yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, August 6, 2011

AKSI TAKSUB YANG MELAMPAU!!!



N'N:Ntah apa-apa, sekumpulan orang England yang taksub? Iniker yang orang panggil semangat kesukanan??? Bagi aku lebih kepada Taksub!!! Nasib baik aku tak minat EPL...


Ini yang dilaporkan oleh dailycontributor.com:


Depending on what type of football fan you are, you either love or hate Manchester United. But during Liverpool’s Asia tour at Bukit Jalil National Stadium in Kuala Lumpur, Malaysia, a United supporter pushed his luck a little too far when he arrived wearing a Red Devils jersey.

A video uploaded on YouTube showed a young man clad in his Wayne Rooney shirt, engulfed by crazed fans of the Anfield club. According to the comments, he was walking around kissing his badge and shouting champions. The lad resisted attempts to strip him, but his jersey was eventually lifted off in front of a crowd yelling “Buka! Buka!” (“Take it off!”).

“He can come to watch, but he should have known better with the rivalry between the two clubs,” the Star Online quoted Zuliantie Dzul as saying.

N'N:Yang peminat Man U tu pun satu yang pegi provoke tu buat per bukan ker keje gila tu...Kau tu sorang....

PROMOSI HARI RAYA:SEAT KERETA JENAMA RECARO YANG MAMPU MILIK KINI DIPASARAN:

Takkan kita jer nak beraya, kereta kita pun perlukan wajah baru untuk Hari Raya nantikan....


N'N:Tempahlah dengan kadar segera sebelum kehabisan stok. Penghantaran percuma. Cepat sebelum promosi tamat Hari Raya nanti.....

Ini bab SERIUS pulak:

JIJIK AKU DENGAN CARA MEREKA MAHU MENGEKALKAN KUASA.

TIPS CARA UNTUK SAVE VIDEO YOU TUBE YANG PALING MUDAH TANPA PENGGUNAAN SEBARANG SOFTWARE..


N'N:Kalau rasa tangan tu lenguh ambil jer apa barang untuk letakkan hp anda tu di hadapan pc@laptop he3...Kualiti video bergantung kepada kualiti kamera hp anda....

TUTUP KES WARGA ASING YANG DIBERI KERAKYATAN SEGERA DENGAN ISU GEREJA DISERBU, MUNGKINKAH???

Kami diberi Bible versi melayu'

BUKTI...antara risalah dan kitab Kristian yang diberikan gereja kepada wanita berkenaan.
BUKTI...antara risalah dan kitab Kristian yang diberikan gereja kepada wanita berkenaan.


KUALA LUMPUR: Beberapa individu beragama Islam yang menyertai aktiviti keagamaan di sebuah gereja di Seksyen 13, Petaling Jaya, ketika pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) membuat pemeriksaan malam kelmarin, hanya sebahagian kecil yang berjaya dikesan, manakala sebahagian besar golongan itu dipercayai menyertainya secara sembunyi atau ‘bawah tanah’.


Kebanyakan mereka terdiri daripada kaum Melayu dan golongan mualaf yang menyertai kumpulan berkenaan disebabkan kesempitan wang untuk menyara diri dan keluarga serta gagal mendapat bantuan daripada pihak berwajib.


Mereka menyertai kegiatan keagamaan berkenaan secara senyap-senyap di premis persendirian termasuk rumah kedai dan dewan komuniti, bukan saja di Lembah Klang, malah pergerakan ‘bawah tanah’ ini sudah berkembang di seluruh negara termasuk di Kelantan dan Terengganu.
Ia didedahkan sendiri seorang wanita Melayu yang mengikuti kumpulan itu sejak lebih setahun lalu, selepas dibelenggu masalah kewangan sehingga tidak mampu membiayai keperluan seharian.


Katanya, pendakwah kumpulan berkenaan membantu mereka dengan memberi seberapa banyak wang diperlukan dan selepas itu, mereka memujuk individu yang sudah diberi bantuan menyertai program keagamaan mereka.
-hmetro-

N'N:Kejadian ini sangat bahaya tapi sebenarnya telah lama berlaku dan telah ramai orang Melayu yang dah Murtad. Tapi peliknya kenapa kes ini tiba-tiba meletup ketika kes mismah-gate juga sedang meletup.....

4 KEBURUKAN DISEBALIK WI-FI PERCUMA!!!

4 Keburukan disebalik Wi-Fi Free:

Kafe, kampus, dan berbagai tempat awam kini sudah banyak yang dilengkapi dengan fasiliti Wi-Fi. Menyenangkan untuk berinternet di tempat awam, percuma pula tu. Namun disebaliknya ada sejumlah ancaman perlu korang ketahui .

Berikut adalah 4 keburukan Wi-Fi Free di antaranya yang dikutip dari detikINET berdasarkan laporan ESET:

1. Evil twin login interception
Ini merupakan jaringan yang diset-up oleh hacker untuk menyamar sebagai WiFi hot spot yang rasmi.

2. 0-day OS/app attack attempts
Disebut juga sebagai serangan threat melalui exploit yang tidak dikenal.

