yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Tuesday, April 5, 2011

Taib Mahmud Pemimpin Paling Berjaya Dalam Sejarah Korupsi BN...


ATM(Abdul Taib Mahmud) telah memegang kuasa selama 30 tahun di Sarawak, dan hasil daripada itu, Sarawak menjadi negeri yang paling miskin sedangkan dia sendiri telah menjadi orang yang paling kaya di Malaysia. Video ini akan membongkarkan muslihat Taib, yang memperalatkan rakyat Sarawak dan merampas harta negeri Sarawak selama ini untuk kepentingannya sendiri.

Adakah Surat Misteri Kakitangan SPRM Mengenai Kes Kematian Teoh Beng Hock Ini Di ambil Kira Suruhanjaya Inkues???




Sila Klik pada imej untuk besarkan imej.

Teori Cara Video Lucah Fitnah Disunting Kemungkinan 'Split Scene'...

Kemungkinan split scene....kemungkinan DSAI betul dalam scene tu tetapi dua scene yang berbeza dan masa yang berbeza dan orang yang berbeza....

Sebab2 kemungkinannya...

1.Kamera itu statik, sesiapa sahaja yang biasa edit video memang senang untuk buat 'split scene' kalau kamera itu statik,iaitu dua scene di cantum bersama-sama..left and right seamlessly.

2.Scene awal kononya DSAI adalah terlalu berlainan dengan DSAI keluar dari bilik air di akhir video.Itulah sebab sebenar kenapa video dibuat dalam hitam putih supaya warnanya nampak seragam untuk kedua-dua scene.Sebab kalau scene dalam warna kita boleh lihat dengan jelas perbezaan dua-dua scene.Jadi pandangan aku video tersebut kemungkinan memang dirancang dibuat pertama dengan DSAI dalam scene pertama kemudian scene kedua pula seorang perempuan dan seorang lagi pelakon yang mirip DSAI (scene keluar bilik air dan peluk perempuan).Kemudian gabungkan video itu menjadi satu...aku ulangi..it is very easy to make the video like this..tak perlu GCI just consumer video editing biasa.

kalau nak tahu macam mana ia di buat boleh cari di youtube. cari perkataan split screen..kita boleh tengok betapa mudahnya buat...aku bagi satu contoh video ni:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apa Hujah&Fakta Mereka 1(10 Paling Terkini)

Apa Hujah&Fakta Mereka 2 (10 Paling Terkini)

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)