Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, September 23, 2011

LANTAKLAH RAKYAT MALAYSIA DIROGOL,DIROMPAK DAN DIKERAT 15 OLEH WARGA ASING, JANJI BN BOLEH MENANG!!!

Warga negara segera ancam keselamatan negara


KUALA LUMPUR, 23 Sept: Kewarganegaraan segera yang diberi pentadbiran Datuk Seri Najib Razak kepada warga asing mengancam keselamatan rakyat, kata Ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP), Mustaffa Kamil Ayub, lapor KeadilanDaily.

Menurut Mustaffa, ia memberi kesan langsung kepada kestabilan ekonomi, politik dan sosial masyarakat semata-mata bagi memenuhi kelangsungan politik Umno-BN.

“Isu penting yang tidak boleh ditolak dalam isu ini ialah ia bakal mengundang peningkatan jenayah dalam masyarakat.

“Sebab, setiap warga asing memiliki latar belakang budaya berbeza dengan rakyat kita,” katanya kepada Keadilandaily.com.

Beliau mengulas kenyataan Perdana Menteri Bangladesh, Sheikh Hasina Wajeed baru-baru ini yang mengakui rakyatnya mendapat kerakyatan mudah di Malaysia sejak setahun lalu dengan syarat mengundi Umno BN.

Pendedahan Hasina pada 16 September lalu melalui laman rasmi negara itu bagaimanapun dipadamkan keesokan harinya selepas isu itu didedahkan di Malaysia.

“Taktik ini juga bukti jelas betapa zalimnya pentadbiran Najib yang sanggup menjadikan nyawa rakyat demi survival politiknya,” kata Mustaffa.

Pada masa ini masa ini, setengah juta warga Bangladesh berada di Malaysia termasuk yang sudah tamat tempoh permit mereka.

Angka itu diperoleh setakat 29 Jun lalu seperti diakui sendiri Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Pertambahan jumlah itu melonjak lebih sekali ganda berbanding pada 2007 sekadar 200,000 orang sahaja.

Selain warga Bangladesh, laman antarabangsa Wikileaks baru-baru ini mendedahkan sebanyak 60,000 warga asing didaftarkan sebagai pengundi di negara ini.

Sebelum ini, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyatakan kebimbangannya kira-kira 200,000 warga Indonesia turut didaftarkan sebagai pengundi.

Antara jenayah yang kerap dilakukan warga asing di negara ini ialah membunuh, merompak dan merogol gadis bawah umur.

Terbaru kes pembunuhan kejam seorang wanita yang dikerat badannya kepada 15 bahagian yang dilakukan warga Bangla.-Harakahdaily

N'N:Rakyat Malaysia tiada nilai bagi UMNO/BN janji boleh terus berkuasa dan masyuk.....

GILA!! Gambar Ayah Pemabuk Campak Bayi Perempuannya di Kuali Mendidih Sampai Mati.

Mr. Huang seorang alcoholic berusia 47 tahun, yang sekaligus pemilik perusahaan membuat mee, pulang dalam keadaan mabuk ke tempat membuat mee yang berada di dekat rumahnya. Kemudian seperti biasa dia bertengkar dengan isterinya,ketika kejadian ini terjadi isterinya sedang menggendong bayi mereka yang berusia baru 10 bulan.


Kerana sangat marah dan tidak dapat mengawal perasaannya, lelaki tersebut merebut bayi perempuannya dari tangan isterinya dan melemparkannya ke dalam kuali berisi air mendidih untuk merebus mee. Isteri sangat terkejut dan cuba menyelamatkan bayi, tetapi terlambat, kerana 90% tubuh bayi sudah melepuh kerana air yang sangat panas.

Ibu bayi itu cuba menyiram bayi dengan air dan melepas baju bayi tetapi hal itu menambah kesakitan yang diderita bayinya, kerana sebahgian besar kulitnya jadi terkelupas. Kemudian ibu bayi berlari ke rumahnya membawa bayi itu untuk minta pertolongan saudaranya yang kemudian membantunya membawa bayi ke hospital.

GILA!! Ayah Pemabuk Campak Bayi Perempuannya di Kuali Mendidih Sampai Mati [FOTO]

Para doktor di hospital menggambarkan bagaimana kesakitan yang dirasai oleh sang bayi bagaikan dihiris-hiris oleh ribuan pisau tajam. Polis yang datang ketempat kejadian untuk menangkap ayah bayi itu, mendapati Mr. Huang sedang memasak mee, seolah-olah tidak pernah terjadi sesuatu apapun.

