Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, June 20, 2011

Gambar Makcik Makan Ayam Kampung Hidup-hidup!!!


Inilah amalan seorang wanita Miskaulah, 38 tahun seorang warga Dusun Janganasem, Desa Trompoasri, Kecamatan Jabon, Sidoarjo. Dia gemar meratah ayam hidup-hidup.

N'N:Speechless................

Teknik Membuat Luka Palsu(Memang Nampak Real)

Agaknya inilah cara-cara pengemis penipu membuat luka palsu..........


1. Bahan-bahan yang diperlukan : dakwat merah, kayu cungkil gigi, cotton buds, berus cuci pinggan,gam
2. Buat "area luka" menggunakan gam
3. Tunggu sampai gam kering
4. Rapikan gam dengan pencungkil gigi untuk membentuk area luka
5. Ratakan gam yang masih menggumpal dengan berus pencuci pinggan


Cuba perhatikan gambar dibawah untuk membuat luka palsu :


macam luka yang sebenar

sumber

Apa Cerita Ni SPR, 6 Melayu, 5 Cina Duduk Serumah Dengan Ibu Azmin Ali???

http://4.bp.blogspot.com/_gMlHaKTw3dc/TTmV8BIkVCI/AAAAAAAANGY/OisxM0KGS9U/s1600/spr.jpg
Jangan nak berdolak-dalih sila jawab!!!

SHAH ALAM - Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali mencabar Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Wan Ahmad Wan Omar meletak jawatan jika gagal membuktikan apa yang dikatakannya mengenai daftar pemilih suruhanjaya itu tidak benar.

Menurut Azmin, beliau mempunyai bukti berdasarkan daftar pemilih diwartakan 13 Mei lalu, terdapat seramai 11 pengundi luar beralamat di rumah ibunya di Kampung Klang Gate Baru, Gombak, dekat sini.

“Bagaimana SPR boleh letak enam pengundi Melayu dan lima Cina di alamat rumah ibu saya. Ibu saya tinggal di rumah itu seorang diri sejak kematian ayah saya beberapa tahun lalu,” katanya ketika berucap pada Konvensyen Pilihan Raya SPR di sini, semalam.

Azmin dalam satu kenyataan 14 Jun lalu mempertikaikan SPR kerana tidak memberi alamat lengkap pengundi dalam daftar pemilih SPR sehingga menyukarkan pihaknya untuk mengenal pasti identiti mereka.

Susulan pada itu, Wan Ahmad menafikan kenyataan Azmin lalu menggesa pemimpin PKR itu mengemukakan bukti.

Selain itu, Azmin turut wujud beberapa alamat rumah pangsapuri bagi pengundi di Kampung Klang Gate Baru yang tidak mempunyai sebarang bangunan tinggi.

Beliau turut mempelawa untuk membawa sendiri Wan Ahmad melawat kampung itu yang hampir kesemua penduduknya berketurunan Melayu.

“SPR perlu ingat kita memerhatikan mereka,” katanya. SH

N'N:Inilah yang berlaku apabila amanah dikhianati....

Tips Untuk Menyelesaikan Bongkah Rubik Dengan Sepantas Kilat.

Sumber:blogserius

N'N:Buat-buatlah bersabar....

Disaat Anda Menjamah KFC, Budak Ini Hanya Mampu Menelan Air Liur...

Gambar Ini Membuktikan Mengapa Yahudi Zionis Israel Di Laknat ALLAH S.W.T lihatlah Sendiri.....

Beginilah detik kanak-kanak Palestin dilanggar oleh pemandu
warga Israel..
Sumber

N'N:Yahudi Zionis Israel Laknatullah, untuk pengetahuan semua ada bezanya Yahudi Zionis Israel dengan Yahudi Ortodok (elok kita tahu supaya kita tidak Asobiyah). Tetapi tetap Yahudi itu bangsa yang hina kerana membunuh Nabi-nabi dari kaum mereka sendiri dan cuba membunuh Nabi Isa A.S.


Firman Allah S.W.T yang bermaksud:

"Dan (ingatlah wahai Muhammad) ketika Tuhanmu memberitahu: Bahawa sesungguhnya Ia akan menghantarkan kepada kaum Yahudi itu, (terus menerus) hingga hari kiamat, kaum-kaum yang akan menimpakan mereka dengan azab sengsara yang seburuk-buruknya (disebabkan kejahatan dan kekufuran mereka). Sesungguhnya Tuhanmu amat cepat azab seksa-Nya, dan sesungguhnya Dia juga Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani."
Surah Al-A'raf ayat 167

Sabda Nabi Muhammad S.A.W:

"Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok 'Gharqad', kerana ia adalah pokok Yahudi".
-Hadith sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)