Friday, September 30, 2011

SOALAN YANG TAK MAMPU DIJAWAB NAJIB SEHINGGA KINI.

Najib belum jawab kos selenggara rumah RM49 juta

http://delcapo.files.wordpress.com/2009/03/jibby-funny-face.jpg

KUALA LUMPUR, 30 Sept: Ketika Datuk Seri Najib Razak cuba menonjolkan imejnya berjiwa rakyat termasuk ‘menaiki bas’ dan berbasikal, Perdana Menteri itu masih gagal menjawab kos selenggara kediaman beliau dan timbalannya yang menelan belanja RM50 juta setahun.

Kediaman rasmi Najib dan Tan Sri Muhyiddin Yassin, masing-masing di Sri Perdana dan Seri Satria, dimiliki Putrajaya Holdings Sdn Bhd dan disewa kerajaan Malaysia.

Keadilan Daily melaporkan, menurut Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan Ismail, beliau mempersoalkan mengapa kos selenggara kediaman PM dan TPM menelan belanja jutaan ringgit.

“RM200 juta diguna untuk membina kediaman PM dan kenapa akhirnya terpaksa menyewa daripada Putrajaya Holdings. Maintainence (elektrik dan air) sebenarnya tak boleh dari 10 peratus dari kos pembinaan. (Tetapi) Ini RM10 juta setahun, satu angka yang tidak masuk akal,” katanya.

Katanya, ia menyerlahkan sikap boros pentadbiran Najib yang gemar berbelanja mewah, tetapi pada masa yang sama cuba menonjolkan imejnya yang berjiwa rakyat.

“Najib dilahirkan dari keluarga yang mewah dan sesungguhnya tidak tahu menahu kesusahan rakyat. Oleh sebab itu pembaziran menjadi sebahagian hidup beliau,” katanya yang turut mengaitkan isu pembelian cincin bernilai RM24 juta oleh oleh isteri perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Justeru itu katanya, Ketua Audit Negara perlu memberikan penjelasan.

Menurut Ahli Parlimen Kota Raja, Dr Mariah Mahmud yang membangkitkan soalan itu di parlimen sebelum ini, Najib sehingga kini masih belum menjawab isu berkenaan.

“Selepas kita membuat sidang media, tidak ada pihak bagi jawapan balas menjelaskan kepada kita kenapa kos begitu tinggi, macam isu tu disenyapkan begitu sajaha. Itu lah realiti pengurusan di peringkat tertinggi sedangkan Najib mengarahkan rakyat supaya berjimat cermat,” ujarnya.

Beliau juga mempersoalkan mengapa kerajaan menyewa dari Putrajaya Holding yang memerlukan kerajaan membayar secara komited kepada pemaju itu setiap bulan.

“Yang kita tahu, keseluruhan Putrajaya Holding ini disewa bermakna kerajaan mempunyai komitmen bulanan kerana ia bukan aset kerajaan. Jika dibuat kos analiss jangka panjang, saya rasa kerajaan rugi,” katanya.

Dalam jawapan bertulis menteri di Jabatan perdana Menteri pada Jun lalu, sejumlah RM48.8 juta dibelanjakan termasuk kos sewa, kos baik pulih, bil elektrik dan bil air.

Kos sewa untuk dua kediaman rasmi itu didedahkan berjumlah RM33 juta sementara kos baik pulih pula RM3.6 juta setahun.

Lebih memeranjatkan, bil elektrik bagi kediaman perdana menteri dan timbalannya sahaja berjumlah RM10 juta dan bil air pula mencecah RM1.9 juta untuk tempoh yang sama.

Pada Disember 2008, iaitu pada masa pentadbiran perdana menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi, kerajaan menjelaskan sewa bagi kediaman PM di Seri perdana hanya pada sekitar RM4.15 juta. Manakala RM2.74 juta lagi dibayar bagi sewa kediaman TPM di Seri Satria.Harakahdaily

AKSI AHLI POLITIK UMNO/BN JILAT BUNTUT NAJIB.


SUMBER:FACEBOOKER PR

GAMBAR KARYA SENI YANG DIINSPIRASI DARIPADA KOH TSU KOON.

Koh Tsu Koon kantoi menggunakan photoshop bagi menunjukkan dia bersama Najib dalam satu upacara naik basikal secara gerombolan. Alang-alang nak guna photoshop kita gunakan sebaik mungkin, lihatlah betapa kreatifnya warga Lowyat Kopitiam menghasilkan karya yang diinspirasikan Koh Tsu Koon:

https://lh3.googleusercontent.com/-vOf_b9LJlPA/ToQrHrzUs7I/AAAAAAAAN8Y/YITpYEsVq-c/s0/LOLED_01.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-f0AE2nkDypY/ToQrMcwKr4I/AAAAAAAAN8c/i2F8--Jajew/s0/LOLED_02.jpg

Sumber:blogserius

GAMBAR FENOMENA BARU UTUSAN MALAYSIA.


SELAYAKNYA....
SUMBER:FB

UMNO Lu Orang Sudah Kantoi!!! Sah Umno Dalang Disebalik Serangan Gangster Ke atas Program Libat Hj Md Sabu .

Thursday, September 29, 2011

ANDA DILIWAT? SAYA SEDIA MEMBANTU (IKLAN BERBAYAR)Untuk testimoni sila berhubung dengan En.Saiful Bukhari.

SUMBER

Sanggupkah Anda Menggadai Nyawa Demi Aircond? Manusia Ni Sanggup:

http://2.bp.blogspot.com/_BcRulsBPABs/TKx37J3ReII/AAAAAAAAGxo/qTybOnjJGL8/s1600/kil.jpg

N'N:Mungkin dia ni banyak nyawa kut hu3....

Bekas Pelakon Lucah Mahu Tubuh Parti Politik


CICCIOLINA

ROM - Bekas pelakon filem lucah Itali, Cicciolina merancang untuk menubuhkan sebuah parti politik baharu ekoran masalah politik yang korup di negaranya.

"Kami mahu menubuhkan sebuah parti yang optimis untuk masa depan. Cukuplah dengan parti-parti ini (di Itali) yang menjual undi, rasuah dan tender," katanya kepada majalah Oggi.

Dia kini berusia 59 tahun dan nama asalnya ialah Ilona Staller.

Wanita itu menyertai politik pada 1979 sebagai sebahagian daripada anggota parti alam sekitar yang pertama di Itali sebelum dia menyertai parti Radical pada 1985 dan berkempen menentang tenaga nuklear, kebuluran di dunia dan hak asasi manusia.

Dia merupakan ahli parlimen di antara 1987 dan 1991.

Pada September 1990, Cicciolina menyatakan dia bersedia untuk melakukan hubungan seks dengan Saddam Hussein bagi memulihkan keamanan di Asia Barat. - AFP

Sumber:kosmo!Online

N'N:Apa nak hairan dekat Malaysia dah ada bekas pelakon lucah menerajui parti dalam BN.

HUDUD SUDAH LAMA BERTAPAK DI TANAH MELAYU, TERIMA KASIH BRITISH KERANA MENGHAPUSKANNYA DAN UMNO KERANA TIDAK PERNAH TERFIKIR UNTUK MELAKSANAKANNYA.

Hidupkan Kembali Perlaksanaan Hudud (Undang Jenayah Syariah) di Malaysia


"Ramai rakyat Malaysia terutama di kalangan orang Islam bercakap mengenai hudud tetapi mungkin ramai yang tidak tahu hudud atau undang-undang jenayah Syariah ini telah pun dilaksanakan di banyak negeri-negeri di Malaysia sebelum penjajahan British.

Elemen-elemen di dalam kanun jenayah syariah ini sudah termaktub di dalam undang-undang negeri seperti

Undang-Undang 99 Perak
Undang-Undang Terengganu
Undang-Undang Kelantan
Hukum kanun Melaka
Hukum Kanun Pahang
Undang-Undang Johor
Undang-Undang KedahUndang-undang jenayah syariah ini dilaksanakan oleh sultan-sultan ketika itu dan negeri-negeri mereka menjadi aman damai. Contohnya ialah ketika undang-undang jenayah syariah ini dilaksanakan selama 27 tahun di bawah Sultan Zainal Abidin III di Terengganu, jumlah yang mati akibat hukuman hudud ini ialah 5 orang sahaja.