Di balai polis, setelah sedar, beberapa waktu kemudian Huang menyesali perbuatannya, dan mengatakan bahawa dia tidak pernah berniat melemparkan bayinya ke air panas. Setelah dilakukan rawatan keadaan bayi mula pulih tetapi pada waktu malam keadaan bertambah buruk, tiga hari kemudian pada pukul 10:05 pagi bayi berusia 10 bulan itu meninggal dunia di ruang ICU di Changhua Christian Hospital.

Pautan
Dakapan terakhir seorang ibu...

kredit:borakkosong

N'N:Pernahkah ARAK membawa kebaikan?????????? Tahniah UMNO/BN Malaysia tangga ke-10 pengguna arak terbesar klik sini

Jawapannya HUDUD....N'N:Jawapan Hudud tidak sesuai ialah jawapan yang kufur. Pengertian Hudud telah dipesongkan sesetengah golongan yang takut dengan Hukum yang sangat sempurna kerana takut mereka tidak boleh memfitnah lagi. Siapa golongan yang takut kepada Hudud?

1. Golongan yang menuduh orang berzina tanpa mengemukakan 4 orang saksi.
2. Mereka yang menganggap sumpah laknat sebagai perkara mainan dan menafikan Qazaf.
3. Mereka yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam aktiviti maksiat,zina & rogol.
4. Penjenayah.
5. UMNO.

Jika ini pendirian Tun M:

Tun Mahathir semasa menjadi Perdana Menteri telah datang ke Negeri Kelantan dan memberi amaran kepada kerajaan Negeri Kelantan memberi ugutan, sekiranya PAS menjalankan Hukum Hudud di Kelantan, Kerajaan Pusat akan mengambil tindakan dan boleh mengistiharkan darurat serta menggantung perlembagaan Kelantan seperti yang pernah berlaku pada tahun 1977.

Apa pula pendirian Najib? Adakah masih sama seperti pendiriannya sebelum ini:

‎"Negara akan huru-hara sekiranya undang-undang islam dilaksanakan." (kenyataan Dato' Sri Najib Tun Razak kepada wartawan ,20 April 1983)

Persoalannya sekarang ialah samada mahu atau tidak mahu. Jika mahu dan merasakan draf Hudud yang dikemukakan PAS tidak sesuai mari kita berbincang untuk memperhalusi drafnya dan bukan membuat kenyataan bahawa Hudud tidak sesuai.....

KERJA PALING BEST DIDUNIA:

http://www.topnews.in/files/Best-Job-34816.jpgKerja paling best didunia ialah menjual Pulau. Berita penuh disini


Gila Mereka Datang ke Mekah Bukan Mahu Menjalankan Ibadah, Namun Mahu Menjadi Pelacur!!!

Kegiatan pelacuran untuk jemaah haji di Mekah!!!

http://1.bp.blogspot.com/_nJYCBTLV52A/SNHRI__W8NI/AAAAAAAAAGI/bn8zddrFIe4/s320/250px-Makkah0017.jpg

Apa sudah jadi, memang dunia sudah ‘tua’. Kota Mekah antara tanah haram yang menjadi tempat tumpuan umat Islam seluruh dunia untuk menunaikan umrah dan haji saban tahun. Kota suci umat Islam itu sentiasa dipenuhi oleh manusia yang menyahut seruan Maha Penciptanya, Allah Rabbu Al-Jalil.

Namun, ada manusia kotor yang sanggup mengotori kota suci umat Islam itu dengan kegiatan tidak bermoral demi sedikit keuntungan dunia yang sementara.

Kelmarin, dilaporkan sebuah media Arab, satu kegiatan pelacuran yang cuba ditawarkan 11 warga asing di Distrik, Al-Khansa, Mekah ketika tiba musim haji dan umrah.

Suruhanjaya Siasatan dan Pendakwaan (PIC) Arab Saudi menyoal siasat 11 warga asing berkenaan kerana disyaki menjalani perniagaan pelacuran di sebuah rumah untuk jemaah haji dan umrah di daerah Al-Khansa.

“Mereka diserbu pihak berkuasa selepas diintip polis selama beberapa kali,” kata seorang jurucakap polis.

