Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, September 12, 2011

Kanak-kanak Ini Paling Banyak Mendapat Manfaat Kesan UMNO/BN Memerintah:

http://2.bp.blogspot.com/-DVeRjmzBeg8/Tg1fsYQxW0I/AAAAAAAAAs4/RIvq0lnToow/s1600/image001.jpg

N'N:Korang fikirlah sendiri.....

Nak Buang Air Besar Atau Meluncur Salji?

Senarai Nama Hacker Malaysia

Kali ni aku nak shared dengan korang semua tentang senarai nama Hacker yang telah di list kan oleh Bro John.Aku tak kenal sape dia sebenarnya tapi aku tertarik dengan list yang dia baut..So,aku nak share dengan korang.Slebihnya ,korang fikirlah sendiri ye..Hehe..SumberN'N:Boleh tahan ramainyer.....

Najib Beri Amaran Jangan Cuba Nak Ubah Sejarah, Kenapa Jins Shamsuddin Yang Dah Ubah Sejarah Bukit Kepong Najib Diamkan Diri???

KUALA LUMPUR, 11 Sept ─ Datuk Seri Najib Razak memberi amaran supaya jangan ada mana-mana pihak cuba mengubah sejarah dengan mengagung-agungkan mereka yang mengkhianati tanah air seperti komunis. TMI

http://wayangmalaysia.files.wordpress.com/2007/07/bukit-kepong.jpg

Abdullah CD pernah bertemu Jins Samsudin mengenai fakta filem Bukit Kepong yang jauh terpesong namun beliau telah mengelak diri untuk janji temu kedua yang telah dipersetujui untuk membetulkan fakta ini. Kenapa Jins mengelak kalau bukan kerana Jins sebenarnya berniat memesongkan sejarah kerana ini adalah projek untuk menipu rakyat oleh Umno?

Kalau nak dikirakan filem Bukit Kepong arahan Dato' Jins Shamsudin telah banyak tidak ditunjukkan kesilapan Polis British pada waktu ini, oleh sebab watak Sarjan Jamal yang sebenarnya beliau adalah anggota terawal kematiannya.

Tetapi dalam filem itu, watak sarjan ini ditamatkan jadi HERO dalam filem tersebut sudah lari dari fakta. Kedua, kenapa ramai polis tidak bersedia pada waktu itu?

Sebilangan besar anggota polis telah dijamu dengan arak oleh masyarakat cina. Orang kampung tidak berani untuk menegur perbuatan ahli yang teribat.

Maklumlah, orang kampung dan polis amat berkuasa, jadi pada masa tu pegangan akidah anggota polis tidak berapa kuat. Jadi polis-polis tersebut telah minum arak sehingga mabuk. Ini tidak pula diterangkan dalam filem tersebut. KENAPA?? kalau tidak percaya, orang-orang UMNO Lenga boleh tanya di kedai-kedai kampung lama di Bukit Kepong. selanjutnya


N'N:Najib bagi amaran kepada siapa sebenarnya ni???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)