Penjajah British telah berjaya menghapuskan undang-undang jenayah syariah (hudud) ini secara perlahan-lahan dan digantikan dengan undang-undang yang dicipta oleh mereka. Hugh Clifford adalah antara orang yang ditugaskan untuk menghapuskan hukum hudud ini.

Walaupun Malaysia diberi kemerdekaan, hasrat British untuk melihat Malaysia tidak lagi mengamalkan kembali undang-undang jenayah Syariah (hudud) ini tercapai apabila parti peliharaan mereka UMNO telah meluluskan Akta Mahkamah Syariah pada tahun 1965 di mana ketika itu UMNO dan rakan-rakanya di dalam Parti Perikatan menguasai dua pertiga bilangan kerusi Parlimen.

Akta Mahkamah Syariah 1965 telah menghadkan kuasa Mahkamah Syariah seperti berikut:

Boleh membicara dan menghukum dengan hukuman penjara atau denda ke atas orang Islam sahaja
Denda tidak melebihi RM1000.00 sahaja atau
6 bulan penjara atau
Gabungan kedua-duanya (denda dan penjara)

Ramai orang-orang Islam merindui hukum hudud ini dan berharap suatu hari nanti hudud ini dapat dilaksanakan kembali di Malaysia seperti nenek moyang mereka mengamalkannya. Selain itu undang-undang jenayah syariah ini merupakan tuntutan kifayah bagi umat Islam di Malaysia. Sekiranya hukum hudud berjaya dilaksanakan kembalikan, ini adalah satu kemenangan bagi orang Islam dan satu kekalahan bagi orang fasik dan munafiq. SUMBER

INILAH YANG AKAN TERJADI KEPADA MELAYU JIKA PAS TIDAK PERNAH WUJUD DI MALAYSIA.

http://2.bp.blogspot.com/-4Sip2_6RMPg/ToJqQN5Xg7I/AAAAAAAAAVA/c4Ud2VGsikE/s1600/melayu+arak.jpg

ARAK BAIK UNTUK MELAYU???
HUDUD TIDAK BAIK UNTUK MELAYU???
UMNO TERBAIK UNTUK MELAYU???

Wednesday, September 28, 2011

Semua Mata Akan Tertumpu ke Pejabat Agung PAS Malam Ini. Kenapa? Baca....

http://bm.harakahdaily.net/images/stories/harakahdaily/person/PAS/pejabat_agung.jpg

Semua mata tertumpu kepada Pejabat Agung PAS malam ini iaitu tempat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat mengadakan mesyuaratnya.

Walaupun tidak ada panggilan untuk sidang akhbar, adalah dijangka wakil media akan memenuhi perkarangan bangunan PAS itu bagi mendapatkan keputusan mesyuarat yang bakal menentukan hala tuju politik Malaysia selepas ini.

Harakahdaily difahamkan, pimpinan tertinggi PAS, PKR dan DAP akan bermesyuarat malam ini bagi membincangkan cadangan PAS 'untuk melaksanakan undang-undang jenayah syariah untuk orang Islam dan di Kelantan sahaja.'

Isu ini berbangkit ekoran cabaran bekas Perdana Tun Dr Mahathir Mohamed agar kerajaan Kelantan melaksanakan hukum hudud kerana beliau sudah tidak lagi menjadi Perdana Menteri.

Kata Dr Mahathir, beliau telah dianggap oleh PAS sebagai penghalang pelaksanaan hudud ekoran surat amaran yang beliau hantar kepada Menteri Besar Kelantan yang melarang kerajaan negeri Kelantan melaksanakannya.

Ekoran itu, Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, beliau akan meminta kebenaran daripada PM sekarang, Datuk Seri Najib Razak.

Belum sempat permohonan dibuat, Najib sudah berkata, kerajaan tidak akan membenarkan hudud dilaksanakan di negara ini.

Pengerusi DAP, Karpal Singh juga berkata, hudud tidak boleh dilaksanakan di negara ini kerana berlawanan dengan perlembagaan dan DAP tidak bersetuju dengannya.

Yang menjadi bertambah parah lagi apabila media melaporkan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng pula berkata, kesemua pimpinan DAP yang ada sekarang akan meletakkan jawatan jika hudud dilaksanakan melalui platform Pakatan.

Walaupun ia laporan yang tidak tepat (kerana apa yang dikatakan beliau adalah kesemua pemimpin DAP akan meletakkan jawatan jika pelaksanaan hudud ada dalam agenda bersama Pakatan iaitu dalam buku Jingga yang telah dikeluarkan), ia telah mengelirukan banyak pihak.

Hubungan PAS dan DAP sebelum ini telah pecah pada tahun 2003 apabila berbangkit isu Negara Islam selepas dokumen negara Islam dikeluarkan PAS.

Selepas satu mesyuarat yang diadakan di sebuah hotel, DAP memutuskan keluar dari Barisan Alternatif (BA) dengan meninggalkan PAS dan Keadilan.

Ekoran dari perpecahan itu dan isu-isu yang berkaitan dengannya, PAS dan Keadilan ketika itu telah kalah teruk dalam pilihan raya umum 2004 termasuk kehilangan sebuah negeri iaitu Terengganu dan mengekalkan Kelantan dengan majoriti yang kecil (tiga kerusi yang kemudiannya menjadi satu kerusi selepas PAS kalah dalam pilihan raya kecil Pengkalan Pasir).

Suasana berbeza

Kini, dengan suasana yang berbeza, isu panas antara PAS dan DAP datang lagi dan pemimpin PAS dan DAP akan bertemu lagi. Isunya adalah pelaksanaan undang-undang jenayah syariah yang termasuk hukum hudud di dalamnya.

Tetapi kali ini, ada PKR di tengah-tengah dengan pengerusi kepada mesyuarat ini adalah Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Hampir semua pemimpin kanan ketiga-tiga parti akan hadir dalam mesyuarat yang bermula jam 9 malam ini kecuali Tuan Guru Nik Aziz yang tidak dapat hadir (mungkin keberatan untuk memberikan kebebasan perbincangan).

Bagi penganalisis politik, Profesor Bridget Welsh, hudud bukan isu utama rakyat negara ini sekarang kerana isu utamanya adalah isu ekonomi, isu bagaimana kerajaan BN telah menggunakan duit rakyat untuk mempertahankan kuasa mereka.

Namun, bagi sesetengah pihak dalam PAS, isu ini adalah kebaikan yang datang dalam masalah yang menimpa (blessing in disguise).

Bagi mereka, serangan Umno terhadap PAS kononnya 'PAS adalah kuda tunggangan DAP' akan dibuktikan dalam isu ini.

"Jika PAS berkata bersetuju untuk tidak melaksanakan hudud sebagaimana kehendak DAP, maka sahlah tuduhan Umno bahawa PAS adalah kuda tunggangan DAP.

"Namun, jika PAS, PKR dan DAP dapat mencapai kata sepakat untuk berkata, 'kita benarkan PAS laksanakan undang-undang ini untuk orang Islam sahaja dan di Kelantan sahaja bukan untuk lain-lain negeri', saya yakin halangan untuk Pakatan Rakyat menuju Putrajaya tidak ada lagi.

"Tetapi, jika isu ini gagal dicapai kata sepakat malam ini, dan DAP akan mengambil tindakan yang sama sebagaimana tahun 2003 lalu, Pakatan akan hancur dan saya yakin DAP juga akan kehilangan sokongan khasnya orang Melayu," kata pemimpin PAS itu.

Bagi beliau, Kelantan dimenangi oleh PAS sejak tahun 1990 tanpa sebarang kaitan dengan DAP dan negeri itu berjaya dipertahankan oleh PAS sehingga kini.

PAS pula bersama dengan Pakatan Rakyat membentuk bersama negeri Selangor, Kedah dan juga Pulau Pinang di samping Perak sebelum ini.

Beliau dengan penuh yakin berkata, pihak yang paling rugi jika perpecahan berlaku adalah DAP kerana sudah pasti Selangor akan jatuh dan silap-silap Pulau Pinang pun akan jatuh dalam pilihan raya akan datang tanpa sokongan Melayu.

"PAS boleh jadi akan berjaya mengekalkan Kelantan dan Kedah walaupun bersendirian atau bersama PKR atas sokongan Melayu dengan isu ini dan boleh jadi akan menang juga di beberapa negeri lain," kata beliau.

