yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, June 12, 2011

Gambar Majikan Layan Pembantu Rumah Macam Hamba Abdi.




sumber : stomp.com.sg

Sampai macam ni sekali mereka memperlakukan orang gaji mereka.Apa salahnya duduk sekali.Kalau malu nak join..baik tak payah bawa dia....baca kisahnya di bawah ini....

There were still seats available in the cafe, but a family apparently did not allow their maid to sit with them. Instead, she stood in a corner, said STOMPer benji.

The STOMPer tells us more (Apr 16):

"I spotted this family at Marina Square, in the cafe Bao Today.

"They apparently asked the maid to stand at one side.

"Maid abuse?

"Initially I noticed a figure standing behind me after the family came in.

"The family noticed that I took pictures of them, so they asked her to sit down. But she was still left at the corner.

"I approached her to offer her a drink but she just shook her head. Tears were welling up in her eyes.

"She said she was part of that family.

"She looked like she was quite new.

"The family finished their food and left, but their maid did not eat a single bite."

sumber

N'N:Macam bagus jer majikan tu, lepas orang tangkap gambar baru dia bagi kerusi dekat pembantu rumah tu, dahlah makan xajak...xder tamadun ker atau terlebih bertamadun....

Gambar Ceramah Ibrahim Ali Yang Mendapat Sambutan Hangat Diluar Jangkaan.

http://3.bp.blogspot.com/-CDe1zaMdlCo/TfI6EzKfN0I/AAAAAAAAD98/PekdC2K0EJo/s1600/Picture+001.jpg

Begitu kyusuk kerusi2 itu mendengar ceramah Pok Him,tapi kenapa Pok Him tak pandang langsung kat kerusi ni, terasa hati kerusi2 ini..........

Senarai Blacklist Calon PR Untuk PRU-13 .



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apa Hujah&Fakta Mereka 1(10 Paling Terkini)

Apa Hujah&Fakta Mereka 2 (10 Paling Terkini)

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)