Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, July 2, 2011

Bawa-bawalah Bertaubat Atuk....

Tua-tua keladi semakin tua semakin menjadi..
mitos ini rupanya benar.......

fuuhhh..dahsyat atuk-atuk ni....Sumber


N'N:Allah dah bagi bonus dapat hidup lama daripada orang lain sepatutnya usia2 sebegini dipenuhi dengan taubat, itu nasihat untuk atuk2 kita yang Muslim.

Mungkinkah Korang Pernah Termakan KFC Perasa Tapak Kasut Ini???N'N:Apa motif budak nie? Dia telah membuat zalim kepada orang yang akan makan 'Ayam Goreng Perasa Tapak Kasut'. Entah apa yang ada dalam fikiran budak ini. Mungkin lepas ni slogannya kena tukar kepada 'Sedap hingga menjilat tapak kasut'.....

Tolong Bagitau Aku Adakah BABI Halal Di Indonesia.


Cuba lihat kepada bulatan-bulatan merah yang telah aku buat, dan disitu ada sesuatu yang mengganggu fikiran aku:

1.Kepala Babi

2.Tulisan 'HALAL'

3.Pemilik perniagaan seorang Muslim yang sudah bergelar Haji(Haji Naguib)

Jadi tolonglah bagitahu aku Mazhab manakah yang menghalalkan daging 'Babi'? Sudah jelas dalam Al-Quran dan Sepakat Ulama' mengatakan bahawa daging babi dan apa sahaja yang berkaitan dengan binatang itu adalah HARAM. Inilah yang berlaku apabila Liberalisme& Sekularisme bermaharajalela di sebuah negara Islam....


Sumber

Alhamdulillah soalan aku telah dijawab oleh komen ini:
Anwarul Adzizi Adeni said...

Ini kat Filipina lah. Tengok lah tag kat atas tu "Zamboanga". Kat Filipina mmg susah cari daging halal, jadi kalau daging halal dijual sebelah dgn daging tak halal di sana, dah cukup baik dah kekdahnya.


N'N:Wallahua'lam


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)