Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, October 22, 2010

Satu Dunia Ditipu Teori EVOLUSI Kecuali Orang Muslim.....Dunia Akhir Zaman (Konspirasi Penyembah Syaitan)

Selanjutnya disini

Inilah rupa manusia yang bertanggungjawab menipu dunia dengan Teori Evolusinya


Beliau mengakui bahawa binatang dibawah adalah nenek moyangnya


Tetapi muncul seorang manusia yang menyangkal Teori Evolusi itu berdasarkan kajian daripada segi sainstifik dan Nas-nas daripada Al-Quran dan As-Sunnah. Beliau pernah dipenjara dan dituduh sebagai gila kerana menyangkal Teori Revolusi. Beliau dikenali sebagai Dr. Harun Yahya atau nama sebenarnya Adnan Oktar seorang Muslim yang berasal dari Turki.Selanjutnya tentang beliau disini

Penglibatan ISTERI pemimpin utama negara Islam Di Festival Busana Muslim di Monte Carlo Adalah BAHAYA: Dr AsriMenurut Dr Asri,

"adalah bahaya untuk ISTERI pemimpin utama negara Islam terlibat dengan hal-hal yang seperti itu kerana ia akan memberikan mesej Islam yang salah kepada dunia"

Artikel penuh dibawah

Mereka yang terlibat dengan penganjuran Festival Busana Muslim di Monte Carlo, 9 Ogos lalu perlu membuat permohonan maaf kepada umat Islam kerana tindakan mereka itu adalah satu penghinaan kepada Islam, kata bekas mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin.

“Sama sekali ia tidak Islamik. Penganjur amat salah jika menyangka Islamic design dan Islamic fashion hanya berkaitan dengan penonjolan tulisan yang berunsur Islamik tanpa memahami soal etika dan hukum-hakam syarak,” katanya dalam satu kenyataan.

NONEMeskipun tidak menamakan sesiapa, namun kenyataan Dr Asri itu merujuk kepada pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam, parti politik dan juga orang perseorangan yang membidas tindakan isteri perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor selaku penaung yang Festival Busana Muslim itu.

“IFF boleh memberikan gambaran salah yang serius mengenai pakaian dalam Islam. Ia juga melambang kecelaruan fikiran mereka yang terlibat.

“Islam tidak menghalang fesyen untuk wanita, tetapi mesti dengan prinsip dan etika yang tersendiri. Penganjuran fesyen pakaian itu tidak salah, tetapi konsep dan pengisiannya IFF itu salah disebabkan tidak memahami prinsip dan etika dalam hal ini,” katanya.

NONEMenurut Dr Asri, adalah bahaya untuk isteri pemimpin utama negara Islam terlibat dengan hal-hal yang seperti itu kerana ia akan memberikan mesej Islam yang salah kepada dunia.

“Apatah lagi Malaysia dianggap salah sebuah negara Islam yang penting. Kepimpinan negara akan rosak jika isteri-isteri pemimpin utama ini cuba menonjolkan diri sehingga tidak teliti dan tidak lagi memikir buruk baik sesuatu tindakan.

“Perbuatan seperti ini akan merosakkan kepimpinan sesebuah negara yang majoritinya muslim,” katanya.

Sehubungan itu, Dr Asri yang kini di Doha, Qatar mencadangkan kepada mereka yang berminat menganjurkan pertunjukan fesyen Islam supaya mewujudkan penasihat syariah terlebih dahulu.

“Mereka boleh menjemput ilmuwan yang lebih terbuka dan fleksibel tetapi mengikut prinsip-prinsip umum syarak,” katanya lagi.

Pada festival di Monte Carlo itu, perkataan "Muhammad" dalam tulisan Arab secara terbalik diguna dan dipakai di dada salah seorang peraga fesyen yang tidak menutup aurat.

Rosmah, pada pembukaan majlis itu dilaporkan berkata Fesyen busana Muslim kian pesat berkembang menjadi perniagaan menguntungkan dengan pasaran semasa kini dianggarkan bernilai lebih US$96 bilion (RM302 bilion) setahun.
Bernama juga melaporkannya sebagai berkata: "Festival Fesyen Islam ini sebenarnya bertujuan memberi noktah kepada kelaziman bahawa wanita Islam tidak mempunyai citarasa gaya.

“Sebaliknya, pakaian berkonsepkan Islamik mempunyai gaya yang tersendiri, dan hari ini ia mulai menarik semakin lebih banyak perhatian, kerana trend arus perdana semakin menjadi tidak senonoh, mengghairahkan dan provokatif, tidak menarik kepada lebih ramai pengguna konservatif," katanya.

