Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, July 11, 2011

Polis Beri Tanda Kasih Sayang Pada Peserta Bersih 2.0 Ini....http://1.bp.blogspot.com/-kGz3kx4LDWI/ThnXDHMhHQI/AAAAAAAATSI/_2nmSy568SE/s1600/100720111268.jpg

Berita penuh disini

N'N:dari ummu salamah r.a (isteri nabi )Sabda Nabi Muhammad S.A.W:

"kelak akan memerintah pembesar-pembesar yang kebijaksanaanya ada yang kamu kenal baik dan ada yang tidak baik, maka sesiapa membenci yang tidak baik lepaslah dia dari dosa,bahkan sesiapa yg mengingkarinya (memprotes)selamatlah dia tetapi siapa yang rela bahkan mengikuti yang tidak baik berdosalah dia.Bertanya sahabat bolehkah kita bunuh mereka ?jawab Nabi tidak selama mereka masih melakukan solat."

(1820 jilid 3 sahih muslim )

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah S.A.W Bersabda:

"Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga)
(Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).


Awek Kegersangan Ini Perlukan Teman Dengan Kadar Segera.

Kesian awek ini dia kesepian
tiada teman
walaupun berpakaian seksi
namun tak ada
seorang pun
yang mahu....
vvv


v


v


v


v


v


ok..cantik tak???
sumber

N'N:Cis..Tiruan........

Kah2 Aku Bangga Jadi Pencacai.....

Gambar Bukti PATRIOT Dilindungi FRU Habis-habisan.
N'N:Siap boleh pegang FRU lagi tanpa dapat sepak terajang.

Gempar!Arwah Baharuddin Bukan Hanya Terkena Bom Asap Tapi Mangsa Keganasan Polis Ini Cedera Teruk, 4 Tulang Dada Patah & 3 Batang Gigi Patah.Empat tulang dadanya didapati patah manakala tiga batang giginya juga patah kata Azhar Kassim, anak saudara Allahyarham Baharudin

Paling menghairankan ialah laporan perubatan seakan-akan kelam-kabut dan menyuruh keluarga mangsa mengebumikan dengan segera jenazah arwah.

Sehingga kini, laporan postmortem tidak dikeluarkan oleh hospital kepada keluarga mangsa. Ia menjadi tandatanya keluarga kerana kenapa laporan itu tidak dikeluarkan sedangkan mayat dibenarkan untuk dikebumikan.

Usaha anak Allahyarham yang merupakan seorang doktor di HKL untuk mendapatkan laporan juga dikatakan tidak berjaya.

Nampaknya sudah terbukti bahawa ini angkara dari keganasan pihak berkuasa yang menjahanamkan rakyat untuk sesuatu yang baik. Pada hari kejadian juga ada seorang lelaki dipijak kakinya sehingga patah oleh anggota keselamatan namun dibiarkan meraung kesakitan sehinggalah orang ramai memberi bantuan.


Sumber

N'N:Kenapa Polis sanggup menjadi anjing kepada UMNO? Sudah lupa bahawa Allah itu Maha Melihat lagi Maha Mengetahui.

Kami Buang Jauh-jauh Perasaan Malu...Kami Hanya Ingin Melayan Gelora Nafsu..

N'N:Buruk perangai....


Sumber:borakkosong

Apahal Pulak Ni, Pak Mertua Tiduri Menantu?

Mana, biar betul?
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


http://3.bp.blogspot.com/-4uYL5sa71qo/Tar8iS-reoI/AAAAAAAAEX8/BfTLnbY3hCs/s1600/Mertua+Tiduri+Menantu.jpg

Ini bukan kes naya anak. Ini kes bila pak mertua terlampau penat menguruskan hal-hal kawin anak dia. Kesian penat betul sampai tertidur atas bahu menantu.

Rakyat Amerika Bayar Cukai Untuk Tampung Pesta Maksiat Tentera Mereka Ini di Afghanistan.


Washington – Para staf sebuah perusahaan keamanan swasta yang disewa untuk mengawal diplomat AS di Afghanistan, melakukan pesta seks di negara tersebut.

ArmorGroup North America Inc. (AGNA), sebagaimana diberitakan Daily Mail, diduga mengeluarkan dana hingga US$7,5 juta untuk menyembunyikan para penjaganya melakukan pesta seks dan mengunjungi rumah pelacuran di Afghanistan.

Menurut Kementerian Hukum AS, AGNA dan afiliasinya mengeluarkan wang itu, di tengah klaim salah mengenai sejumlah dana yang dikeluarkan untuk membayar kontrak Kementerian Luar Negeri AS. Kementerian ini menyatakan, manajemen AGNA mengetahui tindakan stafnya itu.

“Telah ada penyelesaian klaim pada 2007-2008 bahawa penjaga AGNA melanggar UU Perlindungan Korban Trafficking (TVPA) dengan berkunjung ke rumah pelacuran,” demikian Kementerian Hukum AS.

Kementerian Hukum menyatakan, rakyat Amerika berhak tahu bahawa setiap dana mereka digunakan dengan bijak dan sesuai dengan nilai-nilai yang murni. Mereka kecam kontraktor pemerintah yang dianggap tak memenuhi kewajiban pada negara.

Tuntutan terhadap AGNA dilayangkan oleh bekas pengarah operasi perusahaan itu, James Gordon. Ia akan menuntut US$1,35 juta berkat UU Klaim Salahlaku AS. Kes ini bukan yang pertama kalinya menimpa AGNA.-INILAH.COM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)