADA GAMBAR TGNA MENYEMBAH MAKHLUK...

Gambar edit itu tidak akan dipaparkan diblog ini kerana begitu hiba melihatnya....

link....

Kisah Anak Melayu Dan Motor RXZ Yang Menggemparkan!!!

naik rxz sambil superman???=dah biase tengok Anak Melayu buat buat...

naik rxz sambil bwk awek???=dah biase tengok Anak Melayu buat buat...

naik rxz sambil wheelie???=dah biase tengok Anak Melayu buat buat..

naik rxz sambil weekang???=dah biase tengok Anak Melayu buat buat...

naik rxz sambil korek hidung???=dah biase tengok Anak Melayu buat buat...

tapi yang nie....memang aku terkejut rupenyer ada juga Anak Melayu buat ni benda atas RXZ:

Anak siapa ni???

http://www.tkodaily.net/v4/gambar/anak-melayu-boleh.jpg
kesian dekat mak dan bapak mereka.....
“Dan Kami akan menghalau orang-orang yang bersalah ke neraka Jahannam, dalam keadaan dahaga. Mereka tidak berhak mendapat dan memberi syafaat, kecuali orang yang telah mengikat perjanjian (dengan iman dan amal yang soleh) di sisi Allah Yang melimpah-limpah rahmatNya!”

[Maryam : 86-87]

Sumber:Facebook sahabat.

N'N:Anda Melayu saya Melayu tapi banggakah anda dengan Melayu seperti itu.....Tanpa Islam generasi Melayu seperti diataslah yang anda akan dapat. Jadi pilih samada mahu membangun bersama UMNO atau membangun bersama Islam yang telah menjadi dasar PAS.....Buatlah keputusan sebelum terlambat dan sebelum anak perempuan anda kata "Mak dan Abah bakal dapat cucu segera, saya dan pakwe saya proses atas motor rxz..........."

GAMBAR BILA MAK DAN BAPAK BERGADUH DEPAN ANAK KECIL MEREKA.

http://1.bp.blogspot.com/-u58VVjpGN6M/TZhs7Al6hxI/AAAAAAAAQZE/hl0jFt2TI_A/s1600/13017438556285504.jpg
Tak elok beri contoh sebegini didepan anak kecil...
http://4.bp.blogspot.com/-xT5J4SldxTk/TZhs8KuHnuI/AAAAAAAAQZQ/HLUatyXLYCU/s1600/1301743856399805.jpg

Ha kan elok begini....

Sumber:borakkosong.

Najib,Ahmad Maslan,Isa samad & Dzulkifli Sila Jawab Petanyaan Ini, Felda Pinjam RM6b: Siapa Arah, Ke mana Disalur?

Felda pinjam RM6b: Siapa arah, ke mana disalur

http://bm.harakahdaily.net/images/stories/berita/raya2011/sept11/sept30/lan2.jpg

PUTRAJAYA, 30 Sept: Setelah laporan polis terhadap Felda berhubung pinjaman RM6 bilion yang dibuat daripada Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) tidak diendahkan, Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) hari ini memanjangkan laporan tersebut kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pula.

Laporan tersebut menuntut SPRM menyiasat Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak selain tiga lagi "orang kuat" Felda iaitu Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan, Pengerusi Felda, Tan Sri Isa Samad dan Pengarah Besar Felda, Datuk Dzulkifli Abd Wahab.

Menurut Presiden Anak, Mazlan Aliman, keraguan timbul apabila pinjaman dalam jumlah yang besar itu tidak pernah dibentangkan di Parlimen malah tiada sebarang penjelasan dibuat oleh Ahmad Maslan meskipun didesak berkali-kali oleh Anak dan banyak pihak lagi.

Beliau berkata, Anak mahu SPRM menyiasat ke mana wang tersebut disalurkan dan siapakah yang mengarahkan pinjaman itu dibuat.

"Apabila ditanya, Ahmad Maslan tidak pernah memberikan penjelasan yang memuaskan hati mengenai pinjaman itu.

"Sebaliknya Tan Sri Isa Samad memberikan jawapan yang boleh ditertawakan apabila menganggap Felda diiktiraf sehingga ada pihak yang sanggup memberikan pinjaman dalam jumlah yang besar," kata beliau kepada pemberita di hadapan pejabat SPRM, dekat sini, petang tadi.

Mazlan turut mempertikai motif pinjaman itu dibuat dalam pada Ahmad Maslan bermati-matian mempertahankan dakwaan Felda stabil dan mempunyai aset RM19 bilion.

"Kalau dah banyak aset, apa perlunya pinjaman dibuat?

“Dan apa terma yang dikenakan KWSP terhadap Felda setelah memebrikan pinjaman itu?” soalnya yang juga Pengerusi Lajnah Tanah dan Pembangunan Wilayah PAS Pusat.

Tegasnya, perkara itu harus dijelaskan kerana ianya melibatkan kepentingan rakyat khususnya peneroka Felda dan pencarum KWSP.

Jun lalu, Ketua Pembangkang di Parlimen, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam ucapannya di Parlimen mendedahkan sejumlah RM3 bilion daripada pinjaman tersebut dipinjamkan kepada Felda Global Ventures.

Felda Global Ventures mempunyai masalah pelaburan di luar negara menerusi Felda Iffico Sdn Bhd, Twin Rivers Technologies US, TRT Etgo Canada, Felda Global Ventures Middle East dan Felda Global Ventures Arabia.

Kerugian terkumpul daripada pelaburan sekitar RM1.7 bilion daripada 1997 hingga 2010 hampir 500 juta.

Ketua Pegawai Strategi Kumpulan Felda, Suzana Wati Idayu Othman dan Lembaga Pengarah didapati bersalah dalam membuat keputusan yang menyebabkan kerugian dalam semua pelaburan di luar negara.

AKSI BILA TPM SYOK SENDIRI.

Takder maknanyer Rakyat Selangor mahukan Kerajaan yang korup seperti UMNO...

GAMBAR DILEMA SEORANG ANAK.


Mak, boleh tak Mak berdiet...hu3...

N'N:Gurau2 jangan ambil hati yer...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)