3. Sniffing
Upaya intercept untuk mencapai baik software mahupun hardware komputer dan melakukan log terhadap lalu lintas dalam sebuah jaringan.

4. Data leakage (man-in-the-middle attack)
Penjenayah dunia maya mampu memodifikasi lalu lintas jaringan dan membuat user tidak menyedari seakan-akan ia sedang melakukan transaksi dengan bank. Padahal kenyataannya, data yang dikirim oleh user terkirim ke komputer penjenayah siber tersebut

Terkait dengan tingkat keselamatan di ruang awam yang menyediakan akses internet, Yudhi Kukuh, Technical Director PT. Prosperita-ESET Indonesia menambahkan jika saat pengguna melakukan pembelanjaan secara online atau melakukan transaksi kewangan, pastikan web address diawali dengan 'https' bukan 'http'. Hal ini untuk memastikan bahawa lalu lintas data yang menggunakan alamat web tersebut akan dienkripsi.

"Jadi perlu diambil perhatian bahawa kemudahan ini jangan dijadikan sebagai acuan utama jika berada di wilayah awam dengan fasiliti hotspot -- selalu gunakan mode peringatan terkini dan perhatikan bentuk peringatan apapun yang diberikan," katanya, dalam keterangannya.

Hingga saat ini akses Wi-Fi diperkirakan telah digunakan oleh lebih dari 700 juta orang, dengan lebih dari 4 juta tempat hotspot di seluruh dunia. Sementara Wi-Fi router setiap tahunnya diproduksi sebanyak 800 juta unit.

Berdasar kajian global research project oleh Online Security Brand Tracker, yang disampaikan oleh InSites Consulting dan analisa dari United Consultants, menyebutkan hampir separuh pengguna internet di dunia melakukan sambungan internet paling sering dengan peranti mudah alih. Dimana notebook menjadi perangkat yang paling populer (41%), diikuti netbooks (3%), smartphone (2%) dan komputer tablet (1%).

SUMBER

ADAKAH NAJIB AKAN HARAMKAN GOOGLE TRANSLATE PULAK LEPAS INI???




Jom kita cuba....

1. Go to Google Translate
2. Select translate from English to Malay
3. Type this following:

Do not snatch philippines money
The people of bangladesh are angry
pakistani people hate national row

4. Laugh in awe! :D tolong paste text selepas di terjemah ya hehehehe

update dari puteri.. try yg kat bawah ni plak..

The pakistani people live poor life
But ministers of bangladesh national row
day and night cheat philippines people
so now singapore, chinese and india angry

Kah kah kah kah.. apa si google ni ingat malaysia ni bangladesh ke? woi google.. memang la najib bagi mat-mat bangla IC kerakyatan Malaysia untuk mengundi barisan nasional.. memang la patriot bagi baju pada mat bangla suruh pakai biar mereka nampak ramai.. tapi Malaysia lom tukar jadi Bangladesh la woii.. kih kih kih kih

Sumber

GAMBAR IWAN DANGDUT KINI JADI IWAN DAKWAH.

Siapa di sini masih menjadi peminat Iwan dangdut? Iwan yang dulu pernah bergelar raja dangdut Malaysia sejak beberapa tahun ini dia kelihatan sepi. Rupanya komposer ni dah berubah mendapat hidayah Allah yakni telah menjadi seorang yang lebih menumpukan ke jalanNYA. Alhamdulilah, penampilan Iwan juga sedikit sebanyak telah berubah dan sekaligus mencerminkan dirinya sebenar. Dan yang paling terbaru, dia masih lagi mengeluarkan album, dan album yang bakal keluar nanti adalah 'Segalanya Allah'. Subhanallah.


N'N:Alhamdulillah

Sumber

Bab Niat Ni Orang Melayu Kita Masih Fail Lagi???

Niat.

Dialog dua orang sahabat:

Sahabat1: Alamak Mat aku lupa nak niat puasalah pagi tadi, nampaknya kena berbukalah aku.

Sahabat2: Tapi pagi tadi kau bangun sahurkan?

Sahabat1: Yer memang aku bangun sahur tapi lepas sahur aku terus tidur, lupa nak niat untuk puasa.

Sahabat2: Aku nak tanya kau ni, kau bangun sahur tu untuk apa sebenarnya?

Sahabat1: Untuk makanlah sebab nak puasa nanti.

Sahabat2:Jadi terlintas dihati kau untuk berpuasa esok sebab tu kau bangun sahurkan?

Sahabat1: Yerlah aku sahur sebab nak puasalah...

Sahabat2:Ketahuilah wahai sahabatku ketika hatimu terlintas untuk berpuasa ketika itulah sebenarnya engkau telah berniat. Samalah juga ketika engkau hendak berwuduk, kau berwuduk untuk apa? Tentulah untuk solat bukan, nah disitu hatimu telah pun berniat untuk solat. Ianya semudah itu sahabatku ketahuilah bahawa Islam itu mudah.

Sahabat1: la maknanya aku dah berniatlah, terima kasih sahabat kerana membuka mataku.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apa Hujah&Fakta Mereka 1(10 Paling Terkini)

Apa Hujah&Fakta Mereka 2 (10 Paling Terkini)

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)