Mereka yang ditahan terdiri 6 lelaki warga Bangladesh dan lima wanita warga Indonesia.

Menurut polis, pengawal keselamatan bangunan itu turut menjadi kaki geng itu dengan mengenakan bayaran sebanyak SR200 (RM166.70) kepada pelanggan.

Menurut Jurucakap polis, Letnan Kolonel Zaki Al-Rihaili berkata, mereka yang ditahan itu akan dihantar ke Balai Polis Al-Maabdah sebelum mereka diserahkan ke PIC untuk disoal siasat dengan lebih lanjut dan didakwa di muka pengadilan.

Dipetik dari Arab News, satu laporan pada 15 Januari 2008 menyebut, ramai wanita Ghana terlibat dengan kegiatan pelacuran di Arab Saudi tanpa mempeduli hukuman berat yang dilaksanakan di negara berkenaan.

Mereka datang ke Mekah bukan mahu menjalankan ibadah, namun mahu menjadi pelacur.

Kredit:Warkahdaily

Bukti PR Mampu Mentadbir Lebih Baik Drpd UMNO/BN Selangor Pecah Rekod 28 Tahun Simpanan Tunai RM 1.1Billion. Najib Kempunan.....

Simpanan tunai Selangor RM1.1b, rekod 28 tahun

SHAH ALAM, 23 Sept: Dalam tempoh enam bulan tahun ini, Kerajaan Negeri Selangor berupaya menambah simpanan tunai sebanyak RM200 juta, menjadikannya RM1,100 juta.
“Jumlah ini merupakan rekod kewangan paling baik negeri bertuah ini dalam tempoh 28 tahun,” kata Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Beliau menyatakan demikian pada Majlis Santapan Malam anjuran Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan di Pusat Konvensyen Shah Alam, malam tadi.
Selain Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin, turut berangkat ialah Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah dan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.

Menurutnya, pada akhir tahun lepas, simpanan tunai Kerajaan Negeri Selangor berjumlah sebanyak RM918 juta.

Secara keseluruhan, katanya, kejayaan Selangor memperkasa pembangunan dan melestarikan kemajuannya adalah dengan restu, nasihat dan sokongan penuh Tuanku Sultan terhadap kerajaan negeri sekarang yang mengamalkan tadbir urus yang telus, bertanggungjawab, berhemah dan berhemat.

Katanya, Negeri Selangor juga telah menunjukkan peningkatan yang begitu ketara di dalam jumlah pelaburan dalam negeri.

Jelasnya, semenjak 2008 hingga Jun 2011, Selangor telah berjaya menarik pelaburan berjumlah lebih RM35,000 juta.

Ini bermakna, ujarnya Kerajaan Negeri Selangor sekarang bukan sahaja berjaya meningkatkan hasil negeri tetapi juga berjaya melaksanakan pengurusan kewangan dengan cekap dan berkesan.

“Walhal pada awalnya adalah menjadi kekhuatiran yang teramat sangat dalam diri patik selaku peneraju Kerajaan Negeri yang baharu untuk memikul amanah majoriti rakyat majmuk di negeri Selangor yang inginkan pembaharuan dalam erti kata hasil mahsul negeri dinikmati secara adil dan saksama dalam kalangan rakyat majmuk di negeri ini,” ujarnya.

Beliau menambah, demi kemaslahatan negeri dan rakyat negeri ini seluruhnya pula, Kerajaan Selangor sekarang melaksanakan dasar “Merakyatkan Ekonomi Selangor” yang mengandungi pelbagai program kebajikan bagi membantu rakyat majmuk pelbagai peringkat agar dapat sama-sama menikmati hasil pembangunan dan kemajuan negeri ini.

Menurutnya, melalui dasar itu, beliauk dan barisan kepemimpinan di peringkat negeri, daerah, mukim dan kampung bersependapat bahawa hasil bumi negeri Selangor ini adalah milik rakyat Sultan Selangor.

Oleh itu, katanya limpahan daripada hasil pembangunan dan kemajuan negeri ini sewajarnya dikembalikan kepada seluruh rakyat negeri Selangor supaya sama-sama menikmatinya.

