Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, September 29, 2011

ANDA DILIWAT? SAYA SEDIA MEMBANTU (IKLAN BERBAYAR)Untuk testimoni sila berhubung dengan En.Saiful Bukhari.

SUMBER

Sanggupkah Anda Menggadai Nyawa Demi Aircond? Manusia Ni Sanggup:

http://2.bp.blogspot.com/_BcRulsBPABs/TKx37J3ReII/AAAAAAAAGxo/qTybOnjJGL8/s1600/kil.jpg

N'N:Mungkin dia ni banyak nyawa kut hu3....

Bekas Pelakon Lucah Mahu Tubuh Parti Politik


CICCIOLINA

ROM - Bekas pelakon filem lucah Itali, Cicciolina merancang untuk menubuhkan sebuah parti politik baharu ekoran masalah politik yang korup di negaranya.

"Kami mahu menubuhkan sebuah parti yang optimis untuk masa depan. Cukuplah dengan parti-parti ini (di Itali) yang menjual undi, rasuah dan tender," katanya kepada majalah Oggi.

Dia kini berusia 59 tahun dan nama asalnya ialah Ilona Staller.

Wanita itu menyertai politik pada 1979 sebagai sebahagian daripada anggota parti alam sekitar yang pertama di Itali sebelum dia menyertai parti Radical pada 1985 dan berkempen menentang tenaga nuklear, kebuluran di dunia dan hak asasi manusia.

Dia merupakan ahli parlimen di antara 1987 dan 1991.

Pada September 1990, Cicciolina menyatakan dia bersedia untuk melakukan hubungan seks dengan Saddam Hussein bagi memulihkan keamanan di Asia Barat. - AFP

Sumber:kosmo!Online

N'N:Apa nak hairan dekat Malaysia dah ada bekas pelakon lucah menerajui parti dalam BN.

HUDUD SUDAH LAMA BERTAPAK DI TANAH MELAYU, TERIMA KASIH BRITISH KERANA MENGHAPUSKANNYA DAN UMNO KERANA TIDAK PERNAH TERFIKIR UNTUK MELAKSANAKANNYA.

Hidupkan Kembali Perlaksanaan Hudud (Undang Jenayah Syariah) di Malaysia


"Ramai rakyat Malaysia terutama di kalangan orang Islam bercakap mengenai hudud tetapi mungkin ramai yang tidak tahu hudud atau undang-undang jenayah Syariah ini telah pun dilaksanakan di banyak negeri-negeri di Malaysia sebelum penjajahan British.

Elemen-elemen di dalam kanun jenayah syariah ini sudah termaktub di dalam undang-undang negeri seperti

Undang-Undang 99 Perak
Undang-Undang Terengganu
Undang-Undang Kelantan
Hukum kanun Melaka
Hukum Kanun Pahang
Undang-Undang Johor
Undang-Undang KedahUndang-undang jenayah syariah ini dilaksanakan oleh sultan-sultan ketika itu dan negeri-negeri mereka menjadi aman damai. Contohnya ialah ketika undang-undang jenayah syariah ini dilaksanakan selama 27 tahun di bawah Sultan Zainal Abidin III di Terengganu, jumlah yang mati akibat hukuman hudud ini ialah 5 orang sahaja.

Penjajah British telah berjaya menghapuskan undang-undang jenayah syariah (hudud) ini secara perlahan-lahan dan digantikan dengan undang-undang yang dicipta oleh mereka. Hugh Clifford adalah antara orang yang ditugaskan untuk menghapuskan hukum hudud ini.

Walaupun Malaysia diberi kemerdekaan, hasrat British untuk melihat Malaysia tidak lagi mengamalkan kembali undang-undang jenayah Syariah (hudud) ini tercapai apabila parti peliharaan mereka UMNO telah meluluskan Akta Mahkamah Syariah pada tahun 1965 di mana ketika itu UMNO dan rakan-rakanya di dalam Parti Perikatan menguasai dua pertiga bilangan kerusi Parlimen.

Akta Mahkamah Syariah 1965 telah menghadkan kuasa Mahkamah Syariah seperti berikut:

Boleh membicara dan menghukum dengan hukuman penjara atau denda ke atas orang Islam sahaja
Denda tidak melebihi RM1000.00 sahaja atau
6 bulan penjara atau
Gabungan kedua-duanya (denda dan penjara)

Ramai orang-orang Islam merindui hukum hudud ini dan berharap suatu hari nanti hudud ini dapat dilaksanakan kembali di Malaysia seperti nenek moyang mereka mengamalkannya. Selain itu undang-undang jenayah syariah ini merupakan tuntutan kifayah bagi umat Islam di Malaysia. Sekiranya hukum hudud berjaya dilaksanakan kembalikan, ini adalah satu kemenangan bagi orang Islam dan satu kekalahan bagi orang fasik dan munafiq. SUMBER

INILAH YANG AKAN TERJADI KEPADA MELAYU JIKA PAS TIDAK PERNAH WUJUD DI MALAYSIA.

http://2.bp.blogspot.com/-4Sip2_6RMPg/ToJqQN5Xg7I/AAAAAAAAAVA/c4Ud2VGsikE/s1600/melayu+arak.jpg

ARAK BAIK UNTUK MELAYU???
HUDUD TIDAK BAIK UNTUK MELAYU???
UMNO TERBAIK UNTUK MELAYU???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)