Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, May 8, 2011

TERKINI:Ada Saksi Yang Mengatakan Timb Pengarah Kastam, Sarbani Tidak Membunuh Diri..

http://1.bp.blogspot.com/-SR1y_GQ5Sxc/TaR9A6TPh0I/AAAAAAAAeys/rCoA9i99FnM/s320/ahmad_sarbani-kastam.jpg

Berita yang pasti tidak akan disiarkan di TV3, Utusan Malaysia, Berita Harian dan lain-lain media arus perdana pro gerombolan songkok tinggi. The News Straits Time mendedahkan petunjuk baru melalui saksi yang tidak mahu dikenali bahawa Ahmad Sarbaini telah di bawa ke bilik siasatan oleh lebih seorang pegawai SPRM. Dan Ahmad Sarbaini tidak pernah dibiarkan sendirian dalam bilik tersebut.

Keluarga Ahmad Sarbaini yakin 100 peratus, Ahmad Sarbaini tidak membunuh diri selepas bercakap dengan saksi penting tersebut. News Straits Time melaporkan kenyataan ini jelas sekali bercanggah dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, SPRM

sumber: http://milosuam.blogspot.com/

KELANTAN Miliki Kedua-duanya, Menteri Besar Yang Paling Zuhud Dan Sultan Yang Paling Zuhud...

http://3.bp.blogspot.com/-YOa8hHchtQg/TVo5ArSYOcI/AAAAAAAAAVY/23FA84mv2Jc/s1600/tok_guru2.jpg

Makannya tak perlu dihidang, cukuplah sekadar beliau mencedoknya sendiri.


http://2.bp.blogspot.com/-Ibh6eV7TPfo/TbJ3GAiNaAI/AAAAAAAAJWI/dlGNDuhz0W8/s400/205599_10150165779622592_358919387591_7302289_4320279_n.jpg


Tempat makannya tak perlu berhias cukuplah dilayan seperti orang biasa, Tok Guru menjamah hidangan ketika menghadiri Majlis Sambutan Jubli Emas Pondok Pasir Tumbuh pada 22 April 2011.

http://1.bp.blogspot.com/_OjNqdu7z9y8/TJYPpOgIgEI/AAAAAAAADzU/3UHuzZEV-WU/s1600/Sultan+Kelantan+Baru2.jpg

Sultan Kelantan memberi laluan kepada Tok Guru sebagai tanda penghormatan beliau kepada Ulama'.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs641.snc4/60160_153908067962776_100000307506621_362080_8189046_n.jpg


Munajat.

Akibat Tradisi Yang Bukan Daripada Ajaran Islam,30 Tahun Menikah Tetapi Belum Pernah Lihat Wajah Isteri...

Pernikahan itu terjalin selama tiga dekad. Anehnya, sang suami sama sekali belum pernah melihat wajah isterinya. Hanya mata yang boleh dipandang selama hidup bersama.

Sepanjang hidupnya, sang istri selalu mengenakan burka, busana tertutup bagi wanita muslim yang hanya memperlihatkan area mata. Bahkan, tidur pun mengenakan busana itu.

Selama 30 tahun menjalani pernikahan tanpa melihat wajah isteri ternyata tak mengubur rasa penasaran sang suami. Diam-diam, lelaki ini nekad menyingkap cadar di wajah isterinya yang tengah lelap tertidur.

Hanya, jawaban atas rasa penasarannya itu harus dibayar ‘mahal’ dengan tuntutan cerai sang isteri, pada 2008 lalu. Sang isteri yang sudah berusia 50-an tahun merasa dikhianati. Dia nekad meminta perceraian, meski suami sudah berulang kali meminta maaf dan berjanji tak mengulangi perbuatannya.

“Setelah sekian tahun, dia (suami) cuba melanggar komitmen, ini sudah kesalahan besar,” kata sang isteri kepada akhbar setempat, Al-Riyadh, seperti dikutip dari laman Daily Mail.

Apa yang dilakukan wanita itu merupakan bentuk kepatuhan terhadap tradisi yang tumbuh subur di kampungnya, tak jauh dari Khamis Mushayt, wilayah barat daya Arab Saudi. Bukan ajaran Islam, namun tradisi ini tumbuh subur di sejumlah kawasan terpencil di beberapa negara Teluk.

Itu pun bukan satu-satunya kes. Seorang lelaki bernama Ali al-Qahtani juga menerima ancaman cerai ketika cuba membuka penutup muka isterinya setelah 10 tahun pernikahan. Beruntung dia dimaafkan setelah berjanji tak akan mengulangi perbuatannya.

Sementara Hassan Al-Atibi mengancam akan menikah lagi jika isterinya tak bersedia membuka penutup muka. Bukannya terancam, sang isteri malah mencarikan wanita yang tak menganut tradisi itu untuk dijadikan isteri kedua. Merelakan suaminya poligami agaknya lebih baik daripada menunjukkan wajahnya ke suami.

Om Rabea al-Gahdaray, 70, salah satu wanita yang menjalani tradisi ini mengatakan bahawa suami tidak boleh melanggar komitmen yang telah disepakati sebelum pernikahan. Suami tak boleh mengubah tradisi yang telah terbangun sejak zamansebelum mereka lahir lagi.

Ketika ditanya bagaimana boleh memiliki anak tanpa mengizinkan suami melihat wajah dan tubuhnya, al-Gahdaray menjawab, “Pernikahan itu tentang cinta, bukan wajah.”-VIVAnews

Sumber

Gambar Beauty And 'The B*G M*M*'

http://1.bp.blogspot.com/-G2_ejIF5-RE/TcSpHu-EQ5I/AAAAAAAAFMA/M4n6BYYFFWQ/s1600/Rosamh.png

Yang bertudung dan jelita itu ialah Isteri PM Turki, Recep Tayyeb Erdogan ...Yang tidak menutup aurat itu Isteri PM kita, Najib Tun Abdul Razak...Banggakah sebagai seorang anak Malaysia yang kononnya sebuah Negara islam ....???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)