Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, August 11, 2011

APA YANG PATUT ANDA TAHU TENTANG SEJARAH BAGAIMANA BERMULANYA RUSUHAN DI LONDON.

SERANG...rakaman dalam Youtube menunjukkan Asyraf disamun selepas diserang di London.
Rakyat kita turut menjadi mangsa keganasan pihak yang tidak bertanggungjawab.

History Of London Riot 2011

Baru -baru ini kita dikejutkan oleh rusuhan yang berlaku di Tottenham, London. Rusuhan berpunca dari satu adegan tembak menembak. Di mana semasa adegan tersebut Mark Duggan berumur 29 tahun telah ditembak mati oleh polis pada hari Khamis minggu lepas. Polis telah mengenalpasti beliau sebagai gangster di kawasan tersebut dan telah melawan polis hingga beliau mati ditembak.

Pada hari Sabtu yang lalu, seramai 50 ahli keluarga dan rakan-rakan Mark Duggan telah membuat tunjuk perasaan kecil di hadapan balai polis Tottenham.

Pada masa yang sama beberapa pemuda yang memakai penutup kepala atau ayat popular "hoodies" telah mengambil kesempatan dengan mencaci polis. Mereka telah membakar 2 kereta peronda polis, membaling polis dengan botol, pecahkan tingkap kedai dan mencuri pelbagai telefon bimbit, kamera dan pakaian.

Dan kejadian ini secara tiba-tiba menjadi wabak dan berjangkit keseluruhan bandar. Sebenarnya kematian Mark Duggan bukan lah isu yang utama tetapi ia adalah pemangkin atau pemrcik api kepada keseluruhan penduduk Tottenham.

Sebenarnya ia adalah luahan perasaan golongan muda di Britain terutama di Tottenham merupakan salah satu kawasan termiskin di Britain. Dan Britain bukan sekali mengalami rusuhan dalam lipatan sejarah mereka. Rusuhan terbaru ialah pada tahun 1985 yang juga berlaku di Tottenham.

Manusia apabila mengalami kesempitan hidup maka ia akan membuat apa sahaja untuk survive. Pada masa yang sama jika apa-apa berlaku pada mereka, tiada apa yang rugi kepada mereka atau negara. Kerana mereka tidak mempunyai apa-apa untuk dipertahankan.

Jadikanlah ini sebagai satu pengajaran kepada kita. Jika ruang kemiskinan dan kekayaan terlalu tinggi maka keadilan untuk rakyat akan terabai. Jika ekonomi tidak dijaga, pekerjaan pun tiada dan rakyat akan tertekan. Jika politik terlalu di utamakan berbanding rakyat, maka apa yang berlaku di London akan berlaku di Malaysia...

The Sad Truth Behind London Riot

N'N:Tolong bezakan perhimpunan Bersih adalah Demonstrasi dan apa yang berlaku di London ialah "rusuhan". Perhimpunan Bersih menuntut Pilihanraya yang adil & Bersih.

SOALAN INI PASTI DITANYA OLEH SEMUA RAKYAT MALAYSIA TERMASUK KAMU:

Dah berbulan-bulan harga minyak dunia turun. Matawang USD pun dah turun. Tapi kenapa harga minyak di Malaysia ni tak mahu turun-turun???

http://rimanews.com/sites/default/files/imagecache/250x175/harga_minyak_turun1-300x203.jpg

Tahukah anda harga Minyak dunia sudah turun kepada USD85 Setong selepas pra- krisis Ekonomi Amerika dan harga Minyak terus menjunam.Tapi kenapa Kerajaan BN buat-buat diam pulak???

Bila harga Minyak naik tak menyempat BN kurangkan subsidi untuk Rakyat, dengan alasan Kerajaan tak mampu. Tapi kenapa sekarang bila harga dah turun BN buat-buat diam? Jangan ingat Rakyat Malaysia bodoh dan duduk dalam tempurung. Korang dah nampakkan macam mana kita diperbodoh oleh BN, mari kita ubah Kerajaan yang zalim nie secepat mungkin!!!

KALAU INI PUN TAK DAPAT INSAFKAN PEROKOK AKU TERPAKSA MENGALAH.


Kredit:blogserius.

N'N: SETIAP BATANG ROKOK AKAN MEMENDEKKAN JANGKAMASA HIDUP ANDA SELAMA 11 MINIT. SEKOTAK ROKOK INI PULA AKAN MENGAMBIL I JAM 50 MINIT JANGKAMASA HIDUP ANDA.

GAMBAR MANUSIA MENGAKU NABI KAHWIN DENGAN 78 ORANG ISTERI, KEMUDIAN DIPENJARA SEUMUR HIDUP KERANA NAFSU BUASNYA..Gambar isteri-isterinya.
Warren Jeffs ialah ketua kepada Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints yang mempunyai 10 000 orang pengikut. Ianya pecahan kepada kepercayaan Kristian Mormon yang membenarkan penganutnya berpoligami. Tetapi Warren Jeffs juga mengaku dirinya seorang nabi. Sebagai seorang nabi yang dipilih oleh Jesus, beliau harus mempunyai ramai isteri bagi mempercepatkan jumlah penganut ajaran agama beliau. Seperti mendiang bapa beliau yang juga seorang poligamis (dan bekas ketua gereja yang sama), Warren mengahwini berpuluh orang wanita dari kalangan penganutnya sendiri.


Kepercayaan beliau akhirnya membawa padah apabila pihak berkuasa Texas melakukan serbuan terhadap perkampungan mereka yang dipanggil Yearning For Zion. Pihak berkuasa kemudian mendapati terdapat gadis semuda 15 tahun mengandung. Gadis ini dikenal pasti sebagai salah seorang isteri kepada Warren Jeffs.


Warren kemudian ditangkap atas kesalahan merogol statutari gadis dibawa umur. Setelah waran geledah dikeluarkan mereka menjumpai rakaman audio dimana Warren boleh didengar memberi tunjuk ajar kepada seorang kanak-kanak berumur 12 tahun tentang bagaimana beliau mahukan seks oral dilakukan terhadap beliau. Menurut Warren jika dia enggan melakukan felatio, tuhan akan marah. Didalam bangunan gereja pula pihak berkuasa memjumpai bilik khas kegunan beliau siap dengan katil.


Pihak pendakwaraya dapat membuktikan beliau mencabul dua orang kanak-kanak berumur diantara 12 dan 14 tahun. Mereka juga menggunakan ujian DNA bagi membuktikan Warren ialah bapa bagi yang dikandung seorang gadis berusia 15 tahun. Oleh sebab itu beliau dijatuhkan hukuman penjara seumur hidup dan denda USD 10 000 atas kesalahan seksual beliau. Ketika dibicarakan Warren bertegas bahawa apa yang dilukannya tidak salah kerana ianya kehendak tuhan yang sudah tertulis didalam Injil versi Mormon beliau. Sepanjang tempoh pendakwaan beliau hanya memanggil seorang saksi bagi membuktikan beliau tidak bersalah. Saksi tersebut hanya pergi ke kandang soal jawab dan membaca ayat-ayat dari Injil yang menyokong tindakan Warren.Ketika menggulung hujah pendakwaan, penolong Peguam Negeri Texas berkata;

"Encik Jeff memiliki sebuah rumah besar dimana beliau menyimpan beratus gadis dan wanita untuk memuaskan nafsu seksnya. Negeri Texas juga mempunyai sebuah rumah yang besar dan disitulah beliau harus disimpan seumur hidup beliau"

Kredit:blogserius

N'N: Gila Seks punya ajaran sesat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)