Sumber

Semoga Allah mengampuni dosa mereka yang membuat fitnah," kata Dr Zulkefli Calon Pas Di DUN Galas

http://3.bp.blogspot.com/_2F9nTcAJr7c/TMFKdIcLrII/AAAAAAAAS_s/P82cbs23mAY/s1600/8cc57dd2cc61a84695c6ddb8e9534b4b.gif


Tidak sampai 24 jam selepas diumumkan bertanding dalam pilihan raya kecil DUN Galas, calon PAS Dr Zulkefli Mohamad menjadi sasaran media rasmi Umno - Umno Online - yang melaporkan bahawa beliau pernah ditangkap berkhalwat.

Media rasmi Umno yang memetik laporan beberapa blog mendakwa Dr Zulkefli pernah ditangkap khalwat dengan 'isterinya' sekarang, Ramelah Mat Jusoh.

Dalam reaksinya terhadap laporan itu, Dr Zulkefli yang juga pemangku Yang Dipertua PAS Gua Musang menafikan perkara itu.

Malah, katanya, Ramelah yang dilaporkan itu adalah ibunya.

Dr Zulkefli, sebaliknya menjelaskan isterinya bernama Zainab Jalar.

"Fitnah semata-mata, - boleh buat semakan di mana-mana pejabat agama di Kelantan dan seluruh Malaysia," katanya dalam jawapannya melalui SMS kepada Malaysiakini.

Selain mendakwa Dr Zulkefli pernah ditangkap berkhalwat, Umno Online juga memperlekehkan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang sebelum ini mengenakan syarat untuk menjadi calon adalah bukan perokok dengan memberikan gambaran seolah-olan beliau adalah perokok.

"Saya tidak merokok. Semoga Allah mengampuni dosa mereka yang membuat fitnah," kata Dr Zulkefli.

Sumber

Biar Betul RM236,000 Wang Rakyat Digunakan Untuk Melancong????

Menteri Pelancongan Didakwa 'Melancong' Sesuka Hati Dengan Wang Rakyat sebanyak RM236,000


KUALA LUMPUR - Menteri Pelancongan, Datuk Seri Dr Ng Yen Yen digelar sebagai "Menteri Melancong" apabila membelanjakan sebanyak RM245,000 semasa menjalankan tugas selama 10 hari bersama pasangannya.

Ahli Parlimen Batu Tian Chua dalam kenyataan kepada media semalam berkata apa yang merunsingkan selepas Dr Ng memegang jawatan tersebut, beliau telah mengadakan lawatan ke Chelsea Flower Show selama 13 hari di Amsterdam, London dan Paris bersama 4 wakil dari kementerian dan wakil Perbadanan Putrajaya serta Jabatan Landskap Negara pada Mei 2009.

Lawatan itu telah membelanjakan wang rakyat sebanyak RM236,000.

Kos menampung lawatan rombongan 7 hari menjelajah ke tiga buah negara tersebut mencecah RM35,000 setiap seorang sehari.

yenyenPada Mei 2010 pula, beliau bersama seorang wakil Perbadanan Putrajaya sekali lagi melawat ke Chelsea Flower Show tetapi kali ini kos pembiayaan rombongan meningkat kepada RM491,000.

Tian Chua juga turut mendedahkan lawatan kerja Dr Ng ke Singapura selama tiga hari dari 14 hingga 16 Disember 2009 pula membabitkan kos sebanyak RM90,000.

"Jumlah ini tidak masuk akal, jika Menteri menaiki kapal terbang MAS yang bertaraf kelas bisnes pun tidak sampai RM2,000 (perjalanan ulang-alik) dan jika menginap Hotel Mandarin Oriental yang bertaraf 'Suite President' yang bernilai hampir RM13,000. Ini bermakna, kos untuk dua orang hanya bernilai RM30,000.

"Keadaan itu juga berlaku pada 1 hingga 2 Oktober 2010 di mana Menteri membelanjakan sebanyak RM78,000," kata beliau.

Disebalik kos perjalanan ke luar negara yang dianggap boros, Kementerian Pelancongan mengurangkan kos promosikan pelancongan secara mendadak kepada RM100 juta pada tahun ini berbanding RM320 juta pada tahun 2008.

"Berbanding dengan bekas Menteri Pelancongan, Datuk Seri Azalina Othman yang menjalankan tugas rasmi sebanyak enam kali setahun, Dr Ng pula telah ke luar negara sebanyak 15 kali dalam tahun ini sahaja.

"Apa yang membimbangkan kos rombongan Menteri tidak diberi butiran yang jelas dan ini mendatangkan syak wasangka berlakunya penyelewengan wang peruntukan tersebut," jelas Tian lagi.

Sebelum itu, Tian Chua dalam soalan lisan meminta Kementerian Pelancongan memberikan penjelasan secara terperinci berhubung rombongan rasmi Menteri dalam dan luar negeri termasuk bilangan pegawai dan kos sejak 2008 sehingga kini.

Beliau juga meminta Menteri menyatakan kos mempromosi pelancongan Malaysia di dalam dan luar negeri mengikut kategori dalam tempoh tersebut.

Sumber

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)