yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, August 28, 2011

Gambar Aksi Kanak-kanak Disuruh Mencuri Oleh Ibunya Dirakam Kamera CCTV

Kamera CCTV di sebuah kedai di Liverpool berjaya merakam gambar dua orang anak kecil yang berusia empat dan enam tahun yang sedang asyik mencuri. Kelihatan budak perempuan berusia sekitar enam tahun berdiri di rak untuk menggapai botol minuman, dan dibantu adik lelakinya yang dianggarkan berumur empat tahun .

anak kecil mencurianak kecil mencuriMenurut pemilik kedai yang ketakutan, ibu mereka memberikan arahan dari luar kedai kepada kedua anaknya untuk mencuri minuman bersoda dan makanan ringan sebelum berlari keluar dari pintu kedai.

“Jika ini adalah bagaimana mereka berperilaku, bagaimanakah mereka akan berperilaku ketika berubah dewasa nanti?.” tutur Sammi Mohammed, tuan kedai yang mengeluarkan rakaman yang diambil dari kedainya.

Sumber : dailymail

BUKTI BERTULIS BAHAWA UMNO MEMANG TAK ADA MARUAH, KONONNYA PELAJAR U TIDAK BOLEH BERPOLITIK, TAPI SEBENARNYA HANYA TIDAK BOLEH BERPOLIK UNTUK PR.



N'N:UMNO Memang tak der maruah...............

Gambar Hakikat Seorang Ibrahim Ali




Ibrahim Ali memang busuk dengan sifat Asobiyah...Tapi yang tutup hidung tu pun sebenarnya busuk dengan Korupsi mereka.

Syaitan Yang Bertopengkan Manusia: Anak Perempuan Dijadikan Hamba Seks,40 Tahun Bapa Perkosa Dua Anak Perempuannya

Kes sumbang mahram atau hubungan satu darah kembali mengejutkan masyarakat Austria. Seorang ayah berusia 80 tahun dituduh mengurung dan memperkosa dua anak kandungnya selama 40 tahun di dalam rumahnya.

Dilapor BBC, Khamis, 25 Ogos 2011, bapa syaitan itu menahan kedua puterinya sejak usia 12 dan 4 tahun di sebuah dapur sempit di rumahnya di kota Branau, Upper. Dua wanita yang kini berusia 53 dan 45 tahun itu mengaku hanya diberi kerusi kayu untuk tempat tidur mereka.

“Kedua wanita mengalami penderaan mental dan menderita luka pukulan dan kekerasan lainnya,” kata Hermann Feldbacher, juru bicara kepolisian Provinsi Upper.

Polis mengatakan bahawa kes ini terbongkar pada bulan Mei, namun baru tersebar di media pada bulan ini. Kes terbongkar setelah tertuduh dipukul hingga pengsan oleh salah seorang mangsa yang juga anak kandungnya yang hendak diperkosa. Selama dua hari, mereka membiarkan sang ayah terbaring di lantai tanpa membantunya sedikitpun.

Salah seorang mangsa bapa syaitan itu akhirnya melarikan diri dan melaporkan kes ini ke seorang pekerja sosial yang meneruskannya ke polis. Tersangka yang ditemukan masih terbaring di lantai lalu dilarikan ke hospital.

Lelaki yang tidak disebutkan namanya ini dikenakan tuduhan mengurung, menganiaya dan melakukan pelecehan seksual terhadap kedua anaknya. Dia membantah semua tuduhan tersebut. Saat ini dia ditahan di penjara sementara menunggu proses mahkamah.

Menurut laporan polis, kedua anak perempuannya terpaksa menuruti nafsu serakah si ayah kerana takut setelah diancam dibunuh dengan garpu dan kayu. Ibu mereka yang telah meninggal tiga tahun lalu juga diduga menjadi korban penganiayaan. Saat ini kedua mangsa sedang dibantu oleh ahli terapi untuk mengatasi trauma dan penderaan mental yang mereka alami.

Ini adalah kes sumbang mahram kedua yang terjadi di Austria. Sebelumnya pada tahun 2008, Josef Fritzl, 74, divonis penjara seumur hidup setelah memperkosa anak kandungnya hingga melahirkan sebanyak tujuh kali.

Kes serupa juga terjadi pada tahun 2006. Natascha Kampusch berhasil lari dari penculiknya, yang telah menahan dan memperkosa dirinya di sebuah ruang bawah tanah selama lapan tahun. Tertuduh membunuh diri setelah wanita itu berjaya melarikan diri.-VIVAnews

sumber

BERITA BAIK UNTUK SEMUA: LOKASI SPEEDTRAP DISELURUH LEBUHRAYA

Lokasi lebuhraya yang memasang Speedtrap (perangkap had laju) Sempena hari raya 2011

PLUS Arah Utara (Dari KL):(Area ni aku banyak kena saman)

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

PLUS Arah Selatan:

1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 – Km 249 (Persimpangan Seremban – Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

PLUS Tengah:

1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE

1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam

KESAS

1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom

ELITE (Dari arah KLIA)

1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 – Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang – Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras

Sumber

N'N:ingat duit banyak nak guna untuk beraya jangan bagi duit anda free2 kepada kerajaan zalim UMNO/BN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apa Hujah&Fakta Mereka 1(10 Paling Terkini)

Apa Hujah&Fakta Mereka 2 (10 Paling Terkini)

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)