Namun, bagi Bridget Welsh (gambar kanan) , andaian ini tidak tepat kerana sebahagian Melayu juga tidak bersetuju dengan hudud dan lebih terpengaruh dengan isu ekonomi apatah lagi pengundi Cina dan India.

Namun beliau bersetuju bahawa, jika PAS benar-benar mahu melaksanakannya, ia perlu melalui proses demokrasi yang terbaik termasuk pungutan suara selepas menang agar tidak ada mana-mana pihak yang terasa dizalimi.

"Itupun akan masih ada golongan minoriti yang akan terasa dizalimi," kata beliau kepada Harakahdaily menjelang mesyuarat malam ini.

Namun, semua persoalan di atas akan dicerakinkan oleh para pimpinan utama Pakatan Rakyat malam ini.

Jika mereka berjaya melepasinya, bermakna jalan ke Putrajaya terbuka luas. Namun, jika ujian hasil mainan Tun Dr Mahathir ini gagal diatasi, esok tidak akan ada Pakatan Rakyat lagi.

Pun begitu, Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustyafa Ali dikatakan sangat yakin, soal pecah antara PAS dan DAP tidak akan berbangkit dalam mesyuarat malam ini.

Ini kerana, binaan Pakatan yang ada sudah cukup kuat untuk menempuh segala badai yang melanda dan yakin pemimpin Pakatan sudah cukup dewasa untuk mengatasinya dengan baik.

Gempar!!! Malaysia Merupakan Antara Negara Yang Terbabit Dalam Perniagaan Organ!!!

Jual organ: NGO minta polis siasat

http://1.bp.blogspot.com/-RpwhuG4zclk/Tco_kah77TI/AAAAAAAAIV4/QjnQRcOljlw/s400/jual%2Borgan%2B5.jpg
gambar hiasan.

KUALA LUMPUR — Para doktor dan persatuan pengguna meminta pihak polis menyiasat dakwaan bahawa Malaysia merupakan antara negara yang terbabit dalam perniagaan organ.

Mereka berkata, perkara tersebut perlu dilakukan bagi membersihkan nama negara.

Ketua Konsultan Nephrologi Hospital Kuala Lumpur, Datuk Dr Ghazali Ahmad Kutty berkata, perkara itu tidak boleh dibiarkan berlaku.

"Kita mahu pihak berkuasa seperti polis dan agensi berkaitan untuk melakukan siasatan menyeluruh kerana amalan perniagaan organ tidak boleh dibiarkan,” katanya kepada pemberita selepas menyertai satu kumpulan yang membuat laporan polis berhubung isu tersebut seperti yang dilaporkan beberapa akhbar.

Antara yang membuat laporan itu ialah Persatuan Nephrologi Malaysia, Persatuan Transplan Malaysia serta Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr. Hasan Abdul Rahman turut memandang serius laporan media mengenai perkara tersebut yang antara lain mendakwa bahawa penderma dari kawasan terpencil di Bangladesh diterbangkan ke Asia Tenggara untuk menjual buah pinggang mereka. — Bernama

GAMBAR KAWAN BAIK ISTERI PM KITA BERAKSI.

http://www.keadilandaily.com/wp-content/uploads/2011/09/ParisHiltonwithTaekJhoLow1.jpg


Jutawan muda penuh kontroversi, Jho Low, mengakui beliau merupakan kawan rapat kepada isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

“Rosmah (Mansor) bukan mak angkat saya. Beliau adalah kawan baik saya,” demikian jawapan beliau kepada akhbar berbahasa Cina, Kwong Wah Yit Poh, ketika ditanya hubungannya dengan keluarga Perdana Menteri, Najib Razak.

SPR Kata Dia Sudah Keluarkan 69,293 Nama Drpd Daftar Pengundi, Sila Periksa Samada Nama Ahli Keluarga Anda Yang Sudah Meninggal Masih Ada Atau Tidak!!

12.3 juta pemilih berdaftar, 70,361 nama dipotong

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah mengeluarkan sebanyak 69,293 nama daripada rekod pemilih berdaftar antara Julai hingga 15 Sept lalu setelah disahkan meninggal dunia.

Selain itu, dalam tempoh berkenaan, SPR juga telah memotong 1,068 nama pemilih berdaftar yang disahkan telah dilucutkan kewarganegaraan oleh Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

azlanSetiausaha SPR Datuk Kamaruddin Mohamed Baria dalam kenyataan media berkata tindakan itu diambil dalam proses semasa pembersihan senarai Daftar Pemilih membabitkan jumlah pemilih berdaftar terkini seramai 12.3 juta orang.

Katanya SPR juga sedang membuat siasatan lanjut terhadap 50,000 nama pemilih berdaftar.

Kamaruddin berkata dalam proses pembersihan itu, SPR membuat semakan rekod pemilih dengan kerjasama JPN, Jabatan Arah rekod dan Pencen (JRP), Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Menurutnya semakan rekod pemilih melalui proses pembersihan Daftar Pemilih adalah secara berterusan sebagai persediaan menghadapi pilihan raya umum ke-13 akan datang.

azlanKatanya hasil semakan itu mendapati ada nama-nama pemilih berdaftar dikeluarkan atas pelbagai sebab seperti pelucutan kewarganegaraan, meninggal dunia atau bersara daripada perkhidmatan polis atau tentera.

Selain itu, Kamaruddin berkata semakan Daftar Pemilih juga melibatkan pertukaran status pengundi dan perubahan status pemilih awam kepada pemilih pos dan sebaliknya.

Beliau berkata SPR juga menyediakan kemudahan memuat turun borang pendaftaran pemilih (Borang A) melalui laman web di alamat www.spr.gov.my.

Bagaimanapun, beliau mengingatkan orang ramai bahawa pendaftaran sebagai pemilih tidak boleh dibuat atas talian tetapi sebaliknya perlu menghantar Borang A itu ke kaunter pendaftaran pemilih SPR.

Katanya borang berkenaan tidak boleh dihantar melalui pos, faks ataupun e-mel.

"Ia bertujuan memastikan pembawa borang berkenaan adalah pemohon yang sebenar," katanya.

Katanya tersebut adalah selaras dengan tuntutan Peraturan-peraturan Pilihan Raya (Pendaftaran Pemilih) 2002 yang menghendaki pemilih hadir sendiri ke kaunter pendaftaran pemilih.

- Bernama

N'N:Periksa nama ahli keluarga anda yang sudah meninggal dunia segera, kita tidak boleh percaya bulat2 dengan SPR!!!disini

Inilah Kawan Baik Zul Kulim Sekarang.

Pemfitnah tegar Papagomo nampaknya sudah jadi kawan baik Zul Kulim....

Astaghfirullah, Ngerinya aku Dengan Hasil Tarbiyah UMNO Ini:Firman Allah S.W.T:

Dan apabila dikatakan kepada mereka (yang ingkar): “Turutlah akan apa yang telah diturunkan oleh Allah” mereka menjawab:” (Tidak), bahkan Kami hanya menurut apa yang Kami dapati datuk nenek kami melakukannya”. Patutkah mereka (menurut datuk neneknya) sekalipun Syaitan mengajak mereka itu (melakukan perbuatan yang menjerumuskan mereka) ke dalam azab api neraka yang marak menjulang?(QS. Luqman 21).

Orang-orang munafik menolak hukum-hukum Allah S.W.T kerana sesungguhnya mereka adalah kufur di dalam hatinya walaupun penampilan luar mereka seperti muslim. Ayat di atas mengungkap sikap mereka yang sebenar, yakni menghalangi orang Islam untuk berhukum kepada Hukum Allah S.W.T. Na’udzubillahmindzalik!

Tuesday, September 27, 2011

Kenyataan Paling Bangang Daripada Seorang Blogger UMNO Yang Pernah Aku Dengar..

http://4.bp.blogspot.com/-Nz-EgbGlb6M/ToF8agouWnI/AAAAAAAAA0s/5uuDayxZN5E/s1600/taiping%2Bmali.JPG

"Halalkah mereka menggunakan jalanraya yang dibina oleh perancangan Umno untuk kemudahan rakyat.

Halalkan ubat-ubat dari pada klinik dan hospital yang telah dirancangkan oleh Umno Bn untuk memberikan perkhidmatan dan menjaga kesihatan rakyat" - Taipingmali.

