Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, January 30, 2011

Terbuktilah Bahawa Kaum Cina Tidak Boleh Di Gula-Gulakan Dengan Tarian Separuh Bogel Ini....Tapi Hanya Melayu....

http://4.bp.blogspot.com/_l3xaHYhOpRc/TUVfqApMYoI/AAAAAAAAIZQ/2DQUISTT3sc/s1600/1mas1.jpg


Kalah di Felda tetapi peratusan meningkat di kawasan majoriti Cina sehingga 70 peratus. Harus meningkatkan strategi di kawasan yang kalah,

Walaupun membelanjakan berjuta-juta duit rakyat tetapi tidak mencapai majoriti yang mereka inginkan! PRU mereka tidak boleh buat macam sekarang, PRU target kita," tulis Khalid Samad di laman Twitternya.

Manakala ADUN Bukit Lanjan, Elizaberth Wong pula berkata, peratusan undi pengundi Cina semakin meningkat kepada Pakatan Rakyat.LABIS 30 JAN : BN mengekalkan kerusi DUN Tenang dengan majoriti 3,707, sekaligus tidak berjaya mencapai target yang disasarkan.

Azhar Ibrahim memperoleh 6,699 undi mengalahkan calon PAS, Normala Sudirman yang mendapat 2,992 undi.

Sementara itu undi pos juga memihak kepada BN dengan majoriti 112 undi dan 1 undi rosak.

Sebanyak 71.8 peratus atau 10,579 orang daripada sejumlah 14,753 pengundi berdaftar bagi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Tenang keluar mengundi sehingga proses pengundian ditutup pada pukul 5 petang tadi.

Difahamkan, jumlah peratusan ini lebih rendah daripada pilihan raya umum 2008 iaitu 73.52 peratus.

Ia mungkin didorong oleh faktor banjir yang melanda beberapa kawasan di sekitar Labis.

Beberapa jalan yang menghubungkan pusat pengundian tidak dapat dilalui kerana ditenggelami air.

Pada pilihan raya umum 2008, calon BN menewaskan PAS dengan kelebihan 2,492 undi.

Sementara itu, wakil-wakil rakyat Pakatan Rakyat melalui Twitter masing-masing memberikan respon terhadap kemenangan BN di kuat parti itu.

" Walaupun membelanjakan berjuta-juta duit rakyat tetapi tidak mencapai majoriti yang mereka inginkan! PRU mereka tidak boleh buat macam sekarang, PRU target
kita," tulis Khalid Samad di laman Twitternya.

Manakala ADUN Bukit Lanjan, Elizaberth Wong pula berkata, peratusan undi pengundi Cina semakin meningkat kepada Pakatan Rakyat.

" Kalah di Felda tetapi peratusan meningkat di kawasan majoriti Cina sehingga 70 peratus. Harus meningkatkan strategi di kawasan yang kalah," tulis Eli.

Pilihan raya kecil DUN Tenang diadakan berikutan kematian penyandangnya, Datuk Sulaiman Taha, 59, pada 17 Disember tahun lalu akibat jangkitan kuman dalam darah dan kencing manis.

PRK DUN TENANG: DAP Dakwa Ada Proses Beli Undi!! RASUAH!! (Gambar Bukti Cek)

http://1.bp.blogspot.com/_qyxHOFrMS4s/TUT5jf2TXII/AAAAAAAAC34/28aVrusZb-g/s1600/67a094fd85a2d80b3541dcfee4f62b00.jpg
Sebentar tadi, DAP mendakwa berlaku proses beli undi melibatkan petugas Barisan Najis dengan pengundi di Tenang Station!

Menurut bapa kepada Ahli Parlimen Serdang Teo Nie Ching, Teo Chin Liang dan seorang petugas DAP, Liew Choan Chee, mereka masuk ke dewan sekolah, Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Tenang Station dan mendapati helaian cek bertulis "MCA Cawangan Tenang" tertera di bawah.

Mereka berdua syak ada berlaku pembelian undi kepada masyarakat Tionghua kerana sekolah itu tidak dijadikan sebagai tempat mengundi dan ditutup seperti biasa pada hari Ahad.

Laporan ini membuktikan bahawa MCA terdesak mahu membeli undi kaum Tionghua dengan mengarahkan mereka tidak keluar mengundi!

Sumber

Kedudukan UMNO Di Tenang Makin Hilang Punca, UMNO Paksa Dan Ugut Pengundi???

Kedudukan umno ditenang makin hilang punca, pukul 1 tengahari peratus keluar mengundi terlalu perlahan. umno terpaksa mengerah kembali jentera mereka yang berkampung dalam kedai kopi untuk turun ke rumah rumah dan memaksa atau ugut pengundi yang masih belum keluar mengundi.

kadar peratusan kecik menyesakkan dada papagomo yang makin gila mengfitnah dalam hujan. semua pengundi akan diugut supaya keluar mengundi oleh umno. hasrat mereka makin kabur jika air makin naik sekarang. paras air dibawah buku lima itik umno pasti kelemasan. air banjir dan slow slow menaik. papagomo dengan pasberuk makin resah, kalau papagomo dan pasberuk lemas dalam air banjir paras buku lali pasti orang ketawa gila. manusia yang bercakap laju dari mulut pun lemas.

proses pemaksaan pengundi keluar terpaksa dilakukan. jentera mereka lumpuh sebagaimana lumpuhnya blogger umno. mereka tidak punyai jalan keluar lagi. air semakin naik dan jentera wanita atau lelaki yang dihantar untuk memaksa pengundi keluar akan mati kelemasan juga dalam air banjir. selamatkan dulu penduduk tenang. umno kita selamat lewat sedikit. air paras bumbung baru kita selamatkan. percayalah umno tak akan menyelamatkan pasukan mereka. mereka kena tanggung risiko pergi bertandang dikala air banjir sedang naik. pga polis akan menyelamatkan mangsa iaitu penduduk tenang bukannya pertugas umno. dan tiada laporan untuk selamatkan pertugas umno. kalau ada pertugas umno hilang silalah pertugas umno masuk balik mencari mereka atas bumbung pengundi. atau pertugas umno akan ditinggalkan dalam arus banjir.

umno mca dan mic dan blogger celaka akan berundur dari labis. hujan menggila dilabis menyebabkan suhu setan mereka tak naik naik. suhu sejuk tetap menyelebungi mereka. pengundi sibuk menyelamatkan keluarga dulu. nak hantar pertugas pun pastikan mereka pandai berenang kalau tak pandai berenang mampus dalam air banjir. papagomo dan pasberuk dikatakan tak pandai berenang dan hampir mampus semalam difelda. mereka mendabik dada mempunyai pawang dan dukun yang handal yang dapat menahan asakan hujan. akhir pawang dan dukun diasakkan hujan. kemenyan dibakar tak berasap. setan marah kemenyan tak berasap. akhir hujan terus lebat selebatnya. suasana gelap meyelebungi keadaan sekitar. pasti inilah kenangan terbaik dalam memory perjuang islam. umno pergi mampus sama hang dalam air banjir. dengan pawang dengan dukun dengan papagomo dengan pasberuk sekali mampus dalam air banjir.

Sumber:http://freezoneterengganu.blogspot.com/2011/01/tricky-leaks-umno-paksa-dan-ugut.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)