Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, August 25, 2011

Ayam Tanpa Bulu Ini Jadi Kegilaan Di China. Dilayan Seperti Selebriti

http://1.bp.blogspot.com/-50rWEACTMoQ/TlPKzPgKSSI/AAAAAAAAAQ0/cI0HRK_GBSo/s1600/article-2029119-0D89C9EA00000578-476_634x360.jpg

Ayam ini kelihatan sangat menyedihkan kerana setiap orang dapat dengan mudah menangkap dan memasukan ayam ini kedalam oven kerana jika kita menangkap ayam ini kita tidak perlu bersusah-payah untuk mencabut bulu ayam tersebut, kerana ayam ini sejak dilahir memang tidak mempunyai bulu.

http://2.bp.blogspot.com/-byim7Kr3NRs/TlPK0-jhEjI/AAAAAAAAAQ4/JrMaqJ44S7s/s1600/article-2029119-0D89CA2A00000578-828_634x378.jpg

Ayam botak ini telah menjadi terkenal seperti selebriti

Ayam ini kepunyaan dari Lao Yin yang tinggal di Provinsi Shandong, China, ayam ini menetas sekitar 5 bulan yang lalu dan sejak saat itu ayam ini telah menjadi terkenal seperti selebriti, banyak orang yang datang ke rumah Lao Yin hanya untuk melihat wujud dari ayam yang tidak mempunyai bulu tersebut.(rm)Freaky News

N'N:Goreng pun sedap.....

NelayanTangkap Ketam Ganjil Mirip Makhluk Asing Dalam Filem Predator

http://dorkshelf.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/04/pred1.gifRUPA bentuk ketam ganjil yang kini dipelihara di Akuarium Blue Reef, Southsea, Hampshire, Britain.

SOUTHSEA: Seorang nelayan menangkap seekor ketam ganjil yang wajahnya dikatakan mirip makhluk asing dalam filem Predator yang dibintangi pelakon Arnold Schwazenegger pada tahun 1980-an, lapor sebuah akhbar semalam.

Ketam itu kini ditempatkan di Akuarium Blue Reef di Southsea, Hampshire, Britain selepas haiwan tersebut diserahkan untuk dipamerkan baru-baru ini.

Haiwan tersebut turut dikenali sebagai ketam span dan ia boleh menyamar dan mengelak daripada dilihat menerusi pemandangan mata semasa haiwan tersebut berada di dasar laut.

Ketam itu akan dipamerkan kepada orang ramai selepas ia selesai dikuarantin.-Agensi-

Tak Baik Buat Macam Tu Atuk:N'N:Bawa-bawalah bertaubat atuk.....

Tapi yang kat bawah ni macam ambil kesempatan pun ada kah3......

http://1.bp.blogspot.com/-CMIhs5bo7Vs/TlS0JGZFbyI/AAAAAAAAIS0/5__m5oHzxcI/s1600/3.jpg

N'N:Rasanya tak perlu disentuh pun...

MELAKA SEMAKIN HEBAT: PARTI SEDIAKAN 50 GADIS SEKSI UNTUK PELAJAR IPT!!!


MELAKA: Beberapa pengusaha pusat hiburan di negeri ini didapati bertindak melampau bagi menarik pengunjung di kalangan penuntut institut pengajian tinggi (IPT) apabila menyediakan program khusus untuk golongan itu dinamakan ‘parti pakaian seragam kolej.’

Ketua Ahli Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), Mohd Yusof Hassan, yang mendedahkan perkara itu berkata tindakan itu terbukti selepas pihaknya menerima aduan berdasarkan kain rentang yang mempromosi aktiviti berkenaan.

Mohd Yusof berkata, berdasarkan maklumat pada kain rentang berkenaan, penganjur menyediakan lebih 50 gadis seksi kepada pengunjung lelaki sebagai daya tarikan.

“Malah, mereka juga turut menyediakan persembahan tarian seksi dan pertunjukan pentas oleh kumpulan muzik.

“Memang jelas parti dianjurkan itu sengaja mahu menarik pengunjung terutama membabitkan golongan pelajar untuk mereka berhibur.

“Apa yang saya tak puas hati mengapa mereka menggunakan perkataan kolej, seolah-olah sengaja mahu menarik golongan muda berkenaan untuk menyertai parti berkenaan,” katanya, di sini, semalam.

SUMBER

N'N:Kalau perkara ini berlaku di negeri yang ditadbir PR confirm berita ini akan hangat dikaca2 TV dan akhbar media perdana.....

GAMBAR LEMBU CUBA MELOMPAT TINGGI NAMUN KECUNDANG:

The white cow tried to hop over the metal fencing getting stuck halfway, much to its distress

N'N:Sepatutnya dia sedar kemampuan diri sendiri he3...Macam UMNO dia tau dia akan kalah PRU-13 kalau xder pengundi hantu so dia bagi 'Pati' taraf sebagai pengundi.......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)