Dan ini aku pula nak tanya:

Adakah UMNO/BN itu tuhan sehingga manusia wajib bersyukur di atas pemberian jalanraya,ubat-ubatan, sedangkan itu adalah tanggungjawab kerajaan yang memerintah?

Dan nak tanya lagi kepada blogger itu, daripada manakah sumber duit untuk membuat jalanraya dan membekal ubat-ubatan kalau bukan daripada cukai yang dibayar oleh rakyat?

Dan soalan terakhir halalkah duit gaji seorang wakil rakyat jika undi yang dimenanginya hasil daripada undi hantu,undi pos & undi warga asing?

kenapa seorang Cikgu boleh keluarkan kenyataan bangang seperti itu?

Selanjutnya

GEMPAR!!!Gambar Perbezaan BAS Yang Dinaiki Najib & Lim Guan Eng.N'N:Bagai langit dan bumi.....

Gambar Sadis Kereta Yang Baru Dibeli 15 Minit Kemalangan...

http://3.bp.blogspot.com/-6f7rb2yI4SY/TdfEVLkuvcI/AAAAAAAABUE/F3oJRDGxAuU/s1600/Holden1.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-K0uPLE_RkIg/TdfEWTSGZ7I/AAAAAAAABUM/448vjjCLwUI/s1600/Holden3.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-xvmH8FghoBo/TdfEXjUZ80I/AAAAAAAABUU/fRFp-NOruCY/s1600/Holden5.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-6bKAaZSbCdc/TdfEW78rR8I/AAAAAAAABUQ/lv5lrSgmm9M/s1600/Holden4.jpg

15 minit $120,000 hangus......Tuan punya kereta, Wallahua'lam. Berhati-hatilah dijalanraya......

sumber:borakkosong.

YANG NI AKU SOKONG APA YANG NAJIB CAKAP....N'N:TERBAEK!!!
KREDIT:MALAYSIANEWS

Gambar Aksi Manusia Minum Susu Anjing..

http://3.bp.blogspot.com/_BcRulsBPABs/TKyJ7YMVwmI/AAAAAAAAGyc/bxvvy84iETU/s1600/082410-doggy-milk.jpg

N'N:Dalam hati anjing tu berkata 'Apa ker bangang punya manusia macam umngok'....

kredit:borakkosong.

Monday, September 26, 2011

Bakal Pengundi PRU-13 Dituduh Cabul Pelajar Kolej Swasta.

Warga Bangladesh dituduh cabul pelajar kolej swasta


KUALA LUMPUR, 26 Sept – Seorang lelaki warga Bangladesh mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini Isnin terhadap tuduhan mencabul seorang pelajar wanita kolej swasta, enam hari lalu.

Pekerja pasar raya Md Kamruzaman Chansarif, 28, didakwa mencabul kehormatan dengan memeluk dan mencium pipi pelajar berusia 19 tahun itu.

Tertuduh didakwa melakukan kesalahan itu di hadapan lif Tingkat 5, Kolej Segi, No. 33-35, Jalan Hang Lekiu, Dang Wangi di sini kira-kira 12.30 tengah hari, 20 September lalu, lapor Bernama Online.

Md Kamruzaman yang tidak diwakili peguam didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua hukuman berkenaan, jika sabit kesalahan.

Tertuduh tidak memohon kepada mahkamah untuk diikat jamin atas alasan tiada penjamin.

Majistret Siti Shakirah Mohtarudin menetapkan 31 Oktober untuk sebutan kes dan bagi membolehkan tertuduh melantik peguam.

Pendakwaan dilakukan Cif Inspektor D.R. Ghanthi Nathan.-TMI

GAMBAR MEREKA YANG GEMBIRA BILA HUDUD TIDAK DAPAT DILAKSANAKAN:

http://1.bp.blogspot.com/_AIvwzIMoBe8/TPTvRwHd2VI/AAAAAAAABXM/rulAQbfUTaU/s1600/monkry.jpg

Tapi rasanya monyet-monyet ini lebih mulia daripada manusia yang mengaku beriman kepada Allah S.W.T, Al-Quran dan Nabi Muhammad S.A.W tetapi secara terang-terang tidak mahu Hudud dilaksanakan...Apa yang saya nak katakan sebenarnya ialah jenis manusia macam itu lebih hina daripada monyet-monyet diatas....

LIHATLAH BAGAIMANA UTUSAN MELOYA MEMPERLEKEHKAN HUKUM ALLAHSUMBER:FB

Memperolok-olok dan memperlekehkan Hudud macam mainan bagi puak-puak UMNO........Tidak tahukah mereka ini adalah soal akidah...Atau mereka sudah tidak punya akidah seorang Islam kerana sudah beriman dengan Hukum Lord Reid seorang kufar......

Kenapa Gatal Sangat Ni Pakcik???

N'N:Kononnya fokus tang muka tapi sebenarnya dok fokus tang lurah dendam..Pakcik2......

TEORI MENGAPA VIDEO 'UNDILAH' DIGAM OLEH SKMM.

http://1.bp.blogspot.com/-bfIFVABKMTQ/TnwLanPcbZI/AAAAAAAAN1U/U-qQvwGl7s0/s1600/senyum-khinzir.jpg

KREDIT:BLOGGSERIUS
LINK VIDEO BIK MAMA & MAWI

Saturday, September 24, 2011

Video 7 Minit 28 Saat Yang Menyentak Jiwaku.....N'N:Apa yang kita nak jawab jika dihari Akhirat nanti apabila seorang non-muslim yang kita kenali berkata 'Aku suka dengan Islam, tapi orang ini(kita) yang membuat aku jauh daripada Islam'. Kita mengaku Muslim tapi perangai macam syaitan. Kita melakukan rasuah, berjudi, berzina,minum arak, merogol, merogol anak sendiri,menolak hukum Islam,meluluskan lesen judi,meluluskan lesen arak, menzalimi manusia dengan akta2 zalim, menghina ulama',memfitnah orang berzina, memfitnah orang meliwat, memalukan sesama muslim, mengagungkan Hukum Lord Reid, menjadi tali barut penjajah,memfitnah orang Muslim sebagai anti-agama (komunis) dan tidak menjadikan Islam sebagai Ad-Deen...

Kenapa Kurang Ajar Sangat Badigol Ni:

Kurang Ajar, Anggota Dewan California Beri Nama Anjingnya "Muhammad"

http://1.bp.blogspot.com/-bKcvIROhujc/TnyzQiLM1oI/AAAAAAAACjc/oSpqik5ZnHo/s1600/dr.jpg
Muka seorang Kafir Harbi...


Seorang anggota dewan California Selatan mendapat kecaman keras kerana percakapannya dalam sebuah pertemuan awam, dia menyebutkan bahawa telah memberi nama anjingnya sama dengan nabi umat Islam, "Muhammad".

Dewan Hubungan Islam-Amerika (CAIR) telah meminta Derek Reeve meminta maaf atas komentarnya pada pertemuan dewan San Juan Capistrano. Kelompok advokasi Islam ini mengatakan Reeve memberikan nama anjingnya America dan Muhammad selama diskusi tentang sebuah taman anjing baru.

Direktur eksekutif CAIR di Los Angeles mengatakan meskipun Reeve memiliki hak untuk kebebasan berbicara, komentar menjijikkannya adalah tidak pantas bagi seorang pejabat yang terpilih. Walikota dan anggota dewan lainnya juga mengkritik Reeve.

Laporan dari Orange County Register menyatakan bahwa Reeve mengatakan ia memberi nama anjingnya Muhammad sebagai pernyataan politik.[eramuslim.com]

N'N:Menghina Insan yang paling disayangi ummat Islam memang dah jadi kerja Kafir Harbi L.A. Dekat mana-mana pun ada manusia yang mcm ini tapi dekat Malaysi ini yang peliknya majoritinya Ummat Islam masih tak mampu ambil tindakan kepada betina bernama Sitt Al-Wuzara L.A yang menghina kekasih Allah S.W.T yakni Nabi Muhammad S.A.W..Ape ker bangangnyer JAKIM!!! Bagaimana kamu mahu mengadap Baginda S.A.W jika baginda dihina tapi kamu masih berdiam diri. Jangan jadi alat Politik UMNO sahaja......Hanya mengambil tindakan jika UMNO dihina......

Dapat Juga Aku Miliki PC APPLE MAC Ni.....