Katanya, dengan penduduk negeri berjumlah 5.3 juta orang yang terdiri daripada Melayu sekitar 49 peratus; Cina sekitar 29 peratus, India sekitar 16 peratus, dan keturunan lain sekitar 6 peratus, mereka tanpa mengira kelainan bahasa, agama, latar belakang pendidikan dan kecondongan politik, adalah layak menerima bantuan menurut program dan skim yang ditawarkan oleh kerajaan negeri sejak Jun 2008, sejajar dengan misi menjadikan Selangor sebuah negeri idaman, maju dan berkebajikan.

Beliau berkata, sejak dasar itu diperkenalkan 100 hari selepas menerajui pentadbiran Negeri Selangor hinggalah Jun 2011; sejumlah RM500 juta telah disalurkan terus kepada rakyat Selangor.

Selain itu, katanya Skim Air Percuma 20 meter padu berjumlah melebihi RM387 juta, Skim Tabung Warisan (RM1.8 juta), Hadiah Anak Masuk Universiti (RM19 juta), Skim Usia Emas dan OKU (RM49 juta) dan Skim Mikro Kredit Luar Bandar dan Kemiskinan Bandar yang kini melebihi RM2 juta dan berbagai-bagai bantuan kemasyarakatan yang akan diberikan secara berterusan.

Dalam bidang pelaburan pula, beliau bersyukur kerana negeri Selangor terus didatangi oleh para pelabur dari dalam dan dari luar negara.
Katanya, sejak Januari hingga 30 Jun tahun 2011 ini sahaja jumlah pelaburan negeri Selangor bernilai sebanyak RM5,200 juta iaitu 18 peratus dari keseluruhan pelaburan di dalam negara.

Beliau menambah, pelaburan tersebut terdiri dari pelaburan domestik sejumlah RM2,100 juta dan pelaburan asing berjumlah RM3,100 juta.

“Ini bermakna Selangor berada di tempat teratas dalam keseluruhan pelaburan di dalam negara,” katanya.

Menurutnya, dari jumlah RM5,200 juta pelaburan tersebut terdapat sebanyak 135 projek yang terdiri dari 89 projek baharu dan selebihnya 46 projek sedia ada.

“Hal ini menjadikan Selangor jauh meninggalkan negeri-negeri lain yang kebanyakannya mempunyai tidak lebih dari 50 projek,” katanya lagi.

Jelasnya, melalui pelaburan RM5,200 juta di atas Selangor telah berjaya membuka ruang pekerjaan sebanyak 10,000 pekerjaan yang kebanyakannya di dalam bidang elektronik dan elektrikal produk.

“Selangor berbangga menjadi penyumbang terbesar cukai dalam negara iaitu sebanyak 21 peratus pada 2010 dan kita menjangkakan jumlah yang sama dapat kita unjurkan pada tahun ini jika tidak jumlah yang lebih besar,” katanya.

Rakyat Selangor juga, kata beliau menikmati hasil dari pengurusan hasil pasir yang kini dijalankan secara tersusun kerajaan negeri melalui anak syarikat kerajaan negeri; Kumpulan Semesta Sdn Bhd di mana peningkatan hasil pasir amat ketara sekali.

Katanya, pada tahun 2007, kutipan royalti hasil pasir hanya RM4 juta, 2009 sejumlah RM 5 juta dan pada 2010 melonjak kepada RM11 juta.

Menurutnya lagi, manakala pada tahun ini setakat bulan Jun telah mencapai kepada RM12 juta.

“Sejak ditubuhkan hingga setakat Jun 2011, Kumpulan Semesta telah berjaya mengumpul keuntungan berjumlah hampir RM50 juta,” katanya

N'N:Patutlah UMNO nak sangat rampas Selangor dan patutlah MB Selangor teruk diserang.

GAMBAR PELAKON FILEM 'Aku Masih Dara' DIANA AMIR BERTUDUNG SELEPAS BEBERAPA KALI BERMIMPI KIAMAT.

http://4.bp.blogspot.com/-aU0atI0Eo9U/TntWb-3bOTI/AAAAAAAAAqM/XMMf3I1tWqA/s1600/d.jpg

Pelakon filem Aku Masih Dara, Diana Amir melakukan tindakan mengejut dengan memakai tudung dan menutup aurat selepas beberapa kali mengalami mimpi hari kiamat.

Kata Diana, dia bertekad dengan keputusan tersebut biarpun mengakui dirinya masih terlalu cetek dengan ilmu agama.

