Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, October 18, 2010

Mahathir Risau Anak Didiknya (Najib) Hadapi Laluan Sukar PRU 13...


(Kemesraan diantara mereka seperti anak dan bapak)


Sambil menyalahkan Pak Lah(Abdullah Badawi) kerana mewariskan Kerajaan yang buruk kepada Najib(klik), Dr.M lupa bahawa beliaulah yang telah mewariskan Kerajaan yang amat buruk kepada pewaris-pewarisnya.

Kita sedia maklum bahawa tanpa DSAI dan Pak Lah, UMNO sudah lama ditalkinkan kerana rata-rata rakyat Malaysia sudah mengetahui siapa sebenarnya Mahathir...Populariti Mahathir hanya melonjak setelah DSAI masuk kedalam UMNO dan menyuntik nilai Islamik didalam UMNO serta kebijaksanaan DSAI mentadbir Kementerian Pelajaran dan Ekonomi Malaysia.

Diatas segala jasa DSAI orang yang mendapat kredit adalah Mahathir kerana langkahnya yang bijak mencatur agenda politik kerana beliau tahu tanpa DSAI didalam UMNO sudah tentu PAS akan mendapat sokongan rakyat yang mula beralih arah kepada PAS yang ketika itu mendapat sokongan kuat ABIM pimpinan DSAI.

Namun DR.M bertindak lebih pantas dengan memujuk DSAI untuk masuk kedalam UMNO dan menabur janji bahawa DSAI boleh melakukan apa sahaja untuk mengIslamikkan UMNO yang dilihat amat sekular pada ketika itu.

Namun apabila DSAI dilihat telah menggugat popularitinya dan ditambah dengan kedegilan DSAI yang enggan berkerjasam dalam usaha korupsinya, DSAI ditendang keluar daripada UMNO dengan cara yang amat menghinakan yang kemudiannya DSAI didiamkan terus didalam ISA......

Dr.M menghadapi saat2 yang amat sukar apabila rakyat mula bangkit memberi sokongan yang amat padu kepada DSAI dengan laungan yang mengerikan yakni 'REFORMASI'. Sokongan rakyat terhadapnya menurun dengan hebat sekali...

Siapa lagi yang boleh menyelamatkannya??? Disinilah muncul wira baru UMNO yakni Pak Lah yang digembar-gemburkan sebagai 'Mr.Clean Of UMNO' siapa sangka Pak Lah berjaya meraih sokongan Rakyat kerana keperibadiannya yang lembut ditambah dengan susur galur keturunan Ulama'nya apalagi apabila beliau pernah berjanji akan memberi pengadilan yang sebaiknya kepada DSAI. faktor itu cukup untuk melonjakkan UMNO kembali kemedan politik Malaysia....

Namun rakyat sedar bahawa Iman itu tidak dapat diwarisi apabila Pak Lah mula menampakkan sifat2 keUMNOannya......Maka sokongan terhadap UMNO merundumlah sekali lagi dan terjadilah Tsunami politik terbesar abad ini....Terus-terang saya katakan bahawa Dr.M lah penyebab keruntuhan UMNO dan bukan beliau yang melonjakkan UMNO tetapi beliau diselamatkan oleh pemuda yang bernama Anwar Ibrahim dan kemudian veteran yang bernama Abdullah Badawi kini legasi UMNO baru ciptaan DR.M diterajui oleh anak didiknya Najib yang boleh saya katakan satu2nya Perdana Menteri yang persis DR.M kerana seburuk2 Pak Lah sebagai PM beliau tidak pernah menzalimi DSAI dan keluarganya..................

Cuti Bersalin 90 hari, Najib Penuh Muslihat..................

Macam biasalah Najib Razak ni memang kaki kencing, konon kerajaan baik hati bagi cuti bersalin 90 hari bergaji penuh, tapi kaum wanita kena tipu rupanya! Berikut kenyataan penjelasan budget 2011 yang lalu diumumkan oleh Najib tentang cuti bersalin.

Menurutnya walaupun tiada pemberian bonus, kerajaan memberikan ganjaran lain yang memberi faedah kepada penjawat awam seperti cuti bersalin tidak melebihi 90 hari.

Ini turut memberi faedah kepada guru wanita yang merupakan hampir 70 peratus daripada 400,000 guru di seluruh negara, katanya.

“Cuti bersalin ini satu hadiah untuk kaum wanita. Tapi kalau tak nak ambil 90 hari pun boleh juga...itu terpulang kepada mereka,” katanya. -Malaysianinsider

Apa yang jelas sekali di sini kalau dahulu cuti bersalin hanya 60 hari namun penjawat awam dibenarkan cuti sebanyak 5 kali kelahiran, bermakna 60 hari x 5 kelahiran = 300 hari cuti bergaji penuh.

Kali ini Najib spin sikit supaya kaum wanita rasa gembira, lihat baik-baik,

Memberi fleksibiliti dengan menentukan cuti bersalin sehingga 90 hari kepada penjawat awam wanita tertakluk kepada had semasa 300 hari - Najib

Kaum wanita dibenarkan cuti bersalin 90 hari tetapi dalam had 300 hari sahaja, maka sama sahaja dengan yang lama 300 hari juga sepanjang tugas penjawat awam! Najib memang kaki klentong!


Sumber:http://milosuam.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)