N'N:Apa korang ingat aku Blogger UMNO ker nak pakai PC MAC kih3. Blogger macam aku ni setakat Laptop murah je ler.....Lainlah Blogger UMNGOK perlu Laptop yang canggih untuk memfitnah he3...

APA DOSA WARGA EMAS INI SAMPAI UMNO NAK SEKAT BANTUAN MISI AMAL PAS UNTUK BAIKI RUMAH YANG TERLALU USANG???

Misi amal: Usaha baiki rumah warga emas dihalang Ahli UMNO!!!

BERA, 23 Sept: Presiden Persatuan Anak-Anak Peneroka Kebangsan (Anak) Mazlan Aliman menganggap tindakan ahli Umno menghalang misi amal PAS untuk membaiki rumah seorang warga emas sebagai politik balas dendam, kolot dan kebudak-budakan.

(Gambar keadaan atap rumah seorang warga emas yang cuba diberi bantuan tetapi dihalang)

Menurutnya, usaha murni yang disertainya itu bertujuan untuk membantu golongan miskin atau kurang berkemampuan terutama dalam kalangan warga emas dan ibu tunggal.

Namun oleh kerana berlainan faham politik, mereka sanggup menghasut supaya tidak menerimanya.

Mazlan menceritakan, peristiwa tersebut berlaku di Kampung Tan Sri Hamzah dekat sini baru-baru ini apabila seorang ibu tunggal warga emas yang tinggal dalam kedaifan pada asalnya bersetuju menerima bantuan misi amal PAS.

“Apabila menerima persetujuan daripada warga tua itu, kami mengutip derma dan menghantar bahan-bahan binaan yang diperlukan untuk mengganti atap lama rumahnya.

“Namun, cukup mengecewakan apabila usaha murni melalui pertolongan misi amal itu ditolak penerima dan anak-anak mereka mentah-mentah,” katanya.

Bagaimanapun, pihak PAS tidak memaksa penerima tetapi percaya perkara itu berlaku akibat segelintir orang Umno tempatan meminta warga tua dan anak-anaknya itu tidak menerima bantuan misi amal PAS dengan pelbagai ugutan.

Mazlan berkata, PAS hanya melaksanakan tanggungjawab untuk membantu golongan miskin yang mengadu rumahnya daif sementara sumbangan yang diberi merupakan derma daripada orang ramai.

“Sebelum ini, kami juga membuat lawatan di rumah warga emas itu dan dia sendiri menceritakan masalah atap bocor kepada kami. Pada awalnya kami tidak menjanjikan apa-apa tetapi memberitahunya akan berusaha membantu,” katanya.

Menurutnya, selepas warga tua tersebut menolak, bahan binaan itu diberi pula kepada penerima lain yang berkelayakan.

Tambah Mazlan, misi amal itu tidak akan berhenti hanya kerana penerima menerima ugutan pihak Umno supaya tidak menerimanya, malah ia akan terus diaktifkan lagi untuk membantu golongan memerlukan.

N'N:Kenapa begitru sempit fikiran orang UMNO...Memang UMNGOK!!!

Friday, September 23, 2011

LANTAKLAH RAKYAT MALAYSIA DIROGOL,DIROMPAK DAN DIKERAT 15 OLEH WARGA ASING, JANJI BN BOLEH MENANG!!!

Warga negara segera ancam keselamatan negara


KUALA LUMPUR, 23 Sept: Kewarganegaraan segera yang diberi pentadbiran Datuk Seri Najib Razak kepada warga asing mengancam keselamatan rakyat, kata Ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP), Mustaffa Kamil Ayub, lapor KeadilanDaily.

Menurut Mustaffa, ia memberi kesan langsung kepada kestabilan ekonomi, politik dan sosial masyarakat semata-mata bagi memenuhi kelangsungan politik Umno-BN.

“Isu penting yang tidak boleh ditolak dalam isu ini ialah ia bakal mengundang peningkatan jenayah dalam masyarakat.

“Sebab, setiap warga asing memiliki latar belakang budaya berbeza dengan rakyat kita,” katanya kepada Keadilandaily.com.

Beliau mengulas kenyataan Perdana Menteri Bangladesh, Sheikh Hasina Wajeed baru-baru ini yang mengakui rakyatnya mendapat kerakyatan mudah di Malaysia sejak setahun lalu dengan syarat mengundi Umno BN.

Pendedahan Hasina pada 16 September lalu melalui laman rasmi negara itu bagaimanapun dipadamkan keesokan harinya selepas isu itu didedahkan di Malaysia.

“Taktik ini juga bukti jelas betapa zalimnya pentadbiran Najib yang sanggup menjadikan nyawa rakyat demi survival politiknya,” kata Mustaffa.

Pada masa ini masa ini, setengah juta warga Bangladesh berada di Malaysia termasuk yang sudah tamat tempoh permit mereka.

Angka itu diperoleh setakat 29 Jun lalu seperti diakui sendiri Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Pertambahan jumlah itu melonjak lebih sekali ganda berbanding pada 2007 sekadar 200,000 orang sahaja.

Selain warga Bangladesh, laman antarabangsa Wikileaks baru-baru ini mendedahkan sebanyak 60,000 warga asing didaftarkan sebagai pengundi di negara ini.

Sebelum ini, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyatakan kebimbangannya kira-kira 200,000 warga Indonesia turut didaftarkan sebagai pengundi.

Antara jenayah yang kerap dilakukan warga asing di negara ini ialah membunuh, merompak dan merogol gadis bawah umur.

Terbaru kes pembunuhan kejam seorang wanita yang dikerat badannya kepada 15 bahagian yang dilakukan warga Bangla.-Harakahdaily

N'N:Rakyat Malaysia tiada nilai bagi UMNO/BN janji boleh terus berkuasa dan masyuk.....

GILA!! Gambar Ayah Pemabuk Campak Bayi Perempuannya di Kuali Mendidih Sampai Mati.

Mr. Huang seorang alcoholic berusia 47 tahun, yang sekaligus pemilik perusahaan membuat mee, pulang dalam keadaan mabuk ke tempat membuat mee yang berada di dekat rumahnya. Kemudian seperti biasa dia bertengkar dengan isterinya,ketika kejadian ini terjadi isterinya sedang menggendong bayi mereka yang berusia baru 10 bulan.


Kerana sangat marah dan tidak dapat mengawal perasaannya, lelaki tersebut merebut bayi perempuannya dari tangan isterinya dan melemparkannya ke dalam kuali berisi air mendidih untuk merebus mee. Isteri sangat terkejut dan cuba menyelamatkan bayi, tetapi terlambat, kerana 90% tubuh bayi sudah melepuh kerana air yang sangat panas.

Ibu bayi itu cuba menyiram bayi dengan air dan melepas baju bayi tetapi hal itu menambah kesakitan yang diderita bayinya, kerana sebahgian besar kulitnya jadi terkelupas. Kemudian ibu bayi berlari ke rumahnya membawa bayi itu untuk minta pertolongan saudaranya yang kemudian membantunya membawa bayi ke hospital.

GILA!! Ayah Pemabuk Campak Bayi Perempuannya di Kuali Mendidih Sampai Mati [FOTO]

Para doktor di hospital menggambarkan bagaimana kesakitan yang dirasai oleh sang bayi bagaikan dihiris-hiris oleh ribuan pisau tajam. Polis yang datang ketempat kejadian untuk menangkap ayah bayi itu, mendapati Mr. Huang sedang memasak mee, seolah-olah tidak pernah terjadi sesuatu apapun.

Di balai polis, setelah sedar, beberapa waktu kemudian Huang menyesali perbuatannya, dan mengatakan bahawa dia tidak pernah berniat melemparkan bayinya ke air panas. Setelah dilakukan rawatan keadaan bayi mula pulih tetapi pada waktu malam keadaan bertambah buruk, tiga hari kemudian pada pukul 10:05 pagi bayi berusia 10 bulan itu meninggal dunia di ruang ICU di Changhua Christian Hospital.

Pautan
Dakapan terakhir seorang ibu...

kredit:borakkosong

N'N:Pernahkah ARAK membawa kebaikan?????????? Tahniah UMNO/BN Malaysia tangga ke-10 pengguna arak terbesar klik sini

Jawapannya HUDUD....N'N:Jawapan Hudud tidak sesuai ialah jawapan yang kufur. Pengertian Hudud telah dipesongkan sesetengah golongan yang takut dengan Hukum yang sangat sempurna kerana takut mereka tidak boleh memfitnah lagi. Siapa golongan yang takut kepada Hudud?