"Saya ambil keputusan ini kerana saya sudah beberapa kali sejak tiga bulan yang lalu diberi petanda dan mimpi buruk tentang hari kiamat.

"Dan mimpi-mimpi tersebut juga mengingatkan saya tentang kematian yang semakin hampir dan perkara itu sering membelenggu hidup saya beberapa bulan kebelakangan ini," katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Khamis.

Tambahnya, dia menceritakan perkara tersebut kepada seorang rakan baik sehingga menyebabkan temannya itu turut mengambil keputusan yang sama untuk berhijrah dan mendalami ilmu agama.


"Saya tak tahu kenapa perkara itu berlaku kepada saya, mungkin Allah ingin memberi petunjuk dan saya menceritakan semuanya kepada seorang rakan.


"Namun selepas itu rakan saya yang berhijrah lebih awal daripada saya," katanya yang mula mengenakan tudung pada Isnin lalu.

Jelas Diana lagi, selepas berniat untuk berhijrah, dia beberapa kali bertemu dengan pelakon Irma Hasmie untuk mendapatkan pandangan dan sokongan.

"Saya tahu saya masih lemah terutamanya mengenai hal-hal agama, disebabkan itu saya ambil peluang untuk bertemu dengan Irma Hasmie untuk mendapatkan nasihat dia.


"Irma juga membawa saya berjumpa dengan Wardina Saffiyah untuk mendapatkan tunjuk ajar dan sokongan mereka," tuturnya.

Katanya, biarpun masih terlalu cetek mengenai pegangan agama, dia berharap selepas menutup aurat dia dapat belajar lebih mendalam tentang agama Islam.

Ditanya tentang lakonan, Diana berkata dia masih akan terus berlakon jika mendapat watak yang sesuai dengan imejnya sekarang.

"Ketika buat keputusan tersebut saya terus berjumpa David Teo untuk meminta pendapat dia tentang lakonan dan kerjaya saya selepas ini,

"Biarpun dia tidak menjanjikan apa-apa, namun saya yakin rezeki adalah ketentuan Allah," katanya lagi.

kredit:bulanpurnama

N'N:Bila Najib n Rosmah pulak nak mimpi kiamat ni.....Sesungguhnya hidayah itu datang kepada manusia yang terpilih.

Aksi Dajal Menteri Israel L.A Diwawancara Radio Mengenai Petempuran tentera Israel L.A Dan Hamas Sambil Buang Hajat Di Tandas...

TEMPO Interaktif, Yerusalem – Menteri Luar Negeri Israel Avigdor Lieberman yang terkenal kontrovers kembali membuat onar. Ia melayani wawancara Isnin pagi lalu dengan Radio Reshet Bet ketika sedang buang hajat di rumahnya. Namun tidak disebutkan apakah buang hajat besar atau kecil.

Wawancara itu mengenai pertempuran antara militer Israel dan pejuang Hamas yang kembali meletup. Konflik kembali memanas lantaran jet-jet tempur negara Zionis itu mengebom Hamas di Jalur Gaza. Ini sebagai balasan atas serangan roket ke wilayah selatan Israel.

Di tengah perbincangan, tiba-tiba terdengar jelas bunyi air membasuh toilet. Suara latar itu muncul setelah Lieberman mengucapkan,” Kita tahu siapa yang sedang kita hadapi.”. Insiden bilik mandi itu langsung menjadi perbincangan hangat. Ada yang mengecam, tak sedikit pula yang setia mendukung Lieberman.

Lieberman dikenal anti-Arab dan menentang berdirinya negara Palestina. Dia bahkan pernah mengusulkan rancangan beleid yang meminta warga Israel keturunan Arab bersumpah setia terhadap Israel. Namun Knesset (parlimen Israel) menolak gagasan itu.

Partai Yisrael Beitenu yang dipimpin Lieberman merupakan ketiga terbesar di Knesset, dengan 15 dari 120 kerusi di parlimen. Sebuah jajak pendapat terakhir menyebutkan jika pemilihan umum digelar sekarang partai itu boleh menambah dua kerusi lagi.

kredit:bk


N'N:Perangai macam.....Pautan

Gila!!! UMNO Tukar Nama Untuk Tarik Pengundi?

Umno sebagai "United Myanmar & Nepal Organization"N'N:memang meletop nama baru ni nanti!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)