Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, April 21, 2011

Masjid BELGIUM Dihadiah Kepala Babi.....

Sekelompok orang tak dikenal telah menghina sebuah masjid di Charleroi Belgium selatan, dengan membuang kepala babi disertai dengan tulisan "Di sini terletak Muhammad" di depan masjid, kata pemerintah daerah mengumumkan Selasa kemarin (19/4).

Insiden ini terjadi Isnin malam lalu di sebuah masjid Lodelinsart, yang berada di sebuah daerah yang terletak di utara kota terbesar Belgium Wallonia, kata pejabat berita Belga.

Walikota Charleroi, Jean-Jacques Vissour selama sidang media menyatakan bahawa aksi biadab tersebut merupakan tindakan provokatif dan siapapun yang melakukannya mesti dihukum."

Dia mengatakan hal itu setelah pertemuan dengan pengurus masjid dan perwakilan komuniti muslim kota tersebut.

Polisi dilaporkan akan segera melakukan penyelidikan untuk menangkap para pelaku dan menyeretnya ke pengadilan.

Gerakan melawan rasisme, antisemitism dan xenophobia (MRAX) dengan tegas mengutuk serangan itu serta menegaskan bahawa pencabulan terhadap masjid dan Nabi Muhammad adalah tindakan pelanggaran yang serius.

"Tindakan kekerasan simbolik yang besar terhadap penduduk Muslim, merupakan aksi rasis ," kata Presiden MRAX Kalisa Placide. (fq/lefigaro)

sumber

Firman Allah S.W.T:

Sesungguhnya orang-orang kafir, sama saja bagi mereka, kamu beri peringatan atau tidak kamu beri peringatan, mereka tidak akan beriman. (Al-Baqarah ayat 6)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)