1. Golongan yang menuduh orang berzina tanpa mengemukakan 4 orang saksi.
2. Mereka yang menganggap sumpah laknat sebagai perkara mainan dan menafikan Qazaf.
3. Mereka yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam aktiviti maksiat,zina & rogol.
4. Penjenayah.
5. UMNO.

Jika ini pendirian Tun M:

Tun Mahathir semasa menjadi Perdana Menteri telah datang ke Negeri Kelantan dan memberi amaran kepada kerajaan Negeri Kelantan memberi ugutan, sekiranya PAS menjalankan Hukum Hudud di Kelantan, Kerajaan Pusat akan mengambil tindakan dan boleh mengistiharkan darurat serta menggantung perlembagaan Kelantan seperti yang pernah berlaku pada tahun 1977.

Apa pula pendirian Najib? Adakah masih sama seperti pendiriannya sebelum ini:

‎"Negara akan huru-hara sekiranya undang-undang islam dilaksanakan." (kenyataan Dato' Sri Najib Tun Razak kepada wartawan ,20 April 1983)

Persoalannya sekarang ialah samada mahu atau tidak mahu. Jika mahu dan merasakan draf Hudud yang dikemukakan PAS tidak sesuai mari kita berbincang untuk memperhalusi drafnya dan bukan membuat kenyataan bahawa Hudud tidak sesuai.....

KERJA PALING BEST DIDUNIA:

http://www.topnews.in/files/Best-Job-34816.jpgKerja paling best didunia ialah menjual Pulau. Berita penuh disini


Gila Mereka Datang ke Mekah Bukan Mahu Menjalankan Ibadah, Namun Mahu Menjadi Pelacur!!!

Kegiatan pelacuran untuk jemaah haji di Mekah!!!

http://1.bp.blogspot.com/_nJYCBTLV52A/SNHRI__W8NI/AAAAAAAAAGI/bn8zddrFIe4/s320/250px-Makkah0017.jpg

Apa sudah jadi, memang dunia sudah ‘tua’. Kota Mekah antara tanah haram yang menjadi tempat tumpuan umat Islam seluruh dunia untuk menunaikan umrah dan haji saban tahun. Kota suci umat Islam itu sentiasa dipenuhi oleh manusia yang menyahut seruan Maha Penciptanya, Allah Rabbu Al-Jalil.

Namun, ada manusia kotor yang sanggup mengotori kota suci umat Islam itu dengan kegiatan tidak bermoral demi sedikit keuntungan dunia yang sementara.

Kelmarin, dilaporkan sebuah media Arab, satu kegiatan pelacuran yang cuba ditawarkan 11 warga asing di Distrik, Al-Khansa, Mekah ketika tiba musim haji dan umrah.

Suruhanjaya Siasatan dan Pendakwaan (PIC) Arab Saudi menyoal siasat 11 warga asing berkenaan kerana disyaki menjalani perniagaan pelacuran di sebuah rumah untuk jemaah haji dan umrah di daerah Al-Khansa.

“Mereka diserbu pihak berkuasa selepas diintip polis selama beberapa kali,” kata seorang jurucakap polis.

Mereka yang ditahan terdiri 6 lelaki warga Bangladesh dan lima wanita warga Indonesia.

Menurut polis, pengawal keselamatan bangunan itu turut menjadi kaki geng itu dengan mengenakan bayaran sebanyak SR200 (RM166.70) kepada pelanggan.

Menurut Jurucakap polis, Letnan Kolonel Zaki Al-Rihaili berkata, mereka yang ditahan itu akan dihantar ke Balai Polis Al-Maabdah sebelum mereka diserahkan ke PIC untuk disoal siasat dengan lebih lanjut dan didakwa di muka pengadilan.

Dipetik dari Arab News, satu laporan pada 15 Januari 2008 menyebut, ramai wanita Ghana terlibat dengan kegiatan pelacuran di Arab Saudi tanpa mempeduli hukuman berat yang dilaksanakan di negara berkenaan.

Mereka datang ke Mekah bukan mahu menjalankan ibadah, namun mahu menjadi pelacur.

Kredit:Warkahdaily

Bukti PR Mampu Mentadbir Lebih Baik Drpd UMNO/BN Selangor Pecah Rekod 28 Tahun Simpanan Tunai RM 1.1Billion. Najib Kempunan.....

Simpanan tunai Selangor RM1.1b, rekod 28 tahun

SHAH ALAM, 23 Sept: Dalam tempoh enam bulan tahun ini, Kerajaan Negeri Selangor berupaya menambah simpanan tunai sebanyak RM200 juta, menjadikannya RM1,100 juta.
“Jumlah ini merupakan rekod kewangan paling baik negeri bertuah ini dalam tempoh 28 tahun,” kata Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Beliau menyatakan demikian pada Majlis Santapan Malam anjuran Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan di Pusat Konvensyen Shah Alam, malam tadi.
Selain Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin, turut berangkat ialah Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah dan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.

Menurutnya, pada akhir tahun lepas, simpanan tunai Kerajaan Negeri Selangor berjumlah sebanyak RM918 juta.

Secara keseluruhan, katanya, kejayaan Selangor memperkasa pembangunan dan melestarikan kemajuannya adalah dengan restu, nasihat dan sokongan penuh Tuanku Sultan terhadap kerajaan negeri sekarang yang mengamalkan tadbir urus yang telus, bertanggungjawab, berhemah dan berhemat.

Katanya, Negeri Selangor juga telah menunjukkan peningkatan yang begitu ketara di dalam jumlah pelaburan dalam negeri.

Jelasnya, semenjak 2008 hingga Jun 2011, Selangor telah berjaya menarik pelaburan berjumlah lebih RM35,000 juta.

Ini bermakna, ujarnya Kerajaan Negeri Selangor sekarang bukan sahaja berjaya meningkatkan hasil negeri tetapi juga berjaya melaksanakan pengurusan kewangan dengan cekap dan berkesan.

“Walhal pada awalnya adalah menjadi kekhuatiran yang teramat sangat dalam diri patik selaku peneraju Kerajaan Negeri yang baharu untuk memikul amanah majoriti rakyat majmuk di negeri Selangor yang inginkan pembaharuan dalam erti kata hasil mahsul negeri dinikmati secara adil dan saksama dalam kalangan rakyat majmuk di negeri ini,” ujarnya.

Beliau menambah, demi kemaslahatan negeri dan rakyat negeri ini seluruhnya pula, Kerajaan Selangor sekarang melaksanakan dasar “Merakyatkan Ekonomi Selangor” yang mengandungi pelbagai program kebajikan bagi membantu rakyat majmuk pelbagai peringkat agar dapat sama-sama menikmati hasil pembangunan dan kemajuan negeri ini.

Menurutnya, melalui dasar itu, beliauk dan barisan kepemimpinan di peringkat negeri, daerah, mukim dan kampung bersependapat bahawa hasil bumi negeri Selangor ini adalah milik rakyat Sultan Selangor.

Oleh itu, katanya limpahan daripada hasil pembangunan dan kemajuan negeri ini sewajarnya dikembalikan kepada seluruh rakyat negeri Selangor supaya sama-sama menikmatinya.

Katanya, dengan penduduk negeri berjumlah 5.3 juta orang yang terdiri daripada Melayu sekitar 49 peratus; Cina sekitar 29 peratus, India sekitar 16 peratus, dan keturunan lain sekitar 6 peratus, mereka tanpa mengira kelainan bahasa, agama, latar belakang pendidikan dan kecondongan politik, adalah layak menerima bantuan menurut program dan skim yang ditawarkan oleh kerajaan negeri sejak Jun 2008, sejajar dengan misi menjadikan Selangor sebuah negeri idaman, maju dan berkebajikan.

Beliau berkata, sejak dasar itu diperkenalkan 100 hari selepas menerajui pentadbiran Negeri Selangor hinggalah Jun 2011; sejumlah RM500 juta telah disalurkan terus kepada rakyat Selangor.

Selain itu, katanya Skim Air Percuma 20 meter padu berjumlah melebihi RM387 juta, Skim Tabung Warisan (RM1.8 juta), Hadiah Anak Masuk Universiti (RM19 juta), Skim Usia Emas dan OKU (RM49 juta) dan Skim Mikro Kredit Luar Bandar dan Kemiskinan Bandar yang kini melebihi RM2 juta dan berbagai-bagai bantuan kemasyarakatan yang akan diberikan secara berterusan.

Dalam bidang pelaburan pula, beliau bersyukur kerana negeri Selangor terus didatangi oleh para pelabur dari dalam dan dari luar negara.
Katanya, sejak Januari hingga 30 Jun tahun 2011 ini sahaja jumlah pelaburan negeri Selangor bernilai sebanyak RM5,200 juta iaitu 18 peratus dari keseluruhan pelaburan di dalam negara.

Beliau menambah, pelaburan tersebut terdiri dari pelaburan domestik sejumlah RM2,100 juta dan pelaburan asing berjumlah RM3,100 juta.

“Ini bermakna Selangor berada di tempat teratas dalam keseluruhan pelaburan di dalam negara,” katanya.

Menurutnya, dari jumlah RM5,200 juta pelaburan tersebut terdapat sebanyak 135 projek yang terdiri dari 89 projek baharu dan selebihnya 46 projek sedia ada.

“Hal ini menjadikan Selangor jauh meninggalkan negeri-negeri lain yang kebanyakannya mempunyai tidak lebih dari 50 projek,” katanya lagi.

Jelasnya, melalui pelaburan RM5,200 juta di atas Selangor telah berjaya membuka ruang pekerjaan sebanyak 10,000 pekerjaan yang kebanyakannya di dalam bidang elektronik dan elektrikal produk.

“Selangor berbangga menjadi penyumbang terbesar cukai dalam negara iaitu sebanyak 21 peratus pada 2010 dan kita menjangkakan jumlah yang sama dapat kita unjurkan pada tahun ini jika tidak jumlah yang lebih besar,” katanya.

Rakyat Selangor juga, kata beliau menikmati hasil dari pengurusan hasil pasir yang kini dijalankan secara tersusun kerajaan negeri melalui anak syarikat kerajaan negeri; Kumpulan Semesta Sdn Bhd di mana peningkatan hasil pasir amat ketara sekali.

Katanya, pada tahun 2007, kutipan royalti hasil pasir hanya RM4 juta, 2009 sejumlah RM 5 juta dan pada 2010 melonjak kepada RM11 juta.

Menurutnya lagi, manakala pada tahun ini setakat bulan Jun telah mencapai kepada RM12 juta.

“Sejak ditubuhkan hingga setakat Jun 2011, Kumpulan Semesta telah berjaya mengumpul keuntungan berjumlah hampir RM50 juta,” katanya

N'N:Patutlah UMNO nak sangat rampas Selangor dan patutlah MB Selangor teruk diserang.

GAMBAR PELAKON FILEM 'Aku Masih Dara' DIANA AMIR BERTUDUNG SELEPAS BEBERAPA KALI BERMIMPI KIAMAT.

http://4.bp.blogspot.com/-aU0atI0Eo9U/TntWb-3bOTI/AAAAAAAAAqM/XMMf3I1tWqA/s1600/d.jpg

Pelakon filem Aku Masih Dara, Diana Amir melakukan tindakan mengejut dengan memakai tudung dan menutup aurat selepas beberapa kali mengalami mimpi hari kiamat.

Kata Diana, dia bertekad dengan keputusan tersebut biarpun mengakui dirinya masih terlalu cetek dengan ilmu agama.

"Saya ambil keputusan ini kerana saya sudah beberapa kali sejak tiga bulan yang lalu diberi petanda dan mimpi buruk tentang hari kiamat.

"Dan mimpi-mimpi tersebut juga mengingatkan saya tentang kematian yang semakin hampir dan perkara itu sering membelenggu hidup saya beberapa bulan kebelakangan ini," katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Khamis.

Tambahnya, dia menceritakan perkara tersebut kepada seorang rakan baik sehingga menyebabkan temannya itu turut mengambil keputusan yang sama untuk berhijrah dan mendalami ilmu agama.


"Saya tak tahu kenapa perkara itu berlaku kepada saya, mungkin Allah ingin memberi petunjuk dan saya menceritakan semuanya kepada seorang rakan.


"Namun selepas itu rakan saya yang berhijrah lebih awal daripada saya," katanya yang mula mengenakan tudung pada Isnin lalu.

Jelas Diana lagi, selepas berniat untuk berhijrah, dia beberapa kali bertemu dengan pelakon Irma Hasmie untuk mendapatkan pandangan dan sokongan.

"Saya tahu saya masih lemah terutamanya mengenai hal-hal agama, disebabkan itu saya ambil peluang untuk bertemu dengan Irma Hasmie untuk mendapatkan nasihat dia.


"Irma juga membawa saya berjumpa dengan Wardina Saffiyah untuk mendapatkan tunjuk ajar dan sokongan mereka," tuturnya.

Katanya, biarpun masih terlalu cetek mengenai pegangan agama, dia berharap selepas menutup aurat dia dapat belajar lebih mendalam tentang agama Islam.

Ditanya tentang lakonan, Diana berkata dia masih akan terus berlakon jika mendapat watak yang sesuai dengan imejnya sekarang.

"Ketika buat keputusan tersebut saya terus berjumpa David Teo untuk meminta pendapat dia tentang lakonan dan kerjaya saya selepas ini,

"Biarpun dia tidak menjanjikan apa-apa, namun saya yakin rezeki adalah ketentuan Allah," katanya lagi.

kredit:bulanpurnama

N'N:Bila Najib n Rosmah pulak nak mimpi kiamat ni.....Sesungguhnya hidayah itu datang kepada manusia yang terpilih.

Aksi Dajal Menteri Israel L.A Diwawancara Radio Mengenai Petempuran tentera Israel L.A Dan Hamas Sambil Buang Hajat Di Tandas...

TEMPO Interaktif, Yerusalem – Menteri Luar Negeri Israel Avigdor Lieberman yang terkenal kontrovers kembali membuat onar. Ia melayani wawancara Isnin pagi lalu dengan Radio Reshet Bet ketika sedang buang hajat di rumahnya. Namun tidak disebutkan apakah buang hajat besar atau kecil.

Wawancara itu mengenai pertempuran antara militer Israel dan pejuang Hamas yang kembali meletup. Konflik kembali memanas lantaran jet-jet tempur negara Zionis itu mengebom Hamas di Jalur Gaza. Ini sebagai balasan atas serangan roket ke wilayah selatan Israel.

Di tengah perbincangan, tiba-tiba terdengar jelas bunyi air membasuh toilet. Suara latar itu muncul setelah Lieberman mengucapkan,” Kita tahu siapa yang sedang kita hadapi.”. Insiden bilik mandi itu langsung menjadi perbincangan hangat. Ada yang mengecam, tak sedikit pula yang setia mendukung Lieberman.

Lieberman dikenal anti-Arab dan menentang berdirinya negara Palestina. Dia bahkan pernah mengusulkan rancangan beleid yang meminta warga Israel keturunan Arab bersumpah setia terhadap Israel. Namun Knesset (parlimen Israel) menolak gagasan itu.

Partai Yisrael Beitenu yang dipimpin Lieberman merupakan ketiga terbesar di Knesset, dengan 15 dari 120 kerusi di parlimen. Sebuah jajak pendapat terakhir menyebutkan jika pemilihan umum digelar sekarang partai itu boleh menambah dua kerusi lagi.

kredit:bk


N'N:Perangai macam.....Pautan

Gila!!! UMNO Tukar Nama Untuk Tarik Pengundi?

Umno sebagai "United Myanmar & Nepal Organization"N'N:memang meletop nama baru ni nanti!!!

Thursday, September 22, 2011

Ketahuilah Manusia Ini Ada Lesen Untuk Memfitnah.

http://4.bp.blogspot.com/-UzF4Y9-SEPk/TeUGGOUEwCI/AAAAAAAABNc/xO0mI8_x5dY/s1600/papa%2Bgomo1.JPG
"Mengapa susah sangat hendak ambil tindakan ke atas Papa Gomo?," tanya ahli majlis MBPJ.

PETALING JAYA:
Seorang ahli Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) bertanya mengapa polis lambat menjalankan siasatan laporan terhadap sebuah blog yang menyiarkan laporan palsu mengenai mesyuarat majlis itu bulan lalu.

Halimey Abu Bakar berkata, laporan terhadap blog Papa Gomo itu dibuat oleh Pengarah Penguatkuasa dan Keselamatan MBPJ Mohd Fauzi Maarop di Ibu Pejabat Polis (IPD) Petaling Jaya 16 Ogos lalu.

Mohd Fauzi dalam laporan polisnya berkata tiada sebarang mesyuarat diadakan untuk mengambil tindakan ke atas premis Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC).

“Laporan polis itu dibuat oleh pengarah penguatkuasa, pegawai awam kelas A dan bukannya laporan oleh orang politik.

“Mengapa susah sangat hendak ambil tindakan ke atas Papa Gomo,?” tanya Halimey ketika dihubungi hari ini.

Halimey yang juga ketua penerangan PKR Petaling Jaya berkata, isu mahu menyita DUMC tidak pernah dibincangkan dalam mesyuarat tersebut.

Burukkan kerajaan negeri

Katanya, apa yang dilakukan oleh blog tersebut ialah semata-mata untuk memburuk-burukan kerajaan negeri pimpinan Pakatan Rakyat.

Blog Papa Gomo bertarikh 13 Ogos lalu memuatkan dokumen dengan label “Sulit” bertajuk “Laporan Ops Sita Gereja Methodist

Damansara Utama” oleh Jabatan Penguatkuasaan dan Keselamatan Majlis Bandaraya Petaling Jaya.”

Blog itu mendakwa operasi menyita premis DUMC dibatalkan setelah mendapat arahan pemimpin Pakatan Rakyat.

Pemimpin Pakatan Rakyat yang dimaksudkan termasuk Pengarah Komunikasi PKR Nik Nazmi Nik Ahmad, Ahli Parlimen Shah Alam Khalid

Samad dan tiga Exco Kerajaan Negeri Selagor Ronnie Lu, Elizabeth Wong dan Teresa Kok.
Jajarkan ke Kiri
Khalid bersama ahli-ahli majlis MBPJ telah membuat satu laporan polis terhadap Papa Gomo, bulan Ogos lalu.

N'N:Adik-beradik James Bond "Lisence To Kill". Papa gomo lak 'Lesen Untuk Memfitnah' kih3.....Siapalah yang bangang bagi lesen kat mamat tu......

Bila Hakim Dah Hilang Sabar....

Hakim perintah tutup mulut tertuduh dengan salotape kerana tak reti duduk diam


Seorang hakim AS memerintahkan menutup mulut tertuduh dengan salotape.

Hakim negeri Canton, Stephen Belden memerintahkan seorang polis untuk menampal salotape ke mulut tertuduh perampokan setelah frustrasi kerana gangguan-gangguan yang dilakukannya berulang-ulang.

Harry Brown, 51 tahun, yang khabarnya mengeluhkan peguam yang disediakn untuknya itu kurang persiapan dan dia secara terus menerus mengganggu perjalanan pengadilan.

Setelah memberikan peringatan beberapa kali namun tak dihiraukan, Hakim Belden memerintahkan untuk menutupi mulut Brown dengan salotape sebagai usaha terakhir.

Ketika salotape itu dilepaskan beberapa saat kemudian, Brown mengeluhkan kalau tindakan tersebut tidak terhormat.

kredit:bk

N'N:Dekat Malaysia ada saksi yang takut jadi saksi walaupun dah diberi sepina. ...Itulah Najib & Rosmah....

SILA BACA BERITA INI KERANA IA TIDAK AKAN KELUAR DIKACA TV MALAYSIA: TV Indonesia Sahkan Rakyatnya Diberikan MyKad Oleh UMNO

PANAS!! TV Indonesia sahkan Rakyatnya diberikan MyKad oleh UMNOWikiLeaks telah mendedahkan satu kabel diplomatik Amerika Syarikat mengatakan bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman mengakui beliau pernah mengeluarkan lebih daripada 60,000 kad pengenalan palsu kepada pekerja-pekerja asing di Sabah pada sekitar tahun 1990-an - atas arahan Umno.

Dalam kabel yang ditandakan sulit itu,pegawai Kedutaan Amerika Syarikat di Kuala Lumpur telah diberitahu bahawa Rashid mengesahkan Umno melancarkan kempen 'kotor' sekitar 90-an untuk merampas Sabah - yang dikuasai PBS, ketika itu pembangkang, pada 1994.


Bila didesak oleh AMK untuk memberikan jawapan tentang pendedahan ini.. bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman menegaskan beliau tidak pernah mengatakan lebih 60,000 rakyat asing di Sabah telah diberikan kad pengenalan palsu dan diterima sebagai pengundi bagi membolehkan Umno-BN menguasai negeri itu.

Bak kata pepatah.. Bangkai gajah masakan boleh ditutup dengan nyiru.. bukan kata bangkai gajah.. Bangkai biawakpun tak boleh ditutup dengan nyiru..

Laporan oleh sebuah stesen TV yang berpengaruh di Indonesia iaitu SCTV dibawah ini membuktikan bahawa penafian oleh bekas Pengerusi SPR itu adalah bohong semata-mata..

Dalam laporannya ini pada 25 Ogos 2005, SCTV telah melaporkan bahawa parti terbesar Malaysia iaitu UMNO telah memberikan memberikan MyKad dan juga hak untuk mengundi kepada ribuan nelayan Bugis di Sabah yang berasal dari Indonesia..

Ribuan Nelayan Bugis Menjadi Warga Malaysia

25/08/2005 14:59
Liputan6.com, Sabah: Menjadi warga suatu negara adalah hak asasi manusia. Itu pula yang menjadi keyakinan ribuan nelayan asal Bone dan Enrekang, Sulawesi Selatan, yang memilih menjadi warga negara Malaysia. Mereka kini menetap di kawasan Batu Dua Laut, Sandakan, Sabah, Malaysia.

Beberapa anak Bugis sudah tak hafal lagi lagu Indonesia Raya. Sebaliknya, para bocah itu fasih melagukan Negaraku sebagai lagu kebangsaan mereka. Apa mau dikata, orang tua, kakek, dan nenek mereka telah memilih melepaskan kewarganegaran Indonesia dan beralih menjadi warga Malaysia sekitar 20 tahun silam.

Di Kampung Batu Dua Laut, sedikitnya ditinggali lima ribu nelayan keturunan Bone dan Enrekang. Mina, warga Enrekang, mengaku sudah tinggal di sana sejak belum memiliki anak. Pada awalnya nelayan keturunan Bone dan Enrekang memutuskan bermukim di tempat ini karena alasan ekonomi. Mereka menilai lebih mudah mencari ikan di perairan Malaysia. Meski sudah menjadi warga negara Malaysia, mereka tetap menjalani adat istiadat Bugis sampai saat ini.

Keberadaan para nelayan keturunan Bone dan Enrekang ini telah diakui pihak Kerajaan Malaysia. Sebagai bukti, mereka telah memegang may card, semacam kartu tanda penduduk. Bahkan, Partai United Malay National Organization (UMNO), partai terbesar Malaysia menjadikan mereka sebagai basis perolehan suara.

Eksodus warga Indonesia ke Malaysia karena alasan ekonomi juga dilakukan sejumlah warga yang tinggal di Desa Temajuk, Paloh Sambas, Kalimantan Barat. Warga yang sebagian besar nelayan dan petani itu kemudian tinggal di Kampung Telok Melano, Malaysia [baca: Pasukan TNI Meningkatkan Patroli di Perbatasan Malaysia].(DNP/Amin Alkadrie dan Kukuh Ariwibowo)- Liputan6.com


Sumber Info : Milo Suam

ADAKAH INI CARA UNTUK CEPAT BERANAK ATAU PEREMPUAN INI KURANG WARAS?


LETAK MAKLUMAT IKLAN

KREDIT:BK

N'N:Ngeri.....Pautan

GAMBAR MANUSIA PALING POPULAR DI MALAYSIA.

http://www.terangbulan.net/wp-content/uploads/2011/09/mat-sabu1.jpg

Yang peliknya kenapa penulis dan penerbit buku dibawah ini tidak menjadi popular seperti Mat sabu yang memetik bulat2 apa yang tertulis tentang Mat Indera dalam buku itu, mainan politik apakah ini? :

http://aburedza.files.wordpress.com/2011/09/pengukir-nama-johor.jpg